Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Γκάλοπ της Public Isue

Γκάλοπ της Public Issue-Βαρόμετρο του ΣΚΑΙ

  • ΝΔ 37%
  • ΠΑΣΟΚ 31%
  • ΣΥΡΙΖΑ 17.5%
  • ΚΚΕ 7%
  • ΛΑΟΣ 4.5%
  • Αναποφάσιστοι/ΔΞ-ΔΑ 3%

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σωστοί είναι, δεν κάναν λάθος στην πρόσθεση...

Ανώνυμος είπε...

Το 3%, στους αναποφάσιστους, Λευκό κλπ, που αν υπολογίσει κανείς και οικολόγους κλπ μικρά κόμματα έτσι κι αλλιώς είναι ακόμη και στις εκλογές μεγαλύτερο, το έβαλα εγώ για να βγεί το 100%.

Ανώνυμος είπε...

Σαράντα χρόνια μετά τον Μάη του ΄68 έχω την αίσθηση ότι συμμετέχω σε μια γιορτή μεταξύ ζόμπι. Διακρίνω μια ανακούφιση ότι βγήκαμε από την ουτοπία τού «να αλλάξουμε τον κόσμο» και μια αποδοχή του ρεαλισμού ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αλλάξει. Οτι καλές ήταν οι νεανικές τρέλες μας αλλά η ζωή είναι αλλιώς, είναι αλλού.

Η ζωή το 2008 είναι να αγοράζουμε μετοχές κάποιας κρατικής επιχείρησης υπό ιδιωτικοποίηση τοποθετώντας έξυπνα τα χρήματά μας. Οι διαδηλώσεις που έχουν νόημα είναι αυτές στα βενζινάδικα για να γεμίσουμε το ντεπόζιτο του SUV μας. Οι μόνες καλές πράξεις είναι αυτές στο Χρηματιστήριο, που θα μας αποδώσουν 300% σε έναν χρόνο. Και το μόνο που νοσταλγούμε από το παρελθόν, οι μόνες ημέρες που θέλουμε να ξαναζήσουμε, είναι αυτές της άνοιξης του Χρηματιστηρίου.

Γιατί λοιπόν να ψάχνουμε στα απομεινάρια του ΄68; Και αν ακόμη βρούμε αυτό που έχουμε χάσει μόνο κακό θα μας κάνει. Θα συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ζωντανοί-νεκροί.

Γι΄ αυτό ας κοιτάξουμε το παρελθόν και το μέλλον βάζοντας ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Αν είναι δυνατόν, κάποιας μάρκας που είναι πολύ της μόδας 40 χρόνια μετά τον Μάη του ΄68.

Karl Marx Jr