Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

Ακόμα μία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την αλλαγή συσχετισμού μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ακόμα μία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την αλλαγή συσχετισμού μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 2,6% στο ΠΑΣΟΚ δίνει η δημοσκόπηση της Opinion για λογαριασμό του Bήματος της Κυριακής, γεγονός που επιβεβαιώνει την αλλαγή συσχετισμών μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. ΄

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 29,7%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,6%, ο ΛΑΟΣ 4,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,8%.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 18 ετών το διάστημα 15-17 Σεπτεμβρίου 2008.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν θετικά τις προτάσεις Παπανδρέου για την οικονομία, ενώ στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της ΝΔ είναι μικρό.

Συγκεκριμένα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 40% και το ΠΑΣΟΚ 34%. Στο ερώτημα για τον «επιθυμητό νικητή» των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 42%, η ΝΔ 21%, ενώ το 33% απαντά «κανένα κόμμα».

Σχετικά με την εμφάνιση του Γ.Παπανδρέου στη ΔΕΘ, το 70% των ερωτηθέντων απαντά ότι ήταν σίγουρα καλύτερη (42%) ή μάλλον καλύτερη (28%) σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Θετική ή σίγουρα θετική -συνολικά 65%- και η εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου.

Καλό βαθμό δίνουν οι πολίτες και στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Συνολικά το 57% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα μέτρα είναι εφαρμόσιμα (σίγουρα ναι 26%, μάλλον ναι 31%). Αντίθετα, το 20% δηλώνει ότι σίγουρα δεν είναι εφαρμόσιμα, ενώ το 22% ότι μάλλον δεν είναι εφαρμόσιμα.

Οι άλλες δημοσκοπήσεις

Αλλες δύο δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ, ενώ μία τρίτη δίνει οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση για λογαριασμό της ΜRB, που δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται της ΝΔ κατά 1,1%, αφού στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 27,9% έναντι 26,8% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4%, το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΛΑΟΣ με 4,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,9%.

Σε δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται κατά 2 μονάδες, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,1% έναντι 26,1% της ΝΔ. Ακολουθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, το ΚΚΕ με 6,6% και ο ΛΑΟΣ με 4,8%.

Μόνο η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS, που δημοσιεύεται στο Παρόν, δίνει προβάδισμα -αλλά οριακό- στη ΝΔ με 0,6%. Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 30,7% έναντι 30,1 του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 10,2%, το ΚΚΕ 8,1% και ο ΛΑΟΣ με 4,6%.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

The glorious ancient Greece of Pericles, Leonidas, Alexander, Plato,
Socrates, and Aristotle, has been degraded to a kleptocracy, the
miserable modern Greece of Comical Costas, Horse Hat, Sioux Pikatsou,
Duke of Hazard, Prima Dora, Funny Pal, Spin Teo, Cheetah Ridis,
Vulgar Aches, Mitsot Aches, Meimar Aches, Hajic Aches, Hajid Aches,
Mavro Gialouras, Sue Sarakatsanos, Aris Salome, Chancellor Abraham,
Pakis Fanfaron, Lia Piss, Barbie Tsiotis, Byron Polysnafu, Ever
Bulldozer, Orphan Ass.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ = ΞΕΦΤΙΛΕΣ
------------------------------

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΟΡΥΒΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΤΟΥΜΠA'' ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΟΥΡΙΑΔΕΣ-ΚΟΥΡΑΔΕΣ.
Ο ΧΟΝΤΡΟ-ΜΑΚΗΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η Ν.Δ. !!

ΑΥΡΙΑΝΗ και ΠΑΡΟΝ .
Οι πιό χαρακτηριστικές περίπτωσεις δημοσιογραφικής ΞΕΦΤΙΛΑΣ .
Εκδότεςς οι πιό ξεφτίλες δημοσιογράφοι στην ιστορία των Ελληνικών Μ.Μ.Ε.

Ξεκίνησε Ο Γιώργος Κουρής ,στην ιδιαιτέρα του πατρίδα την Κεφαλονιά σαν Κεντρώος υπερασπιζόμενος την Ένωση Κέντρου επί Γεωργίου Παπανδρέου (του Γέρου της Δημοκρατίας).
Μόλις έγινε η αποστασία μυρίστηκε τα ''αργύρια'' και αμέσως αγκάλιασε τον ...Δρακουμέλ !!!
Μετά την Μεταπολίτευση ο Δρακουμέλ τον βοήθησε οικονομικά για να εκδόσει την ΑΥΡΙΑΝΗ .
Τέτοια μαφία είναι ο Γιώργος Κουρής που κατάφερε ακόμα και από τον Δρακουμέλ να φάει λεφτά !!!
Σφάλμα του Ανδρέα που αγκάλιασε τους Κουριάδες (κουράδες) το βρώμικο '89.
Ας πρόσεχε.
Ο αδελφός του,χοντρο-Μάκης Κουρής βγήκε τότε βουλευτής με το Πα.σο.κ. στην Β.Αθήνας .
Σήμερα με το ΠΑΡΟΝ (νάναι καλά οι κρατικές διαφημίσεις) είναι σημαιοφόρος της Ν.Δ.
Όπως αποκάλυψε ο Θέμος ,
ο χοντροπατάτας-κουράδας Μάκης Κουρής εκδίδει ΟΛΑ τα εισητήρια λεωφορείων και Μετρό .
Χοντρές κονόμες.
Ο Γιώργος Κουρής στις εκδοτικές του επιχηρήσεις απασχολεί δεκάδες χαμηλότατα αμοιβόμενων Πακιστανών και μετά βγαίνει στην TV για να μας κάνει ηθικά κυρήγματα ,
το μαλακισμένο σκατό .
Ουστ μαλάκες Κουριάδες-Κουράδες ,ξεφτίλες που ''γκρεμίσατε'' τον ...Καραμανλισμό και σήμερα του παίρνετε πίπες για τις διαφημίσεις .

Ο ΑΝΤΙ-ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι η περασμένη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου - ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκε η αναστολή των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της Μάρας Ζαχαρέα στη δημοσιογραφία - θα περάσει στην Ιστορία ως «η μαύρη Τρίτη του φεμινιστικού κινήματος».
* * *
Ευτυχώς, το κατάλαβε η Κατερίνα Παπακώστα, που εξέδωσε ακόμη μία από τις σχοινοτενείς, φλογερές και ελαφρώς ασυνάρτητες ανακοινώσεις, στις οποίες μας έχει συνηθίσει ως γραμματέας του Τομέα Γυναικών της ΝΔ...
Πέραν του βαλκανικού (ας μην πω, μεσανατολικού...) χρώματος που προσέδωσε στην επικαιρότητα, η υπόθεση της διαπρεπούς δημοσιογράφου έχει και τη σοβαρή διάστασή της.
* * *
Κατ' αρχάς, ανέδειξε το σοβαρότερο πρόβλημα της δημοσιογραφίας σήμερα όπως ασκείται στην Ελλάδα: την τάση της να ταυτισθεί με την εξουσία. (Ας πάψουμε επιτέλους να παριστάνουμε, εμείς οι δημοσιογράφοι, ότι δεν συμβαίνει, γιατί στο τέλος δεν θα μας διαβάζει κανένας...)
* * *
Επίσης όμως ανέδειξε το σοβαρότερο πρόβλημα της Νέας Διακυβέρνησης στην παρούσα φάση της. Επειδή δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Μάρα Ζαχαρέα αποφάσισε μόνη της να αποχωρήσει (χωρίς αυτό να σημαίνει, επ' ουδενί, ότι υποτιμώ την αντίληψή της), το ερώτημα συνεπώς είναι το εξής: Γιατί άργησε τόσο πολύ να το καταλάβει ο κ. Κώστας Καραμανλής; Διότι, απαντώ, ο άνθρωπος έχει χάσει την αίσθηση της κοινής γνώμης. Το έδειξε, πρώτη φορά, στην περίπτωση του Γιώργου Βουλγαράκη, όπου συνέβη το αδιανόητο: οι εξουσίες ενός Πρωθυπουργού να υποκαθίστανται από τις εξουσίες των υπουργών του. (Θυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, παρέσχε πλήρη κάλυψη στον τέως υπουργό Ναυτιλίας, μόνο και μόνο για να τον αδειάσουν οι υπουργοί του τέσσερις ημέρες αργότερα...) Το επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα με τον χειρισμό της υπόθεσης Ζαχαρέα.
Τι εννοεί ο νομάρχης Θεσσαλονίκης για τον «πολιτικό του έρωτα», όπως συνηθίζει να αποκαλεί μεταφορικώς τον Κ. Καραμανλή; Αν απομονώσουμε τη δήλωση από το γνωστικό υπόβαθρό της (αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν «context») και εφόσον ακολουθήσουμε τους κανόνες της λογικής, ο Π. Ψωμιάδης μας λέει ότι ο Κ. Καραμανλής δεν είναι Πρωθυπουργός...
Οσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης Βουλγαράκη, να σας μεταφέρω μία πληροφορία ενδιαφέρουσα, παρά το κόστος που θα μου επιφέρει η κοινοποίησή της. (Επισημαίνω τον παράγοντα του κόστους, διότι προβλέπω ότι για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον οι συνομιλητές μου στη ΝΔ θα με αποφεύγουν...)
* * *
Εκείνοι που εξώθησαν με τις δηλώσεις τους τον τέως υπουργό Ναυτιλίας σε παραίτηση ή εν πάση περιπτώσει ορισμένοι εξ αυτών υποστηρίζουν στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους ότι τους το ζήτησε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής.
* * *
Σκεφθείτε το. Αν είναι αληθές, τότε είναι αποκαλυπτικό της δύσκολης θέσης στην οποία παγίδευσε τον εαυτό του ο Πρωθυπουργός, εξαιτίας των άστοχων εκτιμήσεών του. Αν όμως δεν είναι αληθές - αν δηλαδή όσοι το υποστηρίζουν απλώς κομπορρημονούν, για τη φιγούρα τους -, τότε είναι ακόμη χειρότερο! Διότι μας δίνει, αν μη τι άλλο, το μέτρο της εκτίμησης που τρέφουν οι υπουργοί για τον πολιτικό προϊστάμενό τους...
Για το μέλλον του Γ. Βουλγαράκη προσωπικώς δεν έχω την παραμικρή ανησυχία. Ο ίδιος θέλει να μείνει στην πολιτική. Και τον κατανοώ, διότι είναι η μόνη δουλειά που έχει κάνει στη ζωή του και την ξέρει πολύ καλά - αν κρίνουμε τουλάχιστον εκ του αποτελέσματος...
* * *
Αλλά ακόμη και αν δεν τα καταφέρει να παραμείνει στην πολιτική, ως body builder έχει όλα τα προσόντα για να διαπρέψει στον χώρο των γυμναστηρίων!..
Και τώρα ποιος έχει σειρά, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ή ο Γιώργος Αλογοσκούφης;
* * *
Για τον Θόδωρο, πάντως, δεν έχω καμία ανησυχία! Χωρίς να είμαι σε θέση να το εξηγήσω επακριβώς, διαισθητικά συνδέω την περίπτωσή του με εκείνες των Τζον Θέιν και Τόμας Μόνταγκ, των αφεντικών της Merrill Lynch, που ως γνωστόν κήρυξε πτώχευση. Οι αποζημιώσεις που θα λάβουν, βάσει των συμβολαίων τους, φθάνουν το ποσόν των 47 εκατ. δολαρίων. Ποσό ασήμαντο εν σχέσει προς τις ζημιές των 6,87 δισ. δολαρίων που προκάλεσαν.
* * *
Ωστόσο - και εδώ είναι η βασική διαφορά - ο κ. Ρουσόπουλος δεν πρόκειται να αποζημιωθεί στην περίπτωση του απευκταίου. Την έχει ήδη εισπράξει. Εννοείται, ασφαλώς, ότι στην περίπτωση του κ. Ρουσόπουλου η αποζημίωση είναι άυλη: γόητρο, δόξα, αίγλη, εμπειρίες κλπ.

Alexantro Trollientes είπε...

Ο pandora είπε...

διακινδυνευω την πρόβλεψη ότι η περασμένη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου ...μπλα μπλα μπλα

καλα ρε πανδωρουλη , μη ρισκαρεις και τοσο πολυ και παθεις και τιποτα..

Που λες μια φορα ΡΙΣΚΑΡΑ και πηρα το τρολευ (η το λεωφορειο ητανε), απο κολιατσου για παγκρατι (η μηπως γαλατσι φιλοπαππου), που να στα λεω

KOSTAS είπε...

Γουδί - Γαλάτσι νομίζω ότι ήτανε.
Αλλά ας τα ξεχάσουμε τώρα αυτά.
Καλέ που χάθηκες εσύ δυό μήνες;