Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Τι θα γίνει πιά με το θρασσος του Καραμανλή;

Νισάφι πιά.
Σήμερα, μερικές ώρες πριν την ψηφοφορία στην Βουλή , για την παραπομπή ή όχι του Παυλίδη στην προανακριτική επιτροπή για την πασίγνωστη "παθητική δωροληψία", που όλοι μας ξέρουμε, πόσο "παθητική" 'ηταν, βρήκε το θράσσος να επιτεθεί στον Παπανδρέου, ότι δήθεν δυσφημεί την χώρα, μη χέσω ...στο εξωτερικό.
Λες και στο εξωτερικό είναι μαλάκες οι άνθρωποι και δεν βλέπουν με τι καραγκιόζηδες έχουν να κάνουν και πρώτα απ'όλους τον Καραμανλή.
Μαλάκες είμαστε, δεν λέω, αλλά όχι και χαζοί, για να μη καταλαβαίνουμε, ότι έχουν πιά όλοι καταλάβει με τι νούμερα έχουν να κάνουν, όταν συζητούν μαζί του.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι μας στέλνουν όπου νάναι "ΚΗΔΕΜΟΝΑ".
Αλλά δεν φταίει αυτός.
Δεν φταίει αυτός που όπως είχε πεί και ο Μητσοτάκης, ίσως να ήταν καλός για υφυπουργός, αλλά τα ΜΜΕ. Οι διάφοροι νταβαντζήδες, που αγιογραφούν την ικανότητά του να παίζει τον πρωθυπουργό. Αυτός έχει το ακαταλόγιστο. Τόσα μπορεί να κάνει, τόσα κάνει.
Αλλά οι διάφοροι Πρετεντέρηδες, Χ"Νικολάου και Τράγκες, και οι διάφοροι Λαζόπουλοι θέλουν ένα βρωμόξυλο, που λιβανίζουν κάθε μέρα την ντεμέκ "καταλληλότητά του".
Ντροπή σας αλήτες, που δεν βρήκατε μια φορά το θάρρος , ενώ το ξέρετε πολύ καλά, να πείτε, ότι αυτή η μαλακία η "καταλληλότητά" του, είναι η μεγαλύτερη πλάνη που διατηρούν στην χώρα, αζημίως φαντάζομαι.
Δεν ξέρουν τάχα μου, ότι ο άνθρωπος είναι άχρηστος;
Το ξέρουν και πολύ καλά μάλιστα.
Και εντάξει άλλες εποχές που η χώρα πήγαινε με αυτόματο πιλότο-τα συμφέροντα των πατρώνων τους- καταλαβαίνω τα παιχνιδάκια τους, αλλά τώρα, δεν καταλαβαίνουν, ότι η αχρηστία του είναι "επικίνδυνη";
Αντε να τον "μαζεύουν" καμμιά φορά, γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Και να συμμαζευτούν λίγο και εκεί στο ΠΑΣΟΚ και στα κόμματα της Αριστεράς , να σοβαρετούν και να τελειώνουμε καμμιά φορά με την φάρσα.
Εφτασε ήδη ο δανεισμός τα 50 δίς και αν μείνουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα καβαντζάρουμε τα 70.
Να αφήσουν τις ανοησίες και να προχωρήσουν άμεσα σε μια συζήτηση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Να προχωρήσει άμεσα ο Παπανδρέου σε κινήσεις και δράσεις που θα δείχνουν έναν άλλο δρόμο για την πολιτική συζήτηση.
Πιστεύει ο Τσίπρας και ο Αλαβάνος, ότι έχουν πρόγραμμα και ο Παπανδρέου δεν έχει;
Να τους καλέσει και να τους πεί ότι συμφωνεί και να αναλάβουν να κάνουν πράξη τις πολιτικές τους προτάσεις οι ίδιοι. Είναι ανάγκη να απομυθοποιηθούν οι δήθεν "εναλλακτικές λύσεις". Μόνοι τους θα παραδεχθούν ότι δεν έχουν να πούν κάτι διαφορετικό.
Από την άλλη, θα πρέπει να καταλάβει και ο Παπανδρέου, ότι όσο δεν προτείνει και δεν δεσμεύεται σε ένα πλήρες πρόγραμμα, τόσο μένει όμηρος του ΠΑΣΟΚ του κυβερνητισμού.
Χρειάζεται πρίν τις εκλογές να έχει αυτοδεσμευθεί, σε ένα διαφορετικό ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά αν κερδίσει θα βρεθεί χειροπόδαρα δεμένος από την "κρατική νομενκλατούρα" του Παλιού ΠΑΣΟΚ".
Δεν φτάνει μόνο να κερδίσει, χρειάζεται να χάσουν και όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, καραδοκούν για τις "παλιές καλές ημέρες".

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Κώστα έχεις απόλυτο δίκιο να αγανακτείς. Επιτέλους πρέπει να τελειώνουμε με τους ανίκανους επικίνδυνους διαχειριστές των χρημάτων και της ζωής μας...

Μαρικα η σαλονικιά είπε...

Συμφωνω και επαυξάνω..

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί αυτή η θεοποίηση του Κωστάκη..
προς θεού μη θιγεί...ο μεγας ...αντε να μην πω ..ειμαι και κυρία..
Τι σοι παιχνίδια παιζουν όλοι αυτοί?
Και αντε οι δεξιοί..εμ οι άλλοι?
Η τελικά στα ΜΜΕ εργάζονται μόνο δεξιοί?