Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

Ενα ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο.Κ.
πείτε ότι είναι άδικη η κριτική που δέχεστε, για τα απαράδεκτα γεγον΄τα που έλαβαν χώρα χθές στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ότι δεν έχετε καμμία ευθύνη. Οτι τα προκάλεσαν κάποιοι άλλοι , που καμμία σχέση δεν έχουν μαζί σας και προφανώς όταν καλείστε να τους καταδικάσετε, ευλόγως δεν το κάνετε, επειδή δεν είναι δουλειά σας.

Εγώ θέλω να ξανακουβεντιάσω το θέμα με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η ΠΑΣΚΕ και να ζητήσω να μου εξηγείσετε, από την πλευρά σας, δύο απλά πράγματα.
1. Γιατί η ηγεσία της ΓΣΕΕ την υπέγραψε;
2. Εσείς τι αντιπροτείνατε και δεν εισακουσθήκατε;

Τα ρωτάω αυτά, για πολλοστή φορά αλλά απάντηση δεν παίρνω.

Για το ερώτημα 2. ειδικά, ποτέ δεν έμαθα τι στο καλό λέτε.
Υποθέτω, ότι οποιοδήποτε νούμερο μεγαλύτερο απ'αυτό που υπογράφηκε τελικά, θα διεκδικεί την ευνοκικότερη αποδοχή από την μεριά σας και οποιοδήποτε μικρότερο, δεν το διανοείστε κάν.
Νομίζετε δηλαδή ότι ακόμη και με "αυτόματο συνδικαλιστικό πιλότο" να πηγαίνατε ή και χωρίς διαπραγμάτευση, ότι θα σας τα έδινε η κυβέρνηση και οι βιομήχανοι.

Προσωπικά πιστεύω και μου φάνηκε περίεργο που πήρατε αυξήσεις έστω και 30 ευρώ, ότι από την εξέλιξη της ταξικής πάλης, λογικά δεν θα έπρεπε να πάρετε ούτε αυτή την αύξηση, πράγμα που φαίνεται και από το ότι μεγάλο τμήμα των εργαζομένων θα υπογράψει συμβάσεις, που δεν θα καλύπτουν τον κατώτατο μισθό κάν και πάρα πολλοί θα υπογράψουν συμβάσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τις αυξήσεις.

Οταν λέμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ηττημένο, αν δεν εννοούμε την ουσία της ήττας, τότε τι στο διάολο εννοούμε;
Ψάχνουμε να βρούμε εξιλαστήρια θύματα;
Ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους;
Ξεχάσαμε ότι τα πρόσωπα, απλώς διαχειρίζονται τις δυναμικές και το ρίχνουμε στην συνομωσιολογία;

Δεν σας καταλαβαίνω πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: