Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Η βασίλισσα της Αγγλίας χαρακτηρίζει «φρικτή» την οικονομική κρίση Διερωτήθηκε «γιατί άραγε κανένας δεν προέβλεψε την παρούσα, φρικτή οικονομική κρίση

Η βασίλισσα της Αγγλίας χαρακτηρίζει «φρικτή» την οικονομική κρίση
Διερωτήθηκε «γιατί άραγε κανένας δεν προέβλεψε την παρούσα, φρικτή οικονομική κρίση».

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β' διερωτήθηκε σήμερα δημόσια «πώς συνέβη και κανένας δεν προέβλεψε την παρούσα (διεθνή) οικονομική κρίση», χαρακτηρίζοντας ταυτοχρόνως την παρούσα οικονομική κατάσταση «φρικτή».

«Γιατί, άραγε, κανένας δε μπόρεσε να προβλέψει;» διερωτήθηκε η βασίλισσα της Βρετανίας, 82 ετών σήμερα, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο London School of Economics (LSE).

Στη διάρκεια της επίσκεψής της στο πολύ γνωστό βρετανικό οικονομικό πανεπιστήμιο, ο καθηγητής του Λούις Γκαρσιάνο έδωσε πάντως κάποιες επιστημονικές εξηγήσεις στη βασίλισσα της Βρετανίας για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις... «Σε καθένα από τα χρονικά στάδια (της παρούσας διεθνούς οικονομικής κρίσης), οι μεν υπολόγιζαν τις ενέργειες των δε, πιστεύοντας ταυτοχρόνως ότι καθένας τους από τη δική του πλευρά έκανε ό,τι έπρεπε», είπε παραδείγματος χάρη στη βασίλισσα Ελισάβετ Β' ο καθηγητής.

Σήμερα, η βασίλισσα Ελισάβετ Β' έχει περιουσία αξίας 320 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 397 εκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με ένα πρόσφατο δημοσίευμα των «Κυριακάτικων Τάιμς» του Λονδίνου.

Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο της βασίλισσας της Βρετανίας για την οικονομική κρίση, την ώρα μάλιστα που η Ελισάβετ σπάνια σχολιάζει δημόσια τα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας...

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


------------------

Αυτά παθαίνει , ακόμη και η Βασίλισσα, αν δεν παρακολουθεί τα μπλόγκς.

Οχι κυρία μου, δεν είναι αλήθεια ότι κανείς δεν είχε προβλέψει την κρίση.

Αρκετοί και πάντως οι πιό σοβαροί την είχαν προβλέψει, αλλά εσύ άκουγες τα ανεγκέφαλα γκόλντεν μπόυς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: