Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Morgan Stanley. Για να δούμε τι θα γίνει με τα δομημένα

Morgan Stanley: Σκέψεις για συγχώνευση με την Wachovia
Το ενδεχόμενο συνχώνευσης με τον τραπεζικό οργανισμό Wachovia μελετάει η Morgan Stanley μετά από την κατρακύλα της μετοχής της κατά 42% μέσα σε μια εβδομάδα.
-----------------

Τον ύπνο τους θα χάσουν για ακόμα μια φορά οι τραπεζίτες. Μετά από την κατάρρευση της Lehman Brothers, την κρατικοποίηση της AIG, την εξαγορά της HBOS από την Lloyds TSB, σειρά έχει ο κορυφαίος χρηματιστηριακός οίκος Morgan Stanley, ο οποίος εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τον τραπεζικό οργανισμό Wachovia, προκαλώντας τριγμούς στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας.

Στόχος της Morgan Stanley μέσα από αυτή τη συγχώνευση είναι να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνης των επενδυτών, μετά από την κατρακύλα που σημείωσε η μετοχή της, κατά 42% μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Τζον Μακ, δέχθηκε τηλεφώνημα από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, η οποία ενδιαφέρεται για μια πιθανή συνεργασία. Ωστόσο, οι συνομιλίες δεν έχουν πραγματοποιηθεί σε επίσημο επίπεδο και μπορεί τελικά η συμφωνία να μην επιτευχθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια συμφωνία θα αφήσει την Goldman Sachs Group ως την μόνη ανεξάρτητη επενδυτική τράπεζα στην Wall Street, μετά από την εξαγορά της Merrill Lynch από την Bank of America.
--------------
Θάθελα νάξερα, αν χρεοκοπήσει τι θα γίνει με τα δομημένα ομόλογα που έφτιαξε για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τελικά τι έγινε. Τα αγόρασε όλα πίσω ή υπάρχουν και άλλα;
Θα μείνει τελικά τίποτε από την περιουσία των ταμείων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: