Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Save Michel

Έλεος πια. Αφήστε τον ήσυχο τον άνθρωπο.
Είναι σίγουρο -μου το λέει το ένστικτό μου- ότι είναι ο εντιμότερος άνθρωπος στο Υπουργικό Συμβούλιο και όπως όλοι οι άνθρωποι που δεν είναι πονηροί, για να φροντίζουν και να κρύβονται κατάλληλα, την πάτησε.
Και εν πάση περιπτώσει δεν καταλαβαίνω. Τι θέλει το ΠΑΣΟΚ;
Αστε τον εκεί τον άνθρωπο. Τον έχω συνηθίσει.
Οχου πιά. Τον Μισέλ ρε σείς; Τον Μισέλ; Μ'αυτόν βρήκατε να τα βάλετε. Ντροπή σας.
Save Michel

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ίσως λυπηρό αλλά μάλλον πρόκειται για θεία δίκη: η φούσκα της Siemens έσκασε στα χέρια του Καραμανλή. Του ανθρώπου που όσο κανένας άλλος πάσχισε για να βάλει την ελληνική δημόσια ζωή στον δρόμο της νοσηρότητας και της καχυποψίας. Του ανθρώπου που όταν απέτυχε να επιβληθεί στο πολιτικό πεδίο εξέτρεψε την αντιπαράθεση στο πεδίο του ήθους και της ηθικής. Του ανθρώπου που κέρδισε την εξουσία όχι με ένα σχέδιο για τον τόπο αλλά με τη διαβολή και τη συκοφάντηση των αντιπάλων του.

Πολύ διασκεδάζω τώρα που τον παρακολουθώ να ψάχνει τον υπουργό της Ζυρίχης και τον υπουργό του Σάλτσμπουργκ, και τον υπουργό με την τζάμπα οικοσκευή. Αλήθεια ή ψέματα; Αγνοώ... Ούτως ή άλλως, όμως, η παράταξή του έχει ρίξει τόση λάσπη ώστε όση και αν τους ρίξουν πάλι θα μείνει και υπόλοιπο. Αυτό είναι το ρίσκο που παίρνει ένας πολιτικός όταν μετατρέπει την πολιτική σε λασπομαχία.

Και διασκεδάζω για έναν πρόσθετο λόγο. Επειδή ο Καραμανλής βρίσκεται σήμερα στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να χειρίζεται μια υπόθεση για την οποία όσα και αν αποκαλυφθούν πάλι οι περισσότεροι θα πιστεύουν ότι κουκουλώθηκε. Μεταξύ μας, πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχουν ή αν θα προκύψουν οι πολυδιαφημισμένες αποκαλύψεις που μας υπόσχονται εδώ και μήνες. Και οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για να εξάψουν τη φαντασία του φιλοθεάμονος κοινού.

Οχι επειδή δεν διακινήθηκε «μαύρο χρήμα» από τη Siemens, ασφαλώς διακινήθηκε. Αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί εύκολα να εξακριβώσει πόσο από αυτό πήγε σε κομματικά ταμεία, πόσο σε τσέπες πολιτικών και πόσο στους λογαριασμούς εκείνων που το διακινούσουν. Υποψιάζομαι δε ότι αυτοί ακριβώς οι λογαριασμοί είναι τελικώς οι πιο ωφελημένοι. Με άλλα λόγια, η Siemens κινδυνεύει να αποδειχθεί μια τεράστια φούσκα για την οποία όλοι θα πιστεύουν ότι είναι ένα προκλητικό κουκούλωμα. Και γι΄ αυτό είμαι πολύ περίεργος να δω πώς θα διαχειριστεί σήμερα ο Καραμανλής όσα συνήθως επιστράτευε για να πλήξει τους αντιπάλους του: τις καχυποψίες, τις φήμες, τους υπαινιγμούς, τις μισές αλήθειες... Αποδεικνύεται, δυστυχώς, θύμα της επιτυχίας του. Μπόρεσε να θριαμβεύσει επειδή πολιτεύεται σε μια χώρα όπου όταν ο γείτονας παίρνει καινούργιο αυτοκίνητο κανείς δεν λέει «ο γείτονας πήρε καινούργιο αυτοκίνητο» αλλά όλοι αναρωτιούνται «πού βρήκε ο γείτονας τα λεφτά για να πάρει καινούργιο αυτοκίνητο». Και θριάμβευσε επειδή κολάκευσε τα χειρότερα ένστικτα της φυλής μας. Αντε τώρα να τα μαζέψει!

for the copypaste
''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

ΓΛΥΦΑΔΑ, παραμονές των εκλογών του ΄96: Η Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. έχει διοργανώσει ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητές τον κ. Μιχ. Λιάπη και τον κ. Μ. Γιακουμάτο- μεγάλα γαλάζια ονόματα στη Β΄ Αθήνας.
Ο κ. ΛΙΑΠΗΣ είναι σαφώς μεγαλύτερο όνομα, γι΄ αυτό και ουδείς από τους περίπου 500 παρισταμένους δυσανασχετεί με την αργοπορία του. Ουδείς, εκτός από τον κ. Γιακουμάτο, που πρέπει να αποχωρήσει όσο γίνεται γρηγορότερα για να προλάβει μία άλλη εκδήλωση στο Ίλιον. Αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτε- η ιεραρχία είναι ιεραρχία...
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, φθάνει ο κ. Λιάπης και ο πρόεδρος της Τοπικής τον αναγγέλλει όλος ενθουσιασμό: «Θα μας μιλήσει τώρα ο ανιψιός του εθνάρχη μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή...». Ο Λιάπης χειροκροτείται, μιλάει και αναχωρεί. Είχε έλθει η σειρά του κ. Γιακουμάτου. Σκασμένος, λέει στον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης ότι θα αναγγείλει μόνος του τον εαυτό του.
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ στο βήμα και αρχίζει: «Τώρα θα σας μιλήσει ο γιος του κυρ Γιακουμάτου, που ήταν μπακάλης στην Αγιά Βαρβάρα». Ο κ. Λιάπης δεν ήταν πια εκεί, για να δει τους νεοδημοκράτες να αποθεώνουν τον ανταγωνιστή του.
ΠΑΝΤΩΣ, ο πρόεδρος της Τοπικής της Γλυφάδας ήταν ακριβής στην αναγγελία του: Για όλους στη Ν.Δ., ο κ. Λιάπης ήταν, είναι και θα παραμείνει- εκτός απροόπτου- «ο ανιψιός του Καραμανλή». Όλη η Ελλάδα έχει παρακολουθήσει το «φιλμ του ΄74», με τον αείμνηστο Καραμανλή να κατεβαίνει από το προεδρικό αεροσκάφος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Πίσω του, ο νεαρός μακρυμάλης είναι ο σημερινός υπουργός Πολιτισμού. ΒΙΝΤΕΟ δεν υπάρχει για την προσγείωσή του στη Γερμανία. Αλλά μια φωτογραφία του στις κερκίδες του γηπέδου της Λειψίας, όπου έπαιξε η Εθνική μας με τη Βραζιλία, θα ήθελε πάλι να τη δει όλη η Ελλάδα, για να απαντήσει στο ερώτημα «ποιος καθόταν δίπλα στον υπουργό;». Μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις- μπορεί και μία πολιτική καριέρα...