Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Πάγωμα Στεγαστικών δανείων για 2 χρόνια

Οταν στις 11/10/08, στο
ΑΝΑΚΑΤΑ: Κάποιες πρώτες σκέψεις για ένα New Deal.
πρότεινα το πάγωμα δανείων, δεν περίμενα ότι ένα μήνα μετά , η πρόταση αυτή θα γινόταν πραγματικότητα.
Πιστεύω ότι είναι μια καλή αρχή.
Η απεμπλοκή όσων τα βγάζουν δύσκολα πέρα, από την υποχρέωση να αποπληρώνουν και τα δάνειά τους, θα δόσει μεγάλη ανάσα στην αγορά.

Παραθέτω, την είδηση για την Alpha Bank, από το www.Capital.gr

----------------------------------------------------------------------------

Alpha Bank: Πως "απαντάει" στον ανταγωνισμό για προβληματικά δάνεια

05/11/2008
09:50
Εκτύπωση Είδησης ... Εξαγωγή σε μορφή Text ...

Του Γιώργου Δημητρομανωλάκη

Οι πελάτες που έχουν προβλήματα αποπληρωμής των στεγαστικών τους δανείων τους εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της ανόδου των επιτοκίων μπαίνουν τώρα στο μικροσκόπιο της διοίκησης της Alpha Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από την επόμενη εβδομάδα σε κάθε ένα από τα 450 υποκαταστήματα της τράπεζας θα λειτουργούν ειδικά γραφεία στα όποια θα μπορεί να απευθύνεται ο οφειλέτης που αδυνατεί για οποιονδήποτε λόγο να αποπληρώσει το δάνειο του.

Ο υπάλληλος της τράπεζας, αφού θα εξετάζει το αίτημα του κάθε πελάτη ξεχωριστά, θα του απαντάει αυθημερόν ποιες είναι οι λύσεις που υπάρχουν προκειμένου είτε το δάνειο να παγώσει για 1-2 χρόνια είτε να υπάρξει επιμήκυνση της διαδικασίας αποπληρωμής.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως εξηγούν αρμοδίως από τη διοίκηση της Alpha Bank, «αποδεικνύεται ότι ο όμιλος πάνω από όλα δίνει σημασία στους πελάτες του οι όποιοι σήμερα αδυνατούν να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις τους».

Μέχρι σήμερα οι περισσότερες τράπεζες κάνουν δεκτά παρόμοια αιτήματα μετά την πάροδο ενός έως δυο μηνών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «συγκρούσεις» μεταξύ των υπαλλήλων των καταστημάτων και των πελατών τους για αυτήν την πολύμηνη καθυστέρηση.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας από κοινού με τον πελάτη θα εξετάζουν μεταξύ άλλων τα οικονομικά δεδομένα του δανειολήπτη, το ύψος του δανείου, ποια είναι η αντικειμενική αξία του ακινήτου κοκ.

Την ίδια στιγμή θα ενημερώνεται από τον εξειδικευμένο υπάλληλο ποια είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία για την ομαλότερη αποπληρωμή του δανείου του.

«Η τράπεζα όχι μόνο τώρα άλλα ανέκαθεν βοηθούσε τους πελάτες της που είχαν πρόβλημα στην διαδικασία αποπληρωμής του δανείου τους. Λύση δεν είναι η κατάσχεση του ακινήτου, άλλα να παρέχουμε βοήθεια σε αυτούς που την χρειάζονται προκειμένου να μην χάσουν το σπίτι τους. Για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα του πελάτη μας αυθημερόν και όχι μετά την πάροδο κάποιων εβδομάδων. Καταργούμε δηλαδή τη γραφειοκρατία που ούτως ή άλλως υπάρχει σε όλες τις τράπεζες εξαιτίας της φύσεως των διαφόρων αιτημάτων των πελατών μας» εξηγούν χαρακτηριστικά από την διοίκηση του ομίλου.

Όσον αφορά τώρα τα αποτελέσματα του 9μηνου στον όμιλο επισημαίνουν ότι η Alpha Bank επέτυχε την αύξηση του μεριδίου αγοράς στα επιχειρηματικά και στα στεγαστικά δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: