Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Ας Σοβαρευτούμε.

Η χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης, δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι άλλη, από αυτήν που ζούμε τώρα.
Είναι φυσικό αφού η εποχή της κρίσης , αποτελεί την στιγμή που κρίνεται πραγματικά, η δυνατότητα του πολιτικού συστήματος, να μην αποτελεί απλά την ευκαιρία για καριέρα ενός τσούρμου ανθρώπων που επαγγελματικά απασχολήθηκε σ'αυτό.
Αυτή η εποχή, σιγά σιγά κρίνει τους πάντες.
Κρίνει πρώτα απ'όλα την "χρησιμότητα" της ΝΔ, ως ενός κόμματος, που κυβερνάει, να έχει μια απάντηση στην κρίση, άσχετα από το αν η πολιτική της μπορεί να είναι αρεστή ή όχι στον καθένα μας. Αν πέρσι ο κόσμος απαιτούσε από την ΝΔ να μη κάνει σκάνδαλα , τώρα απαιτεί μόνο να αποφύγει τους χειρότερους φόβους μιας χρεωκοπίας.
Αλλά κρίνει και την χρησιμότητα των άλλων κομμάτων.
Κρίνονται τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αλλά κρίνεται και το ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει χειρότερη "υποψία", απ'αυτήν που σιγά αλλά σταθερά, παγιώνεται στην συνείδηση του μέσου πολίτη, ότι όλοι τους "βολεύονται" με την υπάρχουσα κατάσταση.
Ο μέσος πολίτης, σ'αυτή την περίοδο κρίνει "προθέσεις", βλέπει με απέχθεια συμπεριφορές και κάθε μέρα που περνάει, χρεώνει με "μόλυνση" όσους εναποθέτουν στην θεωρία του "σάπιου φρούτου", την συνέχεια των εξελίξεων.
Μια τέτοια αίσθηση στην συνείδηση του μέσου πολίτη, ευνοεί μόνο την ΝΔ και μη φανεί σε κανέναν περίεργο, μετά τις ευρωεκλογές, όπου θα έχει "τιμωρήσει" συμβολικά την ΝΔ, να δούμε αντιστροφή στις διαθέσεις του.
Ο κόσμος, μη περιμένωντας πλέον απαντήσεις από κανέναν, θα κολακευτεί, όταν ακούσει από τον Καραμανλή να λέει ότι πήρε το μύνημα των πολιτών και θα το λάβει σοβαρά υπόψη του.
Μια ήττα, εύκολα μπορεί να μετατραπεί, ανάλογα και με τους χειρισμούς, από καταδίκη σε ευκαιρία για τον "Καραμανλή τον ταπεινωμένο" να ξαναγίνει πρωταγωνιστής.
Η αντιπολίτευση που αρκείται μόνο στην πτώση της κυβέρνησης μέσα από τις αποτυχίες της και μάλιστα μέσα από την ανικανότητα των προσώπων της εξουσίας , ακόμη και του Καραμανλή προσωπικά, δεν πρέπει να ελπίζει ότι εύκολα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Το δημοσκοπικό σύνδρομο του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει βόλτα και με το ραβδάκι του σημαδεύει τους πάντες.
Ας σοβαρευτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: