Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Πότε θα γίνει το Παλατιανό Πραξικόπημα;

Είδα τον Καραμανλή με τον Ψωμιάδη στην Θεσ/νίκη.
Η όψη του, ήταν χάλια.
Δεν ήταν μόνο ότι είχε σακούλες κάτω από τα μάτια του. Δεν είναι ότι έμοιαζε να έχει γεράσει ξαφνικά δέκα χρόνια.
Ηταν ότι έδειχνε να είναι ΑΛΛΟΥ.
Τον λυπήθηκα.
Η αλήθεια είναι ότι σαν άτομο τον συμπαθώ. Θα γούσταρα να φάμε μια φορά σουβλάκια μαζί, να πούμε καμμιά μαλακία για γκόμενες, κανένα ανέκδοτο, για τσιγκουίνους, για πόντιους.
Πρέπει να είναι καλόβολος.
Είδα τον Βουλγαράκη, να ρωτά αν είναι κακό που φροντίζει για το μέλλον των παιδιών του.
Είδα τον Λιάπη να είναι ο μόνος υπουργός που είχε μια κάποια σοβαρότητα.
Είδα τον Σουφλιά, να χαίρεται με τους Γιωρίκα και Κωστίκα.
Είδα την Ντόρα, να δηλώνει ότι η διαφωνία βουλευτή ισοδυναμεί με εκλογές.
Είδα τον Τατούλη να διαφοροποιείται, με μεγαλύτερη ένταση απ'αυτήν που θα περίμενε κανείς.
Είδα τον Ρουσόπουλο, να έχει γεράσει και να απαντάει με εξυπνάδες άστοχες.
Συμπέρασμα.
Οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.
Ο Καραμανλής, είναι παρελθόν
Το ερώτημα, που έχω είναι αν έχει ήδη δόσει το δακτυλίδι στην Ντόρα ή αν θα το πάρει η Ντόρα με κάποιο Παλατιανό Πραξικόπημα.
Οπως και νάχει πάντως ο Καραμανλής έχει συνειδητοποιήσει ότι έχει ήδη χάσει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η χειρότερη παρουσία του πρωθυπουργού σε Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η φετινή, κατώτερη ακόμη και των χαμηλών προσδοκιών που είχε σκοπίμως καλλιεργήσει το κυβερνητικό επιτελείο.

Η ομιλία του κ. Κώστα Καραμανλή στις παραγωγικές τάξεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν περιλαμβάνει εκπλήξεις δεν διαθέτει ούτε καν ένα στοιχείο θετικού εντυπωσιασμού αλλά και οποιαδήποτε αναφορά στην πολιτική συγκυρία.

Είναι σαφώς λιγότερο πολιτική ομιλία του πρωθυπουργού σε μία προσπάθεια να αντιπαρέλθει το βαρύ κλίμα των ημερών ενδεικτική της αμηχανίας στην οποία έχει περιέλθει η ηγετική ομάδα. Ο κ. Καραμανλής συμπεριφέρεται στην ΔΕΘ σαν να μην υπάρχουν καν οι υποθέσεις του κ. Γιώργου Βουλγαράκη και του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου και της συζύγου του κυρίας Μάρας Ζαχαρέα σαν να μην είναι βεβαρυμένη η πολιτική ατμόσφαιρα από τις καταγγελίες σκανδάλων.

Μάταια περίμεναν οι χαμηλές εισοδηματικές τάξεις ένα παράθυρο ελπίδας από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής αποδίδει τις δυσκολίες της οικονομίας στην διεθνή οικονομική κρίση και μεταθέτει τις καλύτερες ημέρες όταν ανακάμψει ξανά η διεθνής οικονομία. Αρνείται να κάνει οποιαδήποτε αυτοκριτική και αντίθετα υποστηρίζει ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν ακολουθούσε την συγκεκριμένη πολιτική: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο δραματικά θα ήταν σήμερα τα πράγματα, εάν δεν τολμούσαμε να πάρουμε συγκεκριμένα (όχι ευχάριστα, αλλά αναγκαία) μέτρα» είναι μία χαρακτηριστική αποστροφή της ομιλίας του. Επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι θα συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και ότι δίνει μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της σπατάλης. Ειδική αναφορά έκανε στην Ολυμπιακή και στον ΟΣΕ: «Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή, στόχος είναι μια άλλη εύρωστη και ανταγωνιστική εταιρία, που να έχει το ίδιο σήμα και όνομα, αλλά να είναι απαλλαγμένη από τα χρέη και τις εμπλοκές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Δεσμεύεται πάντως ότι θα υπάρχουν γραμμές για τα νησιά και ότι θα ακολουθηθεί πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης και εθελούσιας εξόδου. Σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ «σχεδιάζουμε τον εταιρικό μετασχηματισμό του, με ανεξαρτητοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ενίσχυση της ΕΡΓΟΣΕ».

Ο κ. Καραμανλής αποδίδει στην διεθνή οικονομική συγκυρία την αναθεώρηση του προυπολογισμού και υπογραμμίζει ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, έτσι ώστε να περιοριστούν τα ελλείμματα». Κάνει ειδική αναφορά στα πρόσφατα φορολογικά μέτρα και υπόσχεται για μία ακόμη φορά πάταξη της φοροδιαφυγής. Προαναγγέλλει απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάων και επαναλαμβάνει την δέσμευσή του για την ενεργοποίηση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής «για στοχευμένες μεταβιβάσεις, σ' εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη». Για την εξωτερική πολιτική κινείται στους γνωστούς άξονες και για το Σκοπιανό λέει ότι «Η αξιοπιστία μας έχει δοκιμαστεί και η θέση μας είναι γνωστή: Ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων». Τέλος ο κ. Καραμανλής ανασύρει από το συρτάρι την ξεχασμένη «επανίδρυση του κράτους». Εκείνο που θέλει να προβάλλει ο κ. Καραμανλής είναι τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα προκειμένου να δημιουργήσει την εντύπωση του «σοβαρού ηγέτη που αποφεύγει τις εύκολες υποσχέσεις».

Η προσοχή πέφτει πλέον στην σημερινή συνέντευξη Τύπου όπου ο πρωθυπουργός θα κληθεί να απαντήσει στις σοβαρές υποθέσεις που βαρύνουν την κυβέρνησή του.