Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Πότε θα φύγει ο Καραμανλής; Στο Παρίσι , προφανώς.

Σχηματίζεται στο άρρωστο μυαλό μου, ένα σενάριο.
Μια πιθανότητα που σιγά σιγά γίνεται βεβαιότητα, γίνεται αναμονή.
Ο Καραμανλής δεν έχει πλέον να πεί τίποτε, δεν μπορεί να προτείνει τίποτε, δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα.
Ο Καραμανλής είναι προφανές ότι δεν κυβερνάει.

Ο Καραμανλής όμως κουβαλάει μια παράδοση.
Η προσεχής ήτττα του, σε όποια επαβαληπτική εκλογική μάχη και αν γίνει τον στέλνει στην ιδιώτευση. Στην αφάνεια.
Η ελπίδα της αναβίωσης του ρόλου του Θείου Καραμανλή, φαίνεται ότι στο πρόσωπό του θα έχει απότομη και οριστική διακοπή.

Μπορεί να ανεχτεί μια τέτοια εκδοχή;

Μπορεί να την αποφύγει, θα με ρωτήσει κανείς;
Ισως.
Ισως αν επαναλάβει τον "εκβιασμό" προς την παράταξή του, όπως τον δίδαξε μετά τις εκλογές βίας και νοθείς το 63 ο θείος του.
Αν προκαλέσει, μια κρίση από την οποία με ερώτημα παραλαγή του "Ποιός κυβερνάει αυτή την χώρα", φύγει, για να έρθει όταν θα έχουν οριμάσει οι συνθήκες να ξαναγυρίσει, σε ρόλο σωτήρα.

Δεν έχει να κάνει τίποτε ευφυέστερο. Δεν μπορεί να κοντράρει τους διαφωνούντες, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τους άμεσους συνεργάτες του.
Ωφείλει να φύγει για να μη χάσει τις εντυπώσεις και θα φύγει.

Το στοίχημα είναι πότε και με ποιά αφορμή.

Πιστεύω σύντομα. πρίν τον χειμώνα, αφού τα δίδυμα πρέπει να παρακολουθήσουν το σχολείο από την αρχή στον νέο τόπο, της αυτοεξορίας.

Πως σας φαίνεται;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής από το 2004 ουδέποτε κατόρθωσε να δείξει ότι κυβερνά στοιχειωδώς τον τόπο. Πάντα κρυβότανε στα δύσκολα και ουδέποτε έβγαινε μπροστά όπως κάνει κάθε πρωθυπουργός κάθε χώρας. Ο Καραμανλής είναι κατασκεύασμα των ΜΜΕ και το μόνο που είχε να πει κατά την διάρκεια της θητείας του ήταν να επαναλαμβάνει την προεκλογική κασέτα του 2004 σα χαλασμένο μαγνητόφωνο.
Η χώρα γύρισε στο 1950. Ανυπόληπτη στην εξωτερική πολιτική, με ισοπεδωμένη οικονομία, με διαρρηγμένο κοινωνικό ιστό, ουραγός στα πολιτιστικά. Κατεδάφισε ό,τι καλό βρήκε προκειμένου να επανιδρύσει το αλήστου μνήμης κράτος της δεξιάς. Θα χρειασθούν πολλά χρόνια για να ανορθωθεί η χώρα.
΄Οσο για το σενάριο σου τίποτε δεν θα γίνει από αυτά που αναφέρεις. Απλούστατα θα τον απομακρύνουν ησύχως και θα περάσει στην σφαίρα της ανυπαρξίας. Η περίοδος διακυβέρνησής του είναι μία χαμένη περίοδος για την Ελλάδα.

Alexantro Trollientes είπε...

το ενολα γκαιυ το εστειλε ο καρτεσιος

την βομβα την εφτιαξε ο μπεικον

την εντολη να πεσει στη χιροσιμα την εδωσε ο Εγγελος

και σεις ασχολειστε ακομη με το αν ο καραμανλης κυβερναει και αν θα φυγει για παρισι η μοσχα

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ , ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ,ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ .
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ :


Το κόλπο με το φιλέτο του ΝΑΤ
Με πρόεδρο του ΝΑΤ τον διαχειριστή εταιρειών του Γ. Βουλγαράκη επιχειρήθηκε ο αποχαρακτηρισμός δασικής έκτασης 119 στρεμμάτων στα Μελίσσια
Με μια «σκανδαλώδη» διάταξη, γεμάτη «σκιές», άνοιξε ο «δρόμος» για την εκποίηση του κτιρίου του παλιού ναυτικού νοσοκομείου, στα Μελίσσια και της περιβάλλουσας πευκόφυτης έκτασης των 119 στρεμμάτων.
Αυτό το ακίνητο, που αποτελεί το «φιλέτο» της περιουσίας του πολύπαθου ΝΑΤ, εντασσόταν στα προς «αξιοποίηση ακίνητα», για τα οποία λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τού από χθες παραιτηθέντα προέδρου του Ταμείου, κ. Παν. Παπαγιαννόπουλου, λήφθηκε κατά πλειοψηφία απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρόσληψη συμβούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το μέλος του Δ.Σ. του ΝΑΤ και πρόεδρος της Ενωσης Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) Σάββας Τσιμπόγλου όσο και πληροφορίες από άλλες πλευρές συνδέουν την παραίτηση του προηγούμενου προέδρου του ΝΑΤ κ. Αντώνη Γρηγοράκη ακριβώς σε διαφωνίες του σε σχέση με τον τρόπο «αξιοποίησης» της ακίνητης περιουσίας.
«Ληστεύουν το Ταμείο»
«Με αυτή τη ρύθμιση ληστεύουν την περιουσία του Ταμείου», είχε καταγγείλει σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΝΑΤ ο κ. Τσιμπόγλου, που διηγείται στο «Εθνος»:
«Ο τότε πρόεδρος μου έδωσε τον λόγο του ότι όσο βρισκόταν σε αυτή τη θέση δεν θα γινόταν αυτό. Υστερα από δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ. είχε παραιτηθεί».
Η επίμαχη διάταξη, που ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη», είχε εισαχθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας για την «ασφάλεια των λιμένων», το οποίο συζητήθηκε και ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2007, στη Βουλή.
Θα πρέπει ν αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είχε εισαχθεί το καλοκαίρι του ίδιου έτους στη Βουλή αλλά δεν έγινε συζήτησή του λόγω της προκήρυξης των πρόωρων εκλογών.
Η ΠΕΜΕΝ από τις 28 Νοεμβρίου 2007 είχε καταγγείλει δια του κ. Τσιμπόγλου ότι:
«Στο άρθρο 21 επιχειρείται ο τεμαχισμός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια και η μερική ή ολική πώλησή του για να μη λειτουργήσει ποτέ».
Η φράση - κλειδί που υπάρχει στη διάταξη και οδηγεί την ΠΕΜΕΝ να καταγγέλλει τον «τεμαχισμό» είναι ότι το σύνολο της έκτασης «μπορεί να χρησιμοποιείται ολικώς ή μερικώς ως Γενικό Νοσοκομείο Εμπορικού Ναυτικού».
Ομως, δεν ήταν μόνο αυτό το «καυτό σημείο» στη συγκεκριμένη διάταξη.
Αντιδράσεις
Κατά την εισαγωγή του σχεδίου νόμου στη Βουλή διαπιστώθηκε γρήγορα ότι γινόταν μια προσπάθεια αποχαρακτηρισμού του δασικού περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου και ο χαρακτηρισμός της ως οικοπέδου, πράγμα, όμως, που αποσύρθηκε κάτω από την πίεση των έντονων αντιδράσεων του Δήμου Μελισσίων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
«Μετά από πίεση που ασκήθηκε, η αρχική εισηγητική έκθεση του ΥΕΝ -η οποία αγνοούσε ότι σε όλον τον ακάλυπτο χώρο του Νοσοκομείου υπάρχει πυκνή βλάστηση- επαναδιατυπώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τον σημερινό δασικό χαρακτήρα της περιοχής, με την απάλειψη του όρου "οικοπεδικός", που είχε αρχικά χαρακτηριστεί ο περιβάλλων χώρος», αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2007, από τον Δήμο Μελισσίων, στην οποία τονιζόταν ότι με δημόσια δήλωσή τους, που καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκαν ότι ισχύουν όλες οι διατάξεις που αφορούν τα δασικά και τη ρυμοτομία.
Μάλιστα ο δήμαρχος Μανώλης Γραφάκος σε δήλωσή του είχε κάνει λόγο για «σκιώδη» διάταξη, την οποία «οι μεθοδικές και αποφασιστικές ενέργειες» του δήμου απέτρεψαν αφού το «αρμόδιο υπουργείο εισάκουσε το αίτημά μας και τα πειστικά επιχειρήματα που το συνόδεψαν, «φωτίζοντας» τα σκοτεινά σημεία της».
Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου σε δήλωσή του στο «Εθνος» υπογράμμισε ότι αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται στην ακολουθούμενη «αντεργατική - αντιναυτεργατική πολιτική, που μόνο αφαιρεί από τους ναυτεργάτες, την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους και τα δίνει στους εφοπλιστές και στο μεγάλο κεφάλαιο».
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΙΕΝ
Από σανατόριο έγινε... βοσκότοπος
Το Νοσηλευτικό Ιδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) αποτελείται από ένα πενταώροφο κτιριακό συγκρότημα επιφάνειας 11.600 τ.μ. Η περιβάλλουσα πευκόφυτη έκταση εκτείνεται σε 119 στρέμματα, στα Μελίσσια Αττικής.
Το νοσοκομείο λειτούργησε μεταξύ του 1948, αρχικά ως σανατόριο για τους ναυτικούς και μέχρι το 1974 οπότε και ουσιαστικά ανέστειλε τη λειτουργία του, ελλείψει κονδυλίων...
Από τότε το κτίριο εγκαταλείφθηκε στη φθορά του χρόνου, αντιμετωπίζοντας ακόμα και λεηλασίες και βανδαλισμούς, ενώ και η περιβάλλουσα πευκόφυτη έκταση έγινε, κάποια διαστήματα, ακόμα και βοσκότοπος αιγοπροβάτων...
Την τελευταία διετία μόνο ανακατασκευάστηκε η περίφραξη του χώρου και τοποθετήθηκε μόνιμος φύλακας, ενώ δημοπρατήθηκε και ο ετήσιος καθαρισμός και συντήρηση του πευκοδάσους.
Ολα αυτά τα χρόνια ακούγονταν κατά καιρούς διάφορες προτάσεις ή ιδέες για την αξιοποίηση του χώρου, ενώ οι ναυτεργατικές ενώσεις ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσον» διεκδικούν αποφασιστικά «να επαναλειτουργήσει ως πανεπιστημιακή κλινική για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επαγγελματικών ασθενειών».

------------------------
ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ Ο Υ.Ε.Ν. ΕΚΑΝΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ !!!
---------------------------------
Μαλάκας Έλληνας Φορολογούμενος

Ανώνυμος είπε...

Η σύζυγος του «Καίσαρα» πρέπει να φαίνεται και τίμια…
-----------------------------

Με βάση το σαφές δείγμα γραφής, δεν είναι περίεργο που ο πρωθυπουργός κωφεύει στις αποκαλύψεις για τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συμβολαιογράφου κ. Κατερίνας Πελέκη, συζύγου του κ. Βουλγαράκη, χάρη στην οποία ο υπουργός φέρεται να έχει αυξήσει εντυπωσιακά τα περιουσιακά του στοιχεία κατά τη διάρκεια της θητείας του στην υπηρεσία του λαού. Ούτε προκαλεί εντύπωση η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μιας άλλης υπουργικής συζύγου, της κ. Μάρας Ζαχαρέα, συμβίας του κ. Ρουσόπουλου, η οποία αποφάσισε να ασχοληθεί με τις εκδόσεις, τομέα που ανήκει στις αρμοδιότητες του υπουργείου του άνδρα της.

Διευκρινίζεται εδώ ότι δεν υπάρχει εκ προοιμίου τίποτε μεμπτό στο να ασχολείται η σύζυγος ενός υπουργού με δραστηριότητες τις οποίες ασκούσε και πριν να αναλάβει ο σύζυγός της υπουργικά καθήκοντα. Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, όταν μερίδα του Τύπου είχε εγκαλέσει την κ. Ζαχαρέα επειδή εξακολουθούσε να παρουσιάζει δελτία ειδήσεων, το «Καρφί» δεν συμφώνησε με την κριτική που γινόταν. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για την κ. Πελέκη, που ήταν συμβολαιογράφος πριν υπουργοποιηθεί ο κ. Βουλγαράκης, και συνέχισε την εργασία της και μετά.

Χρειάζεται, όμως, να γίνουν μερικές σαφείς και καίριες επισημάνσεις. Εννοείται ότι, πρώτα απ’ όλα, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ίχνος προνομιακής μεταχείρισης της υπουργικής συζύγου (ή άλλου στενού συγγενούς) από την πλευρά οποιουδήποτε κρατικού φορέα. Ακόμη και η υποψία χαριστικής μεταχείρισης θέτει σοβαρό ηθικό ζήτημα. Εννοείται επίσης ότι δεν πρέπει να εκδηλωθεί καμία παρέμβαση από υπουργό για λογαριασμό της γυναίκας του ή συγγενούς του, είτε σε άλλον τομέα είτε ακόμη περισσότερο στον τομέα ευθύνης του. Στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες κι εκεί όπου ο πολιτικός πολιτισμός είναι δεδομένο κι όχι ζητούμενο, οι κανόνες συμπεριφοράς των υπουργικών συγγενών είναι αυστηροί και θεωρείται αυτονόητο το ασυμβίβαστο για δραστηριότητες ή συναλλαγές μεταξύ συγγενών υπουργών και του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γαλλίδες δημοσιογράφοι Κριστίν Οκράν και Μπεατρίς Σενμπέργκ παραιτήθηκαν όταν οι σύζυγοί τους έγιναν υπουργοί. Δεν υπήρχε νομικό ή συνταγματικό ασυμβίβαστο, αλλά και οι δύο επικαλέστηκαν ισχυρό ηθικό ασυμβίβαστο και διευκόλυναν τους συζύγους τους με την παραίτησή τους. Προφανώς, στην Ελλάδα του κ. Καραμανλή αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Ανώνυμος είπε...

Το οτι δεν κυβερναει ο Καραμανλης ειναι γνωστον τοις πάσι..
Εξ άρχής ηταν γνωστόν οτι ο Κωστάκης δεν ηταν ο ενδεδειγμένος για πρωθυπουργός αλλά λόγω του ονοματος του θεωρηθηκε η καλύτερη λύση..(όπως και στο ΠΑΣΟκ..αλλα εδω έχουμε αντίθετο αποτέλεσμα..αντι ο Γιωργάκης
να συσπειρώσει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ τους διώχνει όλους σιγά σιγα )Αρα κύριοι το όνομα δεν ειναι αρκετό να κυβερνήσει..
Οσοι το ειχαν και το εφτιαξαν μεγάλο..αυτοί ηταν και οι ηγέτες.Οι
απόγονοι είναι απλά φορείς του ονόματος και τίποτα παραπάνω..

Αυτοί λοιπόν που επέλεξαν τότενες τον Κωστάκη αυτοί οι ίδιοι ειναι που κυβερνουν ..
Τωρα ποιοι ειναι αυτοί? Δεν ξέρω..
Γι'αυτό και δεν υπάρχει τσίπα...δεν υπάρχει λεβεντιά ..δεν υπάρχει θάρρος απο τους ΝΔ..Αν υπήρχε θα έπρεπε να τον έχουν αλλάξει 10 φορές μέχρι τώρα..Αλλα αφού αλλοι κάνουν κουμάντο γιατί να ζορίζονται τα στελέχη της ΝΔ..?
Ετσι δεν ειναι?
Αφήνουν δηλαδή εκείνους που επέλεξαν τον Κωστάκη...εκείνοι να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα..
Αλλωστε ακόμα δεν έχουν γλυκαθει όλοι απο την κουτάλα της εξουσίας..'εχωμε καιρο ακόμα..

Το λυπηρό ειναι ότι ο λαός δεν αντιδρά..και δεν ξέρω αν θα αντιδράσει..
Οπου και να γυρίσεις να δεις βρώμα...δυσωσία...ανοργανιωσιά...
ερασιτεχνισμος..ανικανότητα..και λιγα λέω..
Η φτώχια ...χτυπάει την πόρτα μας..
(σε άλλους έχει μπει ήση μέσα στα σπιτια τους),η ανεργία αυξάνεται καθημερινά..Τα μαγαζιά τα μικρά κλείνουν το ένα μετα το άλλο..
Οι φόροι δυσβάσταχτοι..
Και ο ελληνικός λαός..ΑΚΟΜΑ θεωρεί τον Κωστάκη τον ικανώτερο να κυβερνήσει !!!
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ !!!!