Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Τα μηνύματα των τελευταίων Γκάλοπ

Οπως είχα επισημάνει, η ανάληψη εκ μέρους του Καραμανλή της "αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης" για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ήταν κίνηση με ευρύτερη πολιτική-επικοινωνιακή βαρύτητα και κατέδειξε ότι, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, δεν μπορεί να αρκούνται στην αντιπολίτευση με όπλο την ηθική πλευρά της κυβερνητικής πολιτείας.

Εκτός από το να "παίζουμε τον παπά" χρειάζεται να κάνουμε και πολιτική φίλοι και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο τώρα που η κρίση έχει επιπτώσεις στην ζωή των πολιτών και που πλέον κινδυνεύει να χαρακτηριστεί η εμμονή στην ηθική αντιπολίτευση να ταυτισθεί με απόπειρα να υποκατασταθεί η πολιτική και οι απαιτούμενες δεσμεύσεις της από τα κέρδη από την ηθική απαξία της κυβέρνησης.

Η πολιτική επέστρεψε . Η ελληνική κοινωνία θέλει Πολιτικές με Π κεφαλαίο. Καιρός να ξεχάσουν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, τις εύκολες λύσεις και τα αλληλομαχαιρώματα και να ξαναδούν την πολιτική τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΟΡΓΙΣΤΚΑ ΓΕΛΟΙΟΣ
********************************
Δεν είναι αστείο ύστερα από τόσα σκάνδαλα που έχουν συμβεί, ύστερα από τόσους εξωφρενικούς πλουτισμούς που έχουν διαπιστωθεί και ύστερα από τέτοια λεηλασία του δημόσιου πλούτου που έχει συντελεστεί, να επανέρχεται ο Κ. Καραμανλής στην παλιά καραμέλα της σεμνότητας και της ταπεινότητας, όταν επί πέντε χρόνια ουδέποτε μπήκε στον κόπο ν ασχοληθεί με όσους έμπρακτα έγραφαν τις συστάσεις του στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;
Και δεν είναι επίσης αστείο ν αυτοπροβάλλεται ως εγγυητής της υπευθυνότητας στην πολιτική ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν δίστασε πριν από έναν μήνα να δηλώσει πως επί τέσσερις μήνες δεν καταλάβαινε ότι καταληστευόταν η χώρα με τη συνεργασία υπουργών και υφυπουργών του αλλά αποδείχθηκε αρκετό ένα 24ωρο για να διαπιστώσει ότι οι συγκεκριμένες πράξεις των συνεργατών του αποκλείεται να ήταν ποινικά κολάσιμες;
Ξέχασε ο Καραμανλής με θρασύτατη ευκολία την προεκλογική δέσμευση του για τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ που θα εξοικονομούσε κάθε χρόνο περιορίζοντας τις σπατάλες και εξαφανίζοντας τη διαφθορά. Ηταν μια συνειδητή εξαπάτηση της κοινής γνώμης η δέσμευση εκείνη. Και η απόδειξη ότι συνειδητά εξαπατούσε τον ελληνικό λαό δεν είναι ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του, είναι ότι δεν επιχείρησε καν να την τηρήσει.
Γι αυτό και δεν βρήκα απλώς αστεία, αλλά εξοργιστικά γελοία τα όσα για οικονομίες και περιορισμούς σπατάλης υποδείκνυε στους υπουργούς και τους υφυπουργούς του, όταν επί πέντε χρόνια δεν βρήκε έστω και μία -μόνο μία- περίπτωση για ν αποδείξει έμπρακτα ότι θα πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τα λόγια του.

Δυστυχώς , ο Καραμανλής δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει ότι το 2009 δεν είναι 2005 ή 2006.

‘’PASOK poisonous’’

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ, που δεν ξέρουν όλα τα παρακλάδια του οργανωμένου εγκλήματος. Καλά τώρα, που δεν ξέρουν τους καρχαρίες λευκής, μαύρης, κίτρινης σαρκός. Καλά τώρα, που δεν ξέρουν τους capo, μικρών και μεγάλων μαφιόζικων οικογενειών. Ξέφραγο αμπέλι η Ψωροκώσταινα των χριστιανικών οικογενειών. Όλο και τρέχουμε να προσαράξουμε προς Μπογκοτά ιλιγγιωδώς. Και μη ρωτάς γιατί αυτό. Μα, φυσικά γιατί πρώτοι και κύριοι εχθροί του κράτους είναι οι διαδηλωτές, οι φοιτητές, οι Αλβανοί μετανάστες και οι πιτσαδόροι χωρίς κράνος. Γνωστό σε όλο τον κόσμο τον καλό. Συγκοινωνούντα δοχεία ο Νόμος με το εγκληματικό παρακράτος. Να τα λέμε με το όνομά τους. Όλα αυτά τα μαφιόζικα εγκλήματα είχαν προαναγγελθεί προ πολλών ετών. Η αχαλίνωτη παγκοσμιοποίηση πορεύεται με τον υπόνομο πορνείας, όπλων, απαγωγών και ναρκωτικών. Ελλάδα τη λέμε, αλλά εκείνοι Κολομβία τη θένε. Και πού ΄σαι. Μη χάσκεις σαν νεογέννητο μωρό. Το ψήφισες, το γλέντησες, έλα τώρα στον πάγκο να πληρώσεις τον λογαριασμό!

Ανώνυμος είπε...

Ο αγροτικός τομέας της χώρας μας διέρχεται τη βαθύτερη κρίση στην ιστορία του.

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που έταζε προεκλογικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Καραμανλής.

Έλεγε ότι θα στηρίξει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών και σήμερα μετά από πέντε χρόνια που είναι στην κυβέρνηση έχει καταρρεύσει.

Έλεγε ότι θα μειώσει το κόστος παραγωγής και αυτό ανέβηκε στα ύψη οδηγώντας σε υπερδανεισμό τους αγρότες για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν.

Έλεγε ότι θα στηρίζει τους αγρότες στις Βρυξέλλες και ο καπνός χάνει το 50% από τις επιδοτήσεις μετά το 2010.

Έλεγε ότι ήρθε η ώρα της περιφέρειας και σήμερα το πιο ζωντανό της κομμάτι, οι αγρότες, αντί να καλλιεργούν τα χωράφια τους, βρίσκονται στους δρόμους αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται.

Η κατάστασή τους είναι τραγική. Δεν έχουν να παλέψουν μόνο με την οικονομική ανασφάλεια του παρόντος, αλλά και με την αβεβαιότητα και το φόβο για το αύριο.

Δεν γνωρίζουν αν έχουν μέλλον μετά το 2013 και ποιο είναι αυτό.

Η απάντηση της κυβέρνησης στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι αγρότες και στις κινητοποιήσεις τους ήταν πλούσια λόγια αβροφροσύνης για το δίκαιο που έχουν και φτωχά δώρα εμπαιγμού για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Η κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνοντας κάποια εκατ. ευρώ χωρίς εξειδίκευση, δυσνόητα, προσπάθησε να φέρει σύγχυση και σύγκρουση μεταξύ των αγροτών αλλά και μεταξύ των άλλων κοινωνικών ομάδων και των αγροτών.

Παρ' όλη την ασάφεια και τη σύγχυση που σκοπίμως επεδίωξε η κυβέρνηση, οι αγρότες κατάλαβαν ότι τους τάζει αυτά που έτσι και αλλιώς δικαιούνται όπως είναι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και η επιστροφή του ΦΠΑ και τα βαφτίζει μέτρα.

Η κυβέρνηση και ο κ. Υπουργός αντί να ενσκύψουν με σοβαρότητα στα προβλήματα των Ελλήνων αγροτών, κατέφυγαν για άλλη μια φορά στον εμπαιγμό, στη ρουσφετολογική διαχείριση, στα επικοινωνιακά τρυκ και έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σους αγρότες, που βλέπουν τις ελπίδες τους να χάνονται