Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Η κρίση και η χρεοκοπία

Κρίση είναι η κατάσταση που η κανονική λειτουργία ενός συστήματος, πρόσκαιρα, παύει να είναι κανονική, αλλά στην συνέχεια διορθώνονται οι αιτίες που την προκάλεσαν και παύει και η κρίση.
Αυτό συμβαίνει ίσως με τις οικονομίες όλων των ανεπτυγμένων χωρών και στο οποίο ελπίζουν και οι μη ανεπτυγμένες χώρες.
Υπάρχει όμως και η περίπτωση, χωρών όπως η δική μας, που το ερώτημα δεν είναι αν διέρχονται κρίση, που κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί, αλλά αν θα γλυτώσουν από την χρεοκοπία.
Είναι σίγουρο, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την γλυτώσουμε.
Σ'αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει, επειδή συντρέχουν όλοι οι λόγοι, για να συμβεί.
Και μην ακούτε, τα περί σχεδίων της ΕΕ και της Γερμανίας, για την διάσωση χωρών της ευρωζώνης, όπως η Ιρλανδία και η Ελλάδα, που θα κινδυνεύσουν να χρεοκοπήσουν.
Δεν ξέρω η Ιρλανδία, αλλά η Ελλάδα... και ο Χριστός ο ίδιος δεν μας σταματά.
Το πρόβλημά μας δεν είναι , αν οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά ότι η διάρθρωση και η διεύθυνση της χώρας μας, είναι ακατάλληλες για να υποδεχθούν μια τε΄τοια βοήθεια.
Λένε οι άλλοι με αφέλεια ότι μπορούν να μας βοηθήσουν, αλλά εμείς ξέρουμε καλύτερα απ΄όλους, ότι αν χρεοκόπησε μια Λήμαν Μπράδερς, με τις δουλειές και την οργάνωση που είχε, τότε η Ελλάδα σίγουρα θα χρεοκοπήσει.
Ποιά δημόσια διοίκηση θα αναλάβει την διάθεση της βοήθειας και την ικανοποιητική της διοχέτευση;
Είμαστε με τα καλά μας;
Εντάξει θα μας κρατήσουν κανένα εξάμηνο ζωντανούς, αλλά στην συνέχεια είναι σίγουρο, ότι θα συνειδητοποιήσουν, ότι είναι σαν να ρίχνουν νερό σε έναν κουβά χωρίς πάτο.
Εδώ για χάρη δυό τριών μηνών εξουσίας ακόμη, ο Καραμανλής και η παρέα του, είναι γαντζωμένοι από τις καρέκλες και δεν κουνιούνται με τίποτε.
Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, ότι είναι ανίκανοι. Ανίκανοι παντελώς. Ανέχονται να γίνονται περίγελως όλου του κόσμου, περιφερόμενοι υπό την πλήρη περιφρόνηση όλου του κόσμου , παριστάνοντες τους Πρωθυπουργούς και τους Υπουργούς.
Πλέον δεν με απασχολεί η πολιτική τους, αλλά η ψυχοπαθολογία τους.
Αναρωτιέμαι. Τί την θέλουν την εξουσία και κυρίως τι την θέλουν την εξουσία για δύο ή πέντε μήνες ακόμη.
Ψάχνουν λένε να βρούνε την δημοσκοπική ευκαιρία, ώστε να κάνουν αιφνίδια εκλογές και να τις κερδίσουν.
Προς τί;
Πές ότι τις κέρδισαν. Τί θα σημαίνει αυτό;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο χειρότερος τρόπος για να περνάει η ζωή τους , είναι να περιφέρονται ως πρόβλημα γενικής περιφρόνησης;

Απίστευτο.

2 σχόλια:

Pasok poisonous είπε...

ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΩ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΦΣΟΡ ΕΤΑΙΡΙΕΣ !!!
******************************

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ‘’ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ’’
.............................

ΕΡΩΤΗΣΗ ‘’ΕΘΝΟΥΣ’’
ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ; ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ;

Γιώργος Παπανδρέου :
Οι καθαρές σχέσεις είναι προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος αλλά και του υγιούς και παραγωγικού επιχειρηματία. Ωφελούν τον Ελληνα πολίτη.
Δεν γνωρίζω τι έχει υποσχεθεί ο κ. Καραμανλής στους εργοδότες. Εγώ δεν τους υπόσχομαι παρά την εφαρμογή των δεσμεύσεών μας. Κανόνες και διαφάνεια παντού. Κράτος δικαίου. Και αυτά δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ.
Δεν έχει να κάνει απλά με το εισόδημα - και σίγουρα όχι μόνο με το εισόδημα που δηλώνεται επίσημα. Εχει να κάνει με τον συνολικό πλούτο και τον τρόπο διαβίωσης.
Η δίκαιη αναδιανομή είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας. Θα επαναφέρουμε τη φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα φορολογήσουμε την εκκλησιαστική περιουσία, θα λάβουμε αποτελεσματικά μέτρα φορολόγησης των εξωχωρίων εταιρειών και του προκλητικού πλούτου που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και δεν φορολογείται.

For the copypaste
‘’PASOK poisonous’’

Pasok poisonous είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
******************************
Ο ορισμός της πολιτικής εξαπάτησης, της πολιτικής ανευθυνότητας, της πολιτικής χρεοκοπίας.

- Κ. Καραμανλής, 21 Δεκεμβρίου 2008 στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2009: "Είπαμε και επιμένουμε. Νέοι φόροι δεν πρόκειται να επιβληθούν!"

- Κ. Καραμανλής, 1η Μαρτίου 2009, απάντηση σε ερώτηση για το αν θα μπουν νέοι φόροι: "Σας είπα ότι, όπως επανειλημμένα έχω πει, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας".

- Κ. Καραμανλής, 20 Μαρτίου 2009, σε ερώτηση για τους...νέους φόρους: "Νέος φόρος δεν μπαίνει. Μιλούμε για μια έκτακτη εισφορά..." (!)

‘’PASOK poisonous’’