Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Η ΝΔ παρεκτρέπεται. Η Κεντροαριστερά πρέπει να δράσει.

Η υπόθεση Λιάπη, εξελίσσεται αυτή την ώρα, ακόμη.
Επιτέλους εδέησε ο κ. Λιάπης να βγάλει ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει την σιωπή του, όλες αυτές τις μάρες.
Τί να έκανε θα μου πείτε ο άνθρωπος;
Την έκανε την μ....ία, τι να κάνουμε, ψέματα να πούμε;
Την έκανε, δεν υπολόγιζε ότι θα του βγεί μπροστά, όπως ακριβώς δεν το υπολόγιζε και ο Τσουκάτος, την εποχή της παντοδυναμίας του.
Φαντάζομαι ότι ο Λιάπης έχει την ίδια προσέγγιση με αυτή του Τσουκάτου, που μας είπε ότι είναι κοινό μυστικό ότι έτσι γινόταν οι χρηματοδοτήσεις , τουλάχιστον στα δύο μεγάλα κόμματα.
Και ο Λιάπης, θα μπορούσε να μας πεί ότι έτσι γίνονταν τα πράγματα με τους υπουργούς.
Και δεν θα μας λέει ψέματα. Ετσι γινόταν και έτσι πιθανά θα γίνει και μετά απ'αυτόν.

Τα γράφω αυτά με πλήρη συναίσθηση, ότι μπορούν να εκληφθούν ώς προσπάθεια συμψηφισμού.
Να το ξεκαθαρίσουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένοχο για την διαφθορά και σωστά ο λαός το έδιωξε από την εξουσία.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν κατάφερε να διώξει μαζί του και την διαφθορά, το σύστημα διαφθοράς, αλλά αντιθέτως οι επίδοξοι εξυγιαντές της χώρας, όχι μόνο δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους, απέναντι στον λαό, αλλά προθύμως στοιχήθηκαν στην γραμμή των αποπεμφθέντων και αυτό είναι δυό φορές χειρότερο.
Η συστράτευση της ΝΔ στο στρατόπεδο της διαφθοράς, δεν είναι μόνο απλή συνέχιση του τρόπου διακυβέρνησης, αλλά αναδεικνύεται στον πρόθυμο φορέα, που κατέστρεψε την "επιθυμία" του λαού για εξάρθρωση της διαφθοράς.
Αποδείχθηκε η πολιτική δύναμη που υλοποίησε τους χειρότερους φόβους του λαού, ότι η μοίρα του είναι να πηγαίνει από την "Σκύλλα" στην "Χάρυβδη".

Ο λαός ξέρει πλέον, ότι έχει τρείς επιλογές.
1. Την επιλογή της ΝΔ, που θα συνεχίσει να κυβερνά σε συμμαχία με το σύστημα διαφθοράς, που θα το καλύπτει και θα το προστατεύει.
2. Την επιλογή του ΠΑΣΟΚ, που θα πρέπει να ξαναδιαψεύσει τις υποσχέσεις του και αυτή την φορά θα είναι και η τελευταία, αφού επαναδιάψευση των υποσχέσεών του, θα το κάνει μια παράταξη για τα σκουπίδια.
3. Την επιλογή ενός τρίτου σχήματος, που δεν είχε σχέση με την μέχρι τώρα διακυβέρνηση, αλλά δεν ξέρουμε και αν μπορεί να κυβερνήσει, με τρόπο που θα εκφράζει την συμφωνία της κοινωνίας, που θα το επιλέξει μεν για την μη συμμετοχή του στην διαφθορά, αλλά όχι και για την συμφωνία της με τις πολιτικές του.

Προσωπικά πιστεύω, ότι χρειάζεται να γίνει μια ανοικτή συζήτηση στην κεντροαριστερά, για το τί μπορεί να γίνει από το μηδέν.
Να συναισθανθεί και ο ΓΑΠ, ότι με το ΠΑΣΟΚ όπως είναι δεν υπάρχει μέλλον, όχι μόνο γι'αυτόν, αλλά ούτε και για την σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, που ξέρει ότι αν ξαναεμπιστευθεί το ΠΑΣΟΚ, ότι και να του λένε σήμερα, αύριο, από τα κάτω θα ξανασυγκροτηθούν οι ομάδες διαφθοράς, με διάφορα προσχήματα, όπως "δικός μας", "συντροφική αλληλεγγύη" κλπ.
Να συναισθανθεί και ο ΣΥΝ, ότι το υλικό που θα τον εμπιστευθεί είναι αυτής της ποιότητας και σκοπός του είναι να βρεθεί αναβαπτισμένος αύριο ξανά στα πράγματα και μετά "ξέρουν αυτοί".

Γι'αυτό και επαναλαμβάνω, ότι χρειάζεται να συνεργασθούν στενά και να αφήσουν τις αηδίες, ότι δεν παρεμβαίνει ο ένας στα εσωτερικά του άλλου κόμματος.

Να το αλλάξουν αυτό το "δόγμα" και να αρχίσουν ακριβώς από ένα νέο "δόγμα" "επέμβασης στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων εφ'όσον ταυτόχρονα θα ισχύει η "ρήτρα δημοκρατικής αλληλεγγύης"" την οποία άτυπα επικαλούνται όσοι θέλουν την συνεργασία των δύο κομμάτων.
Να ζητήσει ο ΓΑΠ, την συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΥΝ στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και αντίστοιχα να ζητήσει να συμμετέχει στις εργασίες του ΠΣ του ΣΥΝ εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ώστε να βρούνε και τον τρόπο να συζητήσουν, κοινό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: