Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

28 δίς. Μας κοροιδεύουν

Η χρηματιστηριακή αξία , όλων των τραπεζών, είναι περίπου 20 δις. Περίπου 10 η Εθνική, 4 η Αλφα και οι υπόλοιπες λιγώτερο από 2 δις.

Το σύνολο των καταθέσεων στις τράπεζες, είναι περίπου 200 δις

Το σύνολο των δανείων είναι περίπου 100 δις , από τα οποία τα στεγαστικά περίπου 65 δις.

Το συμπέρασμα, είναι ότι τους δίνουν 28 δις για να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν τις καταθέσεις τους, οι καταθέτες, ενώ με 10 δις θα μπορούσαν να αγοράσουν όλες τις τράπεζες.

Τρελαίνομαι.

4 σχόλια:

Alexantro Trollientes είπε...

re εισαι βεβαιος πως ισχυουν οι αριθμοι ;;;;;;;;;
αν ειναι ετσι ,πρεπει να τοδημοσιευσουμε παντου ,πρεπει να γινουν βουκινο
για δωσε στοιχεια απο που προκυπτουν οι αριθμοι

Ανώνυμος είπε...

Ρε χωριατη τα νουμερα σε γενικες γραμμες ισχυουν.Το θεμα ειναι οτι για να αγορασεις κατι πρεπει να εχεις χρηματα.Το ταμειον ειναι μειον...απλες εγγυησεις δινει το κρατος...

KOSTAS είπε...

http://www.imerisia.gr/showpic.asp?pic=http%3A%2F%2Fmedia.feed.gr%2Ffilesystem%2Fimages%2F20081013%2Flow%2Fassets_LARGE_t_942_3614789.JPG

Τα νούμερα , τα θυμάμαι περίπου, απέξω.

Τόσα είναι.

Στον πίνακα που επισυνάπτω μπορείς να δείς την χρηματιστηριακή αξία, που είναι τουλάχιστον διπλάσια από την πραγματική .

---------
Δεν δίνει απλές εγγυήσεις όταν λέει ότι όποια τράπεζα θέλει να μπεί στο πρόγραμμα χρηματοδότησης θα πρέπει να αποδεχθεί τους "επαχθείς όρους" , τα στελέχη να στερηθούν τα μπόνους και να δίδει στα επιτόκια δανεισμού στο κράτος 100 έως 150 μονάδες βάσης.
Δίνει καθαρά λεφτά.

Και να είσαι σίγουρος ότι θα τα πάρουν οι τράπεζες.

KOSTAS είπε...

Με ικανοποίηση άκουσα τον Αλαβάνο να χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία αυτού του πόστ , στην βουλή, όπως επίσης και την πρόταση του ΓΑΠ για αγορά μετοχών των τραπεζών.

Νομίζω ότι πάνω σ'αυτό το θέμα, οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς , μπορούν να βρούν κοινό βηματισμό και για άλλα ζητήματα.