Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Η κρίση των μικρομεσαίων

Αυτή η κρίση, είναι η κρίση των μικρομεσαίων.
Η κρίση του 29 ήταν η κρίση των εργαζομένων.
Συσίτια, ουρές στα ταμεία βοηθείας, πείνα, κρύο. Συνδικάτα εργαζομένων, γενικές απεργίες.
Τώρα ζούμε την εξέγερση του πρώτου τμήματος των μικρομεσαίων, της νεολαίας-δηλαδή όσων η παιδεία υπόσχεται μια θέση μικρομεσαίου-, την αγωνία του μικροέμπορου και μικροεπιχειρηματία, την πιστωτική ασφυξία του χτές, την αδυναμία πληρωμών αύριο, την χρεοκοπία του.
Ο νέος χρόνος, θα βγάλει στον δρόμο μαζί με την νεολαία και αυτούς τους νεόπτωχους, χθεσινούς μικρομεσαίους.
Αυτοί που μέχρι χθές ωρύονταν στα κανάλια για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα, που αποφεύγουν επιμελώς να αντιμετωπίσουν.
Αυτοί οι ίδιοι θα βάλουν φωτιά στα μαγαζιά τους, αυτοί θα εξεγερθούν, όχι για να κυνηγήσουν τους νεαρούς αναρχικούς, αλλά για να κόψουν το λαρύγγι της πολιτικής εξουσίας, που την πίστεψαν και την στήριξαν.

Αρχίζει η νέα χιλιετία.
Οι φωτιές της Αθήνας θα καλύψουν σιγά σιγά όλο τον κόσμο.
Ηδη στην Αμερική , στην Νέα Υόρκη, είχαμε την πρώτη κατάληψη πανεπιστημίου, την πρώτη κατάληψη εργοστασίου που έκλεινε, στο Σικάγο, για να το αυτοδιαχειρισθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και μάλιστα με την υποστήριξη του Ομπάμα.
Στην Ισπανία , στην Ιταλία, στην Γαλία, διαδηλώνει ήδη η νεολαία για τον θάνατο του συμβόλου αυτής της παγκόσμιας έκρηξης της νεολαίας, για την δολοφονία του Αλέξη. Καίνε και αυτοί και πετροβολούν τα αστυνομικά τμήματα στην Μαδρίτη, στην Λυών , στην Βαρκελώνη, αφού όλοι οι μπάτσοι δολοφονούν.

Μπήκαμε σε νέα εποχή.

Καλή επαναστατική χρονιά να είναι το 2009. Να είστε καλά όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: