Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ολα τα χρηματιστήρια ανακάμπτουν εκτός από το Ελληνικό. Γιατί;

Η Ισλανδία χρεοκώπησε.
Η Ουγγαρία και η Ουκρανία ακολουθούν.
Η Ελλάδα κατά τον Πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν κινδυνεύει, αλλά και οι τράπεζές μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα και η οικονομία μας θα πάει και φέτος έστω και με αύξηση του ΑΕΠ κατά 0.9% καλύτερα από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Τότε γιατί το Ελληνικό Χρηματιστήριο κατ'εξαίρεση ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ;

Επειδή μας λένε τα κακά Funts εγκαταλείπουν τις θέσεις που είχαν πάρει στο ελληνικό χρηματιστήριο, επειδή μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία ξεπουλάει επειδή χρειάζεται ρευστότητα, επειδή η Εθνική έχει σχέση με την Φαινανς Μπάνκ στην Τουρκία και η τούρκικη λίρα υποτιμήθηκε κατά 15% μας λένε. Επειδή, επειδή, επειδή.

Ενα πράγμα δεν περνάει από το μυαλό τους.
Η παγκόσμια κρίση ανέδειξε δύο παραμέτρους σε σχέση με το τραπεζικό και χρηματιστικό πεδίο.

Μοχλευμένα προιόντα -που εμείς δεν είχαμε, επειδή δεν μας παίζαν- και έλειψη εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα, που όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου συντονισθήκαν για να την αποκαταστήσουν και όπως φαίνεται το κατάφεραν σε όλο τον κόσμο.

Σε όλο τον κόσμο;
Οχι ακριβώς. Ενα μικρό κρατίδιο στην Μεσόγειο, αντιστέκεται. Δεν περνάνε εδώ οι αναγκαίες αλλαγές σε συμπεριφορές και κλίμα.
Εδώ οι τράπεζες συνεχίζουν να ψάχνουν τρόπους, διαπλεκόμενες με την πολιτική εξουσία, να ξεζουμίσουν την κοινωνία.
Εδώ η στήριξη τους με 28 δίς-μεταξύ μας μια μπούρδα είπανε, σιγά μη την κάνουν πράξη- θα χρησιμοποιηθεί γαι να κλέψουν τους έλληνες φορολογούμενους, χωρίς να τους προσφέρουν τίποτε.

Αυτό το καραγκιοζλίκι το νοιώθει η κοινωνία, το ξέρουν οι επενδυτές, το ξέρουν οι παίχτες του χρηματιστηρίου, το ξέρουν οι ίδιοι οι τραπεζίτες, το έχουν κάνει περιρέουσα ατμόσφαιρα.

Μια ατμόσφαιρα που αυτοδιαψεύδει τις διακυρήξεις των υπευθύνων και αντί για την επιβολή της απαραίτητης ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ που απαιτείται, εγκαινιάσθηκε η ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ με "πρόσχημα" την οποία θα οργανωθεί η ληστεία των πολιτών.

Αυτό το κλίμα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ της ελληνικής οικονομίας.

Οχι 0.9% ανάπτυξη δεν θα έχουμε του χρόνου, αλλά ούτε κάν χρηματιστήριο.

Αυτοί που φεύγουν δεν είναι οι ξένοι. Είναι οι Ελληνες επιχειρηματίες που τρέχουν στα ευρωπαικά χρηματιστήρια να σώσουν τα κεφάλαιά τους.

Δεν ξέρω αν θα προλάβει η Ουγγαρία να χρεοκωπήσει. Αλλά σίγουρα θα την ακολουθήσουμε και θα είμαστε η πρώτη χώρα της Ευρωζώνης που θα θα χρεοκωπήσει.

Νομίζω ότι πρέπει να φύγει όσο γίνεται πιό γρήγορα αυτή η κυβέρνηση, που έτσι κι αλλιώς θα φύγει, μαζί με τα κεφάλαια των τραπεζιτών και των λαμογιών που εκπροσώπησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: