Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα σε βάρος της Αικ. Πελέκη–Βουλγαράκη

Πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα σε βάρος της Αικ. Πελέκη–Βουλγαράκη

24 Οκτωβρίου 2008, 13:36

της Βασιλικής Κόκκαλη

Αντιμέτωπη με πειθαρχική δίωξη για δυο αδικήματα είναι πλέον η συμβολαιογράφος κυρία Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη! Ο εισαγγελέας κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου που διενεργούσε τη σχετική πειθαρχική έρευνα άσκησε στην σύζυγο του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κυρίου Γιώργου Βουλγαράκη πειθαρχική δίωξη για δύο αδικήματα. Το πρώτο αφορά στη συμμετοχή της σε δυο ΕΠΕ και το δεύτερο τη σύνταξη συμβολαίων ακινήτων εντός αρχαιολογικών χώρων. Η ποινή που μπορεί επιβληθεί στην κυρία Πελέκη από το πειθαρχικό δικαστήριο είναι είτε χρηματικό πρόστιμο είτε παύση του επαγγέλματός της από έναν έως τέσσερις μήνες.

Στο σχετικό 15σέλιδο γραπτό υπόμνημα με το οποίο είχε δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα, η κυρία Πελέκη υποστήριζε ότι τίποτα μεμπτό δεν έχει διαπράξει, επικαλούμενη μάλιστα γνωμοδοτήσεις σύμφωνα με τις οποίες αν ο συμβολαιογράφος δεν είναι διαχειριστής ΕΠΕ μπορεί να συμμετάσχει σε αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου, είχε ασχοληθεί με την υπόθεση αλλά ζήτησε να εκδοθεί γνωμοδότηση επί του θέματος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Μάλιστα, τα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης παρέδωσε ήδη στον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Γιώργο Σανιδά ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στασινόπουλος.

-----------------------

Επειδή ήμουν ο πρώτος που έθεσε τα ερωτήματα εδώ, χαίρομαι που είχα δίκιο, τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: