Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Πέντε περίεργα θέματα, ίσως χρειάζεται να τα σκεφτούμε

1. Οταν η κρίση του τραπεζικού συστήματος φτάσει στην Ελλάδα-δηλαδή μέσα στον χρόνο-, μόνο τέσσερις τράπεζες, δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας, από τις 18, μας πληροφορεί έκθεση της ΤτΕ.
Κανείς δεν προβληματίζεται τι σημαίνει αυτό για τους κόπους μιας ζωής των καταθετών.
Η Αργεντινή βλέπεται είναι πολύ μακριά.
2. Οι δύο προσπάθειες των παραγωγών, να πουλήσουν σε δικά τους πρατήρια, τα προιόντας τους, οι κτηνοτρόφοι στα Γιάννενα και οι ριζοπαραγωγοί στην Θεσ/νίκη, είχαν καταπληκτικά αποτελέσματα, αλλά κανένα κόμμα δεν διδάσκεται από την εμπειρεία τους, κανένα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρθηκε να προβάλει την εμπειρία τους που μας διδάσκει, πώς μπορεί να "τετραγωνισθεί ο κύκλος", δηλαδή και οι παραγωγοί να πουλήσουν σε ψηλότερες τιμές και οι καταναλωτές να αγοράσουν φθηνότερα.
3. Στις ΗΠΑ γίνεται διάλογος, σε σοβαρά έντυπα, για το αν οι ΗΠΑ είναι ήδη, μέλος της ΕΕ, αν ηγεμονεύονται δηλαδή από την ΕΕ και μείς εδώ σε όλες τις εκδοχές της πολιτικής σκέψης, κόμματα, εφημερίδες, ιστοσελίδες, τηλεοράσεις, συζητάμε ακόμη για το άν ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός.

4. Η ΕΕ έχει εκδόσει οδηγία για κατάργηση από το 2010, των ΧΥΤΑ.

Στην Ελλάδα, παρακολουθούμε την ίδρυσή του στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας.

Μόλις τον φτιάξουν , θα πρέπει να τον καταργήσουν δηλαδή. Μετά απορρούμε για το πως γίνεται η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Αρκεί δηλαδή να γίνει το έργο για να πάρουν τις μίζες τους και οι εργολάβοι να βγάλουν τα κέρδη τους.

5. Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει την βδομάδα που μας έρχεται σχέδιο νόμου για τα στεγαστικά δάνεια.
Δεν σκέφτηκε κανείς να τον συζητήσει με τις καταναλωτικές οργανώσεις και τα άλλα κόμματα.
Καλό Σαβατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: