Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

100 σφαίρες κατά της λογικής

Είναι φανερό πλέον, ότι δεν υπάρχει επαφή της κοινωνίας , της κοινής λογικής, των ιδεολογικών ρευμάτων, των πολιτικών κομμάτων, του πολιτικού συστήματος συνολικά, με την πραγματικότητα της νεολαίας.
Είναι φανερό ότι έχει διαραγεί η σχέση στοιχειώδους διαλόγου, με ένα τουλάχιστον τμήμα της νεολαίας, αλλιώς δεν εξηγείται αυτός ο πληθωρισμός βίας, σ'αυτή την βεντέτα τους με την αστυνομία.
Είναι φανερό, όπως το δηλώνουν άλλωστε σε κάποια "τάχα μου προκύρηξη" τους, ότι δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου.
Τον σιχαίνονται τον κόσμο που διαφωνεί μαζί τους, σιχαίνονται τους νοικοκυρέους, τους "μικροαστούς", όπως λένε.
Είναι λέει σε πόλεμο, μιλάνε εξ'ονόματος ενός φαντάσματος. Του προλεταριάτου.
Πού το θυμήθηκαν;
Που το βρήκαν; Δεν καταλαβαίνω.
Αναμασούν έννοιες και όρους, από την εποχή του 1800.
Είναι φυσικό.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που έχουμε, που βρίσκονται ενιολογικά κάπου εκεί επίσης, είναι φυσικό να συζητάνε με ανάλογους όρους.
Αν η 17Ν και ο ΕΛΑ ήταν στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΚΚΕ εσ, της μεταπολίτευσης, αυτοί είναι στα αριστερά του Μάρξ και του Μπακούνιν της εποχής του 1850, όπου σιγά σιγά αποσύρεται και το ΚΚΕ με την Σταλινική αναδίπλωσή του.
Θα συζητάμε ξανά για σοσιλφασισμούς, ΟΠΛΑ και εμφυλίους.
Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα επικοινωνίας μ'αυτή την νεολαία, είναι να ασκηθεί μια πολιτική που να καταλαβαίνει και να απαντάει στα προβλήματα της νεολαίας στην εποχή μας.
Οπως δηλαδή λύθηκε και στις άλλες ευρωπαικές χώρες.
Μέχρι τότε, καλό είναι να μην προκαλεί η εξουσία το "σύμπαν τους" και έτσι να τροφοδοτεί τις γραμμές τους με 15χρονα. Καλό είναι να σταματήσει η "κατοχή" των Εξαρχείων και να ασκηθεί πολιτική στήριξης της νεολαίας και ιδιαίτερα της άνεργης νεολαίας.
Δεν ξέρω πόσο κοστίζει, αλλά μόλις τελειώνουν το πανεπτιστήμιο ή το σχολείο, θα πρέπει να έχουν για μια 5ετία τουλάχιστον , ένα πλαίσιο ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μέχρι να βρούν την δουλειά που θα κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: