Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Τι άλλο θέλει να του πούνε για να τα μαζεύει νύχτα και να φεύγει για Παρίσι;

Από την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ τα πρωτοσέλιδα και ο σχολιασμός τους.

Κανείς δεν έδωσε σημασία στον Πρωθυπουργό και στην επίσκεψη του στην Κοζάνη

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Κυριακάτικη έκδοση): "Ράμπο για έλεγχο στα υπερκέρδη. Η αισχροκέρδεια στο... απόσπασμα. Ο Χρήστος Φώλιας ανοίγει μέτωπο και με τα σούπερ μάρκετ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "αποφασισμένος να «βάλει το μαχαίρι ως το κόκαλο» προκειμένου να μπει τάξη στην αγορά, εμφανίζεται ο υπουργός Ανάπτυξης Χ. Φώλιας. Η εκτίμηση ότι δεν μπορεί να μπει φραγμός στην ακρίβεια με συμφωνίες κυρίων και επίκληση του... πατριωτισμού των αλυσίδων έχει πλέον εδραιωθεί στην κορυφή του υπουργείου ανάπτυξης και πλέον η απόφαση για σύγκρουση έχει ήδη ληφθεί".

(Σχόλιο. Σιγά τα αίματα. Πρόσεχε Φώλια θα σου φύγει κανένας πόντος)

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής: "Κεφάλαιο ο Καραμανλής. Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μιλά στην «Α.τ.Κ».

Η εφημερίδα γράφει ότι "«Σημαντικότατο κεφάλαιο για την παράταξη» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, στην παρούσα χρονική συγκυρία, για ενότητα και συστράτευση και απορρίπτοντας την εσωστρέφεια και τις προσωπικές πορείες. Η υπουργός Εξωτερικών, στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή της στην «Α.τ.Κ.», θεωρεί περιττό τον ανασχηματισμό, αν δεν υπαγορεύεται από ρεαλιστικές πολιτικές ανάγκες, και δηλώνει ότι προσωπική της βούληση είναι να διατηρήσει τη θέση της επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2009".

(Σχόλιο. Εύστοχος τίτλος. Κεφάλαιο, όπως λέμε παρελθόν δηλαδή)

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Αποκάλυψη: Η μονή Βατοπεδίου συνεχίζει απτόητη τις μπίζνες. Πουλάνε βίλες συνεχίζουν να εισπράττουν εκατομμύρια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αδιατάραχτη προχωρεί η Μονή Βατοπεδίου στην εκμετάλλευση των ακινήτων που της «δώρισε» το ελληνικό δημόσιο σε περιοχές - φιλέτα της Βορείου Ελλάδος και στις οποίες ανεγείρονται πλέον οι «ιερές» της μεζονέτες με αντιπαροχή ή από «θυγατρικές» της εταιρείες, στις οποίες υποτίθεται ότι έχουν πουληθεί τα οικόπεδα".

(Σχόλιο. Οχι θα κάτσουν ν α σκάσουν. Κάποια μέρα θα τους ψάχνουν στην Μεγάλη Ελλάδα σαν τον Βαβύλη και θα τους παίρνει συνέντευξη ο Μάκης, που εν τω μεταξύ θα κάνει καμάκι στην νέα φιλόδοξη δημοσιογράφο, που θα ερωτευτεί μετά την Κίλιαν, πωστηνλένε)

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ελίτ και κεφάλαιο φυλάκισαν τον Μιχαλόπουλο".

Κατά την εφημερίδα "ενώ εξέρχονται των φυλακών, αποφυλακιζόμενοι με όρους, άνθρωποι που βαρύνονται με μεγαλύτερα εγκλήματα, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή, αφού η υγεία του έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη, δεν τυγχάνει του ευεργετήματος να εξέλθει των φυλακών".

(Σχόλιο. Ασχολίαστο)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ομπάμα - Μεντβέντεφ Τετ α τετ με ελληνική σφραγίδα. Διαβουλεύσεις με εντολή Καραμανλή για συνάντηση Κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το φιλόδοξο σχέδιο να φιλοξενήσει τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο πλαίσιο μιας Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ την προσεχή άνοιξη προωθεί η ελληνική κυβέρνηση".

(Σχόλιο. Σιγά μην είναι κυβέρνηση την Ανοιξη)

Η ΑΥΓΗ Κυριακάτικη: "Διεκδικούν το αυτονόητο: Αξιοπρέπεια. Η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ στις ελληνικές φυλακές".

Κατά την εφημερίδα "κραυγή αγωνίας που δεν κατάφερε ακόμη να φτάσει στο υπουργικό ούτε βέβαια στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο υπουργός ούτε ν΄ακούσει για συνάντηση με τους απεργούς πείνας κρατουμένους".

(Σχόλιο. Στο προεδρικό αυτί όμως έφτασε. Να το λέμε κι αυτό)

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Στεγνώσαμε. Κραυγή αγωνίας από την αγορά προς τις τράπεζες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μπαράζ ανακοινώσεων από τις τράπεζες για αναστολή πλειστηριασμών, πάγωμα δόσεων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, αλλά και μειώσεις επιτοκίων, φέρνει η έντονη κριτική για τους χειρισμούς τους στο θέμα της κρατική βοήθειας και για τις αυξήσεις των επιτοκίων εν μέσω κρίσης".

(Σχόλιο. Ο μόνος τίτλος που είναι μέσα στην εποχή)

Η ΕΠΟΧΗ: "Αερόσακος για το σύστημα η πολιτική του ΠΑΣΟΚ Οι επιλογές της κυβέρνησης τροφοδοτούν την κρίση".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "παγιδευμένες στο ίδιο αδιέξοδο κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αποδεικνύονται ανίκανες και χωρίς καμιά διάθεση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης, που διαγράφονται σκληρές για τα λαϊκά στρώματα".

(Σχόλιο. Καλά , εντάξει. Ο καθένας έχει το πρόβλημά του, αλλά ίσως δεν χρειάζεται να το δείχνει. Οπως όλα τα κουσούρια φαίνεται και μόνο του)

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ατολμοι οι ισχυροί του κόσμου. Σύνοδος χαμηλών προσδοκιών του G-20 στην Ουάσιγκτον για την οικονομική κρίση".

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι "με μειωμένες προσδοκίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης και τον επανασχεδιασμό του παγκόσμιου οικονομικού χάρτη, η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τη Σύνοδο του G-20, η οποία διεξάγεται από χθες στην Ουάσιγκτον".

(Σχόλιο. Αυτό έπρεπε να το περιμένει κανείς, όταν επιζητεί να κάνει σύνοδο όπου ο Ομπάμα, θα έπρεπε να δεσμευτεί από τα σχέδια Μπούς. Σωστά δεν πήγε και σωστά η σύνοδος στην ουσία αναβλήθηκε για τα τέλη Μαρτίου).

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Εχασε οριστικά το παιχνίδι η Ν.Δ. Δεν έχουν τίποτα άλλο να προσφέρουν. Εντονες διεργασίες για τον αντικαταστάτη του Καραμανλή. Οι προσωπικές στρατηγικές των «δελφίνων».

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "ούτε το ελάχιστο περιθώριο ανάκαμψης δεν έχει πλέον η ΝΔ Ο Κ. Καραμανλής παίζει τα τελευταία του χαρτιά, πάντα με επικοινωνιακούς όρους, αλλά οι «δελφίνοι» ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στη Ρηγίλλης".

(Σχόλιο. Σωστά)

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Ο εφιάλτης της παράγκας. Στον ορίζοντα η ήττα και η διάσπαση του κόμματος που ίδρυσε ο εθνάρχης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με το μυαλό καρφωμένο στο ενδεχόμενο της εκλογικής ήττας αλλά και τους «δελφίνους» να επιδίδονται ήδη σε προετοιμασίες διαδοχής, η Ν.Δ. ζει τον δικό της εφιάλτη, καθώς κανένας δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί τη διατήρηση του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης. Οι φόβοι για την επικείμενη διάσπαση του κόμματος γίνονται ακόμη πιο ισχυροί στην περίπτωση που η Ν.Δ., κάτω από τα σημερινά δεδομένα που δείχνουν ότι μπορεί και να αναγραφεί στην Ιστορία με τις χειρότερες αναμνήσεις, χειρότερες και από αυτές των κυβερνήσεων Σημίτη, δεν καταφέρει να έρθει πρώτο κόμμα τις προσεχείς εκλογές".

(Σχόλιο. Καλά να πάθεις Τράγκα. Θυμάσαι τότε που κραύγαζες και έπειρνες τα μπικικίνια από τον ΟΠΑΠ; Ε έπρπε και σύ και ο Νικολάκης να σκεφτείτε ότι θα ερχόταν η στιγμή να τα χάσετε. Μόνο που σας ήρθε κάπως απότομα και μέσα στην κρίση. Σας καταλαβαίνω. Αλήθεια με τα σχέδια για ΜΜΕ τι γίνεται. Ναυάγησαν;)

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πιάστηκαν στα πράσα οι εκβιαστές και οι ψευδομάρτυρες τους οποίους χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ για να στήσει κατηγορίες με στόχο τον Πρωθυπουργό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έκθετοι στο πανελλήνιο και καταγέλαστοι για τον τραγέλαφο της σκευωρίας που οργάνωσαν στέκουν μετά και την πανωλεθρία των εκβιαστών που έστησαν ως ψευδομάρτυρες ενώπιον της Εξεταστικής οι εγκέφαλοι του σχεδίου εμπλοκής του ίδιου του Πρωθυπουργού στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Από το ντοκουμέντο-σοκ που αποκάλυψε ο ΑΝΤΙ βεβαιώθηκε καραμπινάτος εκβιασμός από τον σύζυγο της περιβόητης δικηγόρου Σωτηροπούλου".

(Σχόλιο. Αχ ρε Κουρή. Τέλειωσες τομάρι, τέλειωσες. Δεν σε σώζει τίποτε. Μάχαιραν έδοσες, μάχαιραν θα λάβεις, μη πώ και κόνιο. Δεν είναι λίγο να σε φτύνει ο Γιωργάκης)

Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα αμαρτωλά ντοκουμέντα. Υπόθεση Βατοπεδίου. Στο φως 4 έγγραφα-κλειδιά για την κομπίνα και το ρόλο της ΚΕΔ στις ανταλλαγές των ακινήτων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αναδεικνύεται σε βασικό μοχλό του σχεδίου για τις περίεργες ανταλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου. Μέσα από την αλληλογραφία της με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποκαλύπτονται: οι μεθοδεύσεις για τις υποτιμολογήσεις της κρατικής περιουσίας, το «παιχνίδι» με τα τοπογραφικά σχέδια και οι αλλαγές στη χρήση γης".

(Σχόλιο. Καλά όλα αυτά, αλλά το ιερό εθνικιστικό λόμπυ, Τάσσου, Μολυβιάτη, Εφραίμ, Παπαθεμελή, Τριάντη κλπ, δεν το θίγει)

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "90 χρόνια ΚΚΕ Πρωτοπόρα θεωρία - Πρωτοπόρα δράση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ΚΚΕ έκλεισε 90 χρόνια πρωτοπόρας δράσης, 90 χρόνια τώρα ζυμώνει το νου και την καρδιά των εργατών, δένει τ' ατσάλι των μαχητών του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Η ίδρυση του ΚΚΕ, το 1918, ήταν ώριμος καρπός της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, της εξέλιξης που καπιταλισμού. Η ίδρυσή του σήμαινε τη συνένωση, την όσμωση της επαναστατικής επιστημονικής κοσμοθεωρίας της εργατικής τάξης με το εργατικό κίνημα".

(Σχόλιο. Αστα να πάνε καλύτερα)

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Κυβερνητική επιχείρηση - έξοδος από το τέλμα. «Λελογισμένες» παροχές και ανασχηματισμός στο επίκεντρο. Μετά τις 22 Δεκεμβρίου ο ανασχηματισμός".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "υπό το βάρος του αρνητικού για την κυβέρνηση κλίματος, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας πακέτο μέτρων για τη στήριξη των χαμηλόμισθων και οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Ως τελευταία επιλογή της κυβέρνησης για την αλλαγή του ζοφερού κλίματος αποτιμάται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, λύση η οποία έχει προταθεί στον πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής να έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του".

(Σχόλιο. Αν επεσήμανε κιόλλας, ότι όσες παροχές και να ανακοινώσει, είναι αμφίβολλο ακόμη και αν θα ασχοληθούν μαζί του τα ΜΜΕ, όπως καλιώρα σήμερα, θα ήταν ορθότερη)

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Εφιάλτης οι εκλογές για κυβέρνηση και οικονομία. Τον Ιανουάριο αποφασίζει ο κ. Κ. Καραμανλής".

Κατά την εφημερίδα "τα τελευταία εικοσιτετράωρα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης και της επαναφοράς της ΝΔ στην οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να «παγώσει» τη σχετική συζήτηση, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής αναμένεται να αποφασίσει οριστικά τον προσεχή Ιανουάριο τόσο για τις εκλογές όσο και για τον ανασχηματισμό".

(Σχόλιο. Μπά, ο Γενάρης είναι μακριά. Δεν ξεπερνιέται η συζήτηση του Προυπολογισμού)

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "«Εξοδος» Καραμανλή... ενώ η Ντόρα κινείται εντός των τειχών.

Κατά την εφημερίδα "τα ρέστα του παίζει -κυριολεκτικά- ο Κώστας Καραμανλής και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις το διάστημα μέχρι το τέλος του 2008 θα είναι κρίσιμο, καθοριστικό για το αν θα πετύχει έστω μερική αναστροφή του αρνητικότατου κλίματος και για την κυβέρνησή του και για τον ίδιο ή αν θα παγιωθεί το κλίμα αυτό, με αποτέλεσμα μια χωρίς επιστροφή πορεία προς τη συρρίκνωση και την ήττα!".

(Σχόλιο. Τέλειωσε Μάκη, δεν υπάρχει ούτε κρίσιμο , ούτε καθοριστικό. Διάλυση και κατάρευση υπάρχει και λήθη για τα επόμενα 20 χρόνια)

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Οργιάζουν τα greek golden boys. Η μεγάλη πρόκληση των 45 «χρυσών» μάνατζερ των τραπεζών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι αποδοχές των Ελλήνων τραπεζιτών, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ξεκινούν από 140.000 ευρώ, φτάνοντας ακόμα και στα 1.390.000 ευρώ (με επίσημα στοιχεία του 2006).

(Σχόλιο. Το πρότυπο σου Θέμο μιμούνται. Και σύ από δημοσιογράφος των 3.000 ευρώ, έγινες να κυκλοφορείς με σακούλες με εκατομμύρια. Ο τελευταίος που δικαιούται είσαι σύ και ο Μάκης)

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: "Η μοναξιά του Καραμανλή. Υπουργοί δε μιλιούνται μεταξύ τους".

(Σχόλιο. Και γιατί ζεί μοναξιά ο πρωθυπουργός επειδή δεν μιλιούνται μεταξύ τους οι υπουργοί;Περίεργο βίτσιο έχει.)

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Με δυναμικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού έρχεται ο μεγάλος ανασχηματισμός. Αλλά και η ζωντανή επικοινωνία με το λαό".

(Σχόλιο. Οτι θυμάται χαίρεται ο καθένας)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πτώση τζίρου 15% πριν από την κλιμάκωση της κρίσης. Αγωνία για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων κατά 15% είναι ηπρώτη επίπτωση στην πραγματική οικονομία από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Αυτό επισημαίνει στην ΕΞΠΡΕΣ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος".

(Σχόλιο. Ο ΕΒΕΑ να αλλάξει πρώτα απ'όλα τον Μίχαλο. Κανείς δεν ξεχνάει τι έλεγε και τι έκανε αυτός ο φασίστας όταν άλλοι δίναν την δική τους μάχη. Το μόνο που μούρχεται, να απαντήσω. Καλά να πάθεις Μίχαλε)

ΚΕΡΔΟΣ: "Η ναυτιλία πληρώνει την κρίση. Κάθετη πτώση των ναυλώσεων".

Κατά την εφημερίδα "η συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών παγκοσμίως, από την αρχή του έτους, ανέρχεται στα 365 δισ. δολάρια".

(Σχόλιο. Να και μια εφημερίδα που έχει αίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: