Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Μετανάστρια δεύτερης γενιάς για πρώτη φορά σε δημοτολόγιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/05/2009

Αύριο θα γίνει η πρώτη ένταξη παιδιού μετανάστη δεύτερης γενιάς σε δημοτολόγιο, στην Καισαριανή, έπειτα από πρωτοβουλία του Δήμου, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Όχι στον Ρατσισμό από την Κούνια”. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι 17 μηνών, που γεννήθηκε στην Καισαριανή, ενώ οι γονείς της είναι μετανάστες από την Γκάνα, και στόχος της κίνησης είναι να αναδείξει το πρόβλημα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, που στερούνται τα στοιχειώδη δικαιώματα του πολίτη, τα οποία απορρέουν από την εγγραφή σε δημοτολόγιο.

Η καμπάνια μεταξύ άλλων ζητά την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα ή συμπληρώνουν τριετή παρουσία στην ελληνική εκπαίδευση. Επιπλέον, κατοχύρωση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, και ώρα 19.00 και η συμβολική εγγραφή θα γίνει από τον δήμαρχο Καισαριανής, Σπύρο Τζόκα.

(Από την ΑΥΓΗ).

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνουμε μ'αυτή την ιστορία των μεταναστών και ιδιαίτερα των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται και ζούν στην Ελλάδα όλη την ζωή τους, χωρίς να αναγνωρίζεται η "ύπαρξή" τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: