Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Για πείτε μου, δεν είστε περήφανοι;

Αυτά που βλέπετε αυτές τις μέρες, στους δρόμους των πόλεων της χώρας, σας φοβίζουν;
Σας κάνουν υπερήφανους, μήπως;

Ναί , αυτό νοιώθω εγώ και σας εξομολογούμαι ότι είχα πολλά χρόνια να νιώσω έτσι.

Αυτή εξέγερση, αυτό το ποτάμι από τα 15χρονα, έχει κάτι πολύ ελπιδοφόρο.
Τα βλέπεις σαν τα πουλιά ρίχνονται μέσα σ'όλα.
Τρελαίνομαι όταν διαβάζω ότι πάνε και κυκλώνουν τα αστυνομικά τμήματα και διαμαρτύρονται.
Ακουγα σήμερα στον ραδιόφωνο, κάποια απ'αυτά να δηλώνουν ότι τους έκανε έλεγχο η αστυνομία επειδή κάποια απ'αυτά πετάξαν κάποιες πέτρες σε κάποιους μπάτσους.
Το έλεγαν με μια φυσικότητα, με μια αφέλεια απίστευτη.
Τον άκουγα και αμέσως συνειδητοποίησα, ότι ποτέ εγώ και η γενιά μου δεν είχαμε σκεφτεί έτσι για την αστυνομία. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι ήταν μια από τις φυσικές λειτουργίες της αστυνομίας να δέχεται πέτρες.
Δάκρυζα από το γέλιο και ταυτόχρονα φοβόμουν για την αφέλειά τους.
Το άκουγα στην φωνή τους.
Δεν είχε καμμία πονηράδα, κανέναν φόβο στοιχειωμένο απ'αυτούς που ταλαιπωρούν εμάς τους παλιώτερους.
Ακόμη τώρα γελάω με τον φυσικό τρόπο με τον οποίο είπε ότι τους έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί επειδή κάποιοι απ'αυτούς -όχι όλοι- έριξαν κάποιες πέτρες στους μπάτσους.

Τα γράφω αυτά, για να σας πώ ότι έχει τελειώσει το παιχνίδι.
Η χώρα άλλαξε.
Τώρα μιλάνε, νέες φωνές. Φωνές που δεν έχουν ποτιστεί από το δηλητήριο του Πρετεντέρη, του Χατζηνικολάου, του Παυλόπουλου, του Τριανταφυλλόπουλου του Τράγκα.

Μιας και τους ανέφερα, έχω τρελαθεί με το δελτίο του ΑΛΤΕΡ του Παυλόπουλου. Μεγάλος Καραγκιόζης μιλάμε κι'αυτός και ο Βαρεμένος.
Ξεκινάνε να καταγγέλουν την αστυνομία για την βαρβαρότητα, ρωτάνε τον καλεσμένο και πρίν ολοκληρώσει του το γυρίζουν ανάποδα και του ζητάνε και τα ρέστα γιατί είπε κι'αυτός ότι είναι προφανής η βαρβαρότητα.
Τί θέλεις τον ρωτάνε. Να μη κάνει την δουλειά της η αστυνομία. Με ποιούς είστε, με τους κουκουλοφόρους;
Απίστετοι μαλάκες, ατέλειωτοι.
και για να το πιστοποιήσουν πετάνε στον καλεσμένο και έναν Γεωργίου που ωρύεται.
Εχουν τρελαθεί τελείως. Δεν μιλάνε πλέον. Δεν ξέρουν τι να πούνε.

Είμαι περήφανος για πρώτη φορά γι'αυτή την χώρα. Σας το εξομολογούμαι.
Αυτά τα παιδιά με κάναν περήφανο.
Αυτά τα παιδιά είναι η Ελλάδα του μέλλοντος και είναι κρυστάλλινη.
Εβλεπα φωτογραφίες με τις έγχρωμες μαντήλες τους στις εφημερίδες .
Ηρθαν.
Το νοιώθω και από τον κύκλο που κάνει η παρουσία τους σε όλο τον κόσμο.
Είναι το σήμα κατατεθέν της εξέγερσης που θα δόσει απάντηση στην παγκόσμια κρίση και είμαι για πρώτη φορά περήφανος , που είναι τα δικά μας παιδιά.

12 σχόλια:

undercover gpr είπε...

Όχι μόνο περήφανοι αλλά και συνοδοιπόροι , μαζί τους , δίπλα τους να τρώμε κι εμείς γκλοπιές .

KOSTAS είπε...

Ασφαλώς μαζί τους και να τα προστατεύουμε.
Τρέμω, μη τα χτυπήσει κανείς.
Στον δρόμο, να μη τα καταπιέζουμε όμως.
Να τα χαζεύουμε και να προσέχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι το κράτος και η πολιτεία έχουν καταλυθεί και ακυρωθεί στη συνείδηση του έλληνα πολίτη, πολύ νωρίτερα. Ξέρετε πότε; Τότε που «αυτοκτονούσε» ο υπάλληλος της Vodafone, τότε που παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού, τότε που ο manager της Vodafone έπαιρνε το βραβείο του «manager της χρονιάς». Τότε που «οι κουμπάροι» κανόνιζαν τις μίζες, τότε που οι γενικοί γραμματείς υπουργείων πηδούσαν από τα μπαλκόνια και οι έγκριτοι δημοσιογράφοι συναλλάσσονταν με την εξουσία. Τότε που κάποιοι επένδυαν σε ομόλογα το δημόσιο χρήμα. Τότε που η διαμαρτυρόμενη εκπαιδευτική κοινότητα έγινε σε μια νύκτα «κουκουλοφόρος και κωλόπαιδο». Τότε που «έκαιγε» την Ελλάδα και τους κατοίκους της «ο στρατηγός άνεμος». Τότε που οι μοναχοί κάνανε μπίζνες με τους υπουργούς και τις γυναίκες τους. Και όλα αυτά μόνο μέσα σε 4,5 χρόνια. Πρέπει να έχεις ταλέντο για να τα καταφέρεις τόσο καλά. Και επανερχόμαστε πάλι στο παλιό ερώτημα «Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;». Ο κουκουλοφόρος, ο μιζαδόρος, ο κουμπάρος, ο πουλημένος δημοσιογράφος, ο γενικός γραμματέας-εραστής, «ο στρατηγός άνεμος», ο ηγούμενος της μονής που γυρνάει τα υπουργεία για να πουλήσει ημερολόγια και βιβλία της μονής. Παλιά για να φύγεις από εδώ χρειαζόσουν διαβατήριο. Ευτυχώς πλέον γίνεται και με ταυτότητα. Μη μας αναγκάσετε να τη χρησιμοποιήσουμε.


''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

Το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος ακραία κομματικό, και αυτό έγινε ιδιαίτερα εμφανές με την κυβέρνηση Καραμανλή. Ο κόσμος χωρίζεται σε δικούς μας και άλλους: οι δικοί μας διορίζονται, οι άλλοι όχι· οι δικοί μας προάγονται, οι άλλοι όχι· οι δικοί μας παίρνουν αυξήσεις, οι άλλοι όχι· οι δικοί μας μπορούν να κλέβουν, οι άλλοι όχι, και ούτω καθεξής. Επειδή λειτουργούν έτσι τα πράγματα, αυξάνεται ο αριθμός αυτών που μένουν στο περιθώριο, που τα βλέπουν όλα μαύρα και που φυσικά δεν σέβονται κανέναν θεσμό. Και λογικό είναι να μη σέβονται τους θεσμούς, διότι οι θεσμοί είναι διεφθαρμένοι. Εχουμε μια διεφθαρμένη και ανίκανη κυβέρνηση, μια ανίκανη και επικίνδυνη Αστυνομία, μια Δικαιοσύνη που ανέχεται πολιτικές παρεμβάσεις, παπάδες και καλόγερους που βουτάνε το παγκάρι, γιατρούς που παίρνουν φακελάκια, εφοριακούς που παίρνουν μεγαλύτερους φακέλους και υπαλλήλους της Πολεοδομίας που παίρνουν ολόκληρους χαρτοφύλακες με λεφτά. Εχουμε δασκάλους που διαλύουν τα σχολεία για να εισπράττουν από τα ιδιαίτερα, καθηγητές πανεπιστημίου που δεν πατάνε στο μάθημα και ζουν από τα διοικητικά συμβούλια και τις επιτροπές, κατεστραμμένα σχολεία, ρημαγμένα πανεπιστήμια.

Karl Marx Jr

Ανώνυμος είπε...

Προτάσεις που αποτελούν «θετικούς στόχους αλλαγών, που μπορούν να ενώσουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας και να δώσουν θετική αγωνιστική προοπτική στους πολίτες και τη νεολαία» παρουσίασε σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, ο οποίος ταυτόχρονα είπε ότι «οι κινητοποιήσεις της νεολαίας πρέπει να φθάσουν σε νίκη, σε θετικές κατακτήσεις».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις της νεολαίας «δεν είναι δυνατό να συκοφαντηθούν από τη δράση μιας μειοψηφίας που επιδίδεται σε καταστροφικές τακτικές», ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους κουκουλοφόρους δήλωσε ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδεολογικό μέτωπο με τους κουκουλοφόρους γιατί η πρακτική της βίας γεννά βία και δεν οδηγεί πουθενά, ενώ σημείωσε ότι η σπασμένη βιτρίνα είναι αφορμή για να συκοφαντηθούν οι λαϊκοί αγώνες.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις του ΣΥΝ θα τεθούν υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μαζικών φορέων και οργανώσεων, μεταξύ των οποίων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της νεολαίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για θετική έξοδο από την κρίση και για τον λόγο αυτό , το καλύτερο που έχει να κάνει , είναι να φύγει και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Οι προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας είναι:

1. Να μπει φρένο στην πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της στρατιωτικοποίησης. Άμεσες ριζικές αλλαγές σε δημοκρατική κατεύθυνση, με σκοπό, την αλλαγή προσανατολισμού και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας.

2. Υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Όλοι όσοι κατοικούν σε αυτή την χώρα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης δωρεάν, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ιδιωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και τα φαινόμενα παραπαιδείας αποτελούν παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος η οποία οφείλει σταδιακά να γίνει περιττή, μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και άρα τον μηδενισμό των αντίστοιχων οικογενειακών δαπανών.

3. Ο αγώνας για πλήρη , σταθερή και ασφαλή εργασία για όλους και όλες, είναι η απάντηση της αριστεράς στο νεοφιλεύθερο σχέδιο της γενίκευσης της επισφαλούς απασχόλησης και της εργασιακής περιπλάνησης, που θίγει πρώτα από όλους τη νεολαία, τη γενιά των 700 ευρώ και τις γυναίκες.

4. Εκπόνηση και άμεση εφαρμογή ενός έκτακτου προγράμματος για τη δραστική μείωση της ανεργίας συνολικά και ειδικότερα της ανεργίας των νέων, που να βασίζεται στη δραστική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και των δημόσιων δαπανών για κοινωνικές πολιτικές.

5. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

6. Ίσα δικαιώματα, άρση και καταπολέμηση κάθε διάκρισης λόγω φύλου, θρησκείας , χρώματος, καταγωγής , σεξουαλικού προσανατολισμού. Θετικές δράσεις για την εξάλειψη υφιστάμενων ανισοτήτων. Όχι στις γειτονικές γκέτο, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτιμώντας τα τελευταία γεγονότα είπε ότι δίπλα στην εξελισσόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση και την κρίση των κυρίαρχων πολιτικών, βρίσκεται εδώ και μέρες σε εξέλιξη ένα μεγάλο κίνημα και ξέσπασμα διαμαρτυρίας της νέας γενιάς και πρόσθεσε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις δεν αποτελούν μόνο μεγάλες εκδηλώσεις αντίστασης και διαμαρτυρίας που τροφοδοτούνται από συσσωρευμένη δυσφορία , οργή και αγανάκτηση απέναντι σε πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές που θέτουν τη νέα γενιά στο περιθώριο, αλλά περιέχουν και ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια προοδευτική πορεία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επιθέσεις γιατί είναι η μόνη δύναμη που περιέγραψε αντικειμενικά τις εξελίξεις και τα κοινωνικά της αίτια και οι οποίες επιθέσεις έχουν πέσει στο κενό, γιατί διαχώρισε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από πρακτικές βίας τη στιγμή που η κυβέρνηση ήθελε να ταυτιστούν οι διαδηλωτές με τις εκδηλώσεις βίας, και διερωτήθηκε γιατί συνδράμει αυτό το σχέδιο η κ. Παπαρήγα και επίσης επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις προσπάθειές του για προάσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ αλλά και την κριτική που δέχεται σχετικά με τους κουκουλοφόρους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανοησίες τα όσα λέγονται για μη περιφρούρηση των συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ή για ψηφοθηρική προσέγγιση και πρόσθεσε ότι, αντίθετα, τα άλλα κόμματα είναι αυτά που ποντάρουν στα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται σε αμηχανία και ότι πατάει σε δύο βάρκες, από τη μια ζητάει εκλογές για να υπάρξει λύση και από την άλλη ουσιαστικά είναι συναινετικό.

KOSTAS είπε...

Κακώς απολογείται.
Ο ΣΥΝ πρέπει να καταλάβει ότι έχει μετατραπεί στην συνείδηση του κόσμου σε "θεσμό του ΝΕΟΥ πολιτικού συστήματος" που θα προκύψει , τις επόμενες μέρες, για να μη πώ τις επόμενες ώρες.

Η χώρα χωρίς τον ΣΥΝ δεν έχει μέλλον.

Ο ΣΥΝ πρέπει να καταλάβει αυτόν τον ΝΕΟ ρόλο του και να πάψει να απολογείται στα απόνερα του παλιού, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 4 νεαροί που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα, για επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας.


Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για πρόκληση εκρήξεων και παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών. Κατηγορούνται επίσης για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.

-----------
Ναι... ειμαστε!!!

KOSTAS είπε...

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι;

Καλά πέστους.
Αρκετά με τα καραγκιοζλίκια.

Αντε να τελειώνουμε με τους βλάκες που νομίζουν ότι κυβερνάνε.
Νισάφι πιά.

Ανώνυμος είπε...

εδω
θα βρεις απο στομα του χρυσοχοιδη ποια ηταν η σταση του ΠΑΣΟΚ και ποια θα ειναι στην συνεχεια ..."εμποοδιζαμε τους αναρχικους να πανε στην δουλεια τους...ξερουμε ποιοι ειναι....και τους καναμε προσαγωγες για εξακριβωση στοιχειων στην ασφαλεια....και εδωθα βρεις (δεν ξερω σε ποιο απο τα 3 μερη βρισκεται η συνεντευξη του κυπριου φοιτητη που τραυματιστηκε απο την ζαρτινιερα) την αντιμετωπηση που ειχαν επι ΠΑΣΟΚ παρακαλω....(γιατι μην νομιζεις οτι η νοοτροποια στην ΕΛας αλλαξε απο την μια μερα στην αλλη..


ο μπεεε ειμαι.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟκ θελει αυτη την στιγμη αντιπολιτευση...δεν θα το αντεξω και οχι μονο εγω να ξαναζησω παρομοιες καταστασεις!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες για να μιλήσει ο σημερινός πρωθυπουργός για τα όσα "σκανδαλώδη" έγιναν αναφορικά με τη Μ. Βατοπεδίου. Ούτε τη λέξη "σκάνδαλο" δεν μπόρεσε να πει.
Χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες συνεχών αποκαλύψεων για να μας πει ότι "δεν γνώριζε όλες τις διαστάσεις του θέματος".. Μετά δήλαδή από τους "παραπλανηθέντες υπουργούς", ανακαλύψαμε σήμερα ότι έχουμε και παραπλανηθέντα πρωθυπουργό.
Χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες για να αναλάβει πολιτικές ευθύνες. Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει όμως παραίτηση. Και ο πρωθυπουργός, δεν είχε ούτε σήμερα το θάρρος να ζητήσει έστω μία παραίτηση. Παραμένει αμετανόητος στην πράξη. Κάλυψε τους πάντες και τα πάντα: όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς του στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς του στην απαξίωση της ελληνικής οικονομίας, όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς του που οδήγησαν, 10 μέρες τώρα, τη χώρα στο χάος...

1. Σκάνδαλο Μονής Βατοπεδίου. Η Ν.Δ. επιχειρεί και πάλι κουκούλωμα, στέλνοντας μήνυμα ατιμωρησίας σε μία κοινωνία που βράζει.
2.. Δέκα ημέρες ταλανίζεται η κοινωνία, διασύρεται η χώρα διεθνώς και κανένας από την κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
3.. Οικονομία. Παρακαλούμε κάποιος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει τίποτα, για την κατάσταση που έχει οδηγήσει η κυβέρνησή του την οικονομία.
- 160% αύξηση στις ακάλυπτες επιταγές μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.
- Πρωτοφανής αύξηση στο κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Γυρίσαμε σε προ ευρώ επίπεδα...

''PASOK poisonous''

grsail είπε...

Οι ‘Άλλοι’

Διαβάζοντας στο press-gr το άρθρο του κυρίου Νίκου Προμπονά ‘Εορταστικές σκέψεις...’ εντελώς ανέλπιστα και απότομα ξεκαθάρισε μέσα στο μυαλό μου το τι συμβαίνει τις τελευταίες δύο - τρεις εβδομάδες στην χώρα μου.

Όλες αυτές τις ημέρες παρακολούθησα από κοντά την επικαιρότητα και διάβασα διάφορα άρθρα και απόψεις. Διάβασα πολύ! Παρ’ όλες όμως τις προσπάθειές μου δεν κατάφερα να βρω μια ολοκληρωμένη θέση, ένα συμπαγές επιχείρημα που να έχει αρθρωθεί από τους ‘καθ’ ύλην’ αρμόδιους δηλαδή την πνευματική ηγεσία του τόπου, τους διανοούμενους, τους ανθρώπους της τέχνης.

Κυκλοφόρησαν διάφορα γραπτά και συνεντεύξεις όπως το πρώτο (και ύστερα το δεύτερο) κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη, η συνέντευξη του καθηγητή Γιανναρά και το ‘συλλογικό’ κείμενο του κυρίου Δοξιάδη.
Εξαίρεση μερικές λακωνικές τοποθετήσεις πανεπιστημιακών δασκάλων.

Οι θέσεις των κομμάτων αφού ξεκίνησε μία ευγενής άμιλλα τοποθετήσεων – με το ένα μάτι στους ψήφους – κατέληξε σε παρεμφερείς ή ακόμα και ταυτόσημες θέσεις με ελάχιστες διαφορές, ομοειδείς θέσεις που διατρέχουν ολόκληρο το υπάρχον ‘πολιτικό’ φάσμα.

Το κείμενο όμως του κυρίου Προμπονά έδρασε μέσα μου ως καταλύτης. Αντιλήφθηκα επί τέλους ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες που συνυπάρχουν στον ίδιο τόπο.

Η μία Ελλάδα είμαστε εμείς οι νομοταγείς και σοβαροί πολίτες. Εμείς που τελειώσαμε το Πανεπιστήμιό μας ολοκληρώσαμε τα μεταπτυχιακά μας, οπότε αμέσως μετά αρχίσαμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά, τόσο σκληρά που ξεχάσαμε ότι μία Πέμπτη βράδυ ήμασταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Επίσης είναι πλέον αδύνατον να θυμηθούμε τι ακριβώς γυρεύαμε εκεί!

Η άλλη Ελλάδα είναι ‘οι Άλλοι’. Αυτοί οι Άλλοι είναι ενοχλητικοί. Ήταν πάντα ενοχλητικοί. Στην αρχή δεν μας άφηναν να κοιμηθούμε διότι ήθελαν το γάλα τους ή απλά να παίξουν. Μετά άρχισαν τις ερωτήσεις οι οποίες όλο και δυσκόλευαν και στο τέλος η κατάσταση έγινε ανυπόφορη! Αυτοί οι ‘Άλλοι’ άρχισαν να μην ανέχονται την υποβάθμιση των αξιών, την καταστροφή του εκπαιδευτικού συστήματος, την διάλυση της οικονομίας, τις επεκτεινόμενες νοοτροπίες καταστολής, τον υπερ-συντηρητισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ... Όπως καταλαβαίνετε το πράγμα δεν πήγαινε άλλο. Το ποτήρι ξεχείλισε!

Πρέπει επειγόντως να προστατευτούμε από αυτούς τους ‘άλλους’. Ξέχασα να σας πω ότι οι ‘Άλλοι’ μυρίζουν και ‘αριστερίλα’ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων ... απροσδιόριστο ..., καμιά φορά σπάνε και βιτρίνες και άκουσον-άκουσον καθυστερούν την έναρξη θεατρικών παραστάσεων!

Σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, στο κάτω-κάτω και αν τέσσερις ή πέντε ‘Άλλοι’ πέσουν νεκροί, δεν χάλασε ο κόσμος – εδώ κάτι λέγεται σχετικά με ομελέτα και σπασμένα αυγά αλλά μου διαφεύγει ...

Έτσι είναι, αυτό πρέπει να γίνει, στο μεταξύ προσπαθώ από το πρωϊ να υπολογίσω την παρακάτω εξίσωση: Αν (λέμε ΑΝ) ένας ανεπάγγελτος κομματάνθρωπος χωρίς προσόντα και ευαισθησία, χωρίς όραμα και αρχές καταλήξει να γίνει υπουργός, τότε αυτό το τελείως φανταστικό και υποθετικό σενάριο – ως καταστροφή – με πόσες σπασμένες βιτρίνες ισοδυναμεί; Η πάλι το κατεστραμμένο σύστημα υγείας σε πόσους καμένους κάδους απορριμμάτων αντιστοιχεί; (ως φαινόμενο καταστροφικής βίας πάντοτε)…

Νάστε καλά κύριε Προμπονά με κάνατε και ησύχασα ...

Σταματάω εδώ, κουράστηκα. Σίγουρα κούρασα και εσάς, επιστρέφω στο σπίτι μου. Ευτυχώς οι δικοί μου ‘Άλλοι’ είναι 21 και 24 ετών έχουν σταματήσει τις ερωτήσεις γιατί άρχισαν να βρίσκουν απαντήσεις. Oπότε με ενοχλούν όλο και λιγότερο...

Καληνύχτα σας.


www.grsail.blogspot.com