Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Να συνέλθουμε επειγόντως . Να συμφιλιωθούμε με το ΚΡΑΧ

Εχω πλέον πεισθεί, ότι το πρόβλημα, το μόνο πρόβλημα, το μόνο θέμα που έχει πλέον έννοια, είναι το ΚΡΑΧ.

Ολα τα άλλα. Αν ο ΣΥΝ θα συνεργασθεί ή όχι. Αν ο Καραμανλής θα καταφέρει να ξανατουμπάρει την κοινή γνώμη. Αν οι νταβαντζήδες μηντιάρχες θα μανιπουλάρουν το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Αν , αν αν , είναι απλώς αφελείς ενασχολήσεις, στρουθοκαμηλισμός όλων μας για να μη συζητάμε τι θα κάνουμε, όταν σύντομα, μέχρι τα Χριστούγεννα το πολύ θα κληθούμε να μιλήσουμε μόνο γι'αυτό το θέμα.

Κάθε μέρα που θα περνάει από δώ και πέρα θα κλείνουν επιχειρήσεις, όπως έγινε με την Ζήμενς προχθές στην Θεσ/νίκη.
Κάθε μέρα κάποιοι θα βλέπουν το σπίτι τους και τα άλλα περιουσιακά τους στοιχεία να βγαίνουν στο σφυρί, ελπίζοντας ότι ο "καταλληλότερος" θα ευαρεστηθεί να αφήσει το πλαίυστέσιον και να προωθήσει κάποια στοιχειώδη μέτρα προστασίας , από τις "γελοία αρπακτικές τράπεζες".
Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι Ελληνες θα σταματούν να περνούν την πόρτα των Σούπερ Μάρκετ -για τα βενζινάδικα ήδη το έχουν κάνει- και θα ψάχνουν να βρούν πως με μια φέτα ψωμί και αλλάτι και ζάχαρη, θα υποκαταστήσουν την ποικιλία των "πραγματικών φαγητών".

Συνέλθετε.
Είναι φανερό ότι η οικονομία ΜΟΝΗ της δεν μπορεί να δόσει καμμία λύση πλέον. Χρόνο κερδίζουν μέχρι να ενθυλακώσουν οι μάνατζερς τους παχυλούς μισθούς τους, πρίν την κατάρευση.
Υπάρχει ήδη κλίμα φυγής. Υπάρχει κλίμα πλιάτσικου.
Θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και θα κλείνουν οι εταιρείες η μία μετά την άλλη με ρυθμό πολυβόλου.
Θα πτωχεύουν και δεν θα μπορούν να ενταχθούν και δεν θα θέλουν να ενταχθούν σε κανένα πτωχετευτικό δίκαιο. Να φύγουν θα θέλουν.

Αυτή είναι η κατάσταση.
Ηρθε η ώρα να αναστηθεί το κράτος εγγυητής της ασφάλειας και της εξασφάλισης των όρων αναπαραγωγής της ζωής.
Ηρθε η ώρα να φτιάξουμε το κράτος ΕΛ ΣΙΝΤ, που θα δίνει σιγουριά ότι η μάχη μπορεί να συνεχισθεί.
Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι ήρθε η εποχή του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Η εποχή που η πολιτική θα διευθύνει την οικονομία.
Πρέπει να υπάρξει μια πολιτική που θα εγγυάται την συνέχιση της οικονομικής ζωής.
Το κράτος πρέπει να αγοράσει την παράταση λειτουργίας των επιχειρήσεων τουλάχιστον για έναν χρόνο, μέχρι να περάσει η εποχή του ΚΡΑΧ.
Αν δεν το κάνει, με κάποια ειδικά ομόλογα και αφήσει να χάνει ο κόσμος τις δουλειές του, επειδή χρεωκόπησε ο ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων, τότε θα υπάρξει ντόμινο συνολικής κατάρευσης και το κόστος της ανασυγκρότησης θα είναι πολύ σημαντικώτερο.

Η κυβέρνηση, πρέπει να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Οσο γρηγορότερα φύγει τόσο το καλύτερο γι'αυτούς. Οσο καθυστερούν τόσο πιό επικίνδυνο θα είναι γι'αυτούς το μέλλον.
Είναι άχρηστοι, είναι ανίκανοι και δεν μπορούν να ταλαιπωρούν άλλο την χώρα. Να φύγουν τώρα.

Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, να αφήσουν τις ανοησίες και να σκύψουν να δούνε τι θα κάνουν με το ΚΡΑΧ. Ολα τα άλλα είναι ανοησίες. Για χάρη των εμμονών του κάθε Λαφαζάνη και του κάθε Στρατούλη, δεν πρέπει να κάνουν βλακείες.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από μία κλωστή κρέμονται τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα χιλιάδων φορέων του Δημοσίου, μετά την κατάρρευση της εταιρείας Αltec η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξή τους, μέσω του δικτύου «Σύζευξις» και τώρα δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΤΕ,

Το «Σύζευξις» καλύπτει περίπου 2.000 φορείς του Δημοσίου, οι ανάγκες των οποίων δεν περιορίζονται σε απλές τηλεφωνικές συνδέσεις αλλά επεκτείνονται και περιλαμβάνουν προηγμένες υπηρεσίες φωνής, δεδομένων και εικόνας.

Το σύστημα υπολειτουργεί και, όπως παραδέχονται οι αρμόδιοι, έχουν «πέσει» κυρίως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, ακόμα και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Τον κίνδυνο του τηλεπικοινωνιακού «μπλακ άουτ» αντιμετωπίζουν νευραλγικοί φορείς του Δημοσίου, όπως είναι το Τaxis, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ή ακόμη και το σύστημα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Διαβάζοντας όσα , καθόλου περίεργα, συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις καταγγελίες της «Αυριανής» για χρηματισμό κάποιων επιφανών «εκσυγχρονιστών» από τον κ. Αθανασούλη, κάποιοι πρώην συμφοιτητές του στα ΤΕΙ της Πάτρας θυμήθηκαν την εποχή που ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος ιδιοκτήτης της ALTEC «γυρνούσε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κουβαλώντας μια μεγάλα τσάντα με δείγματα κομπιούτερ τα οποία προσπαθούσε να πουλήσει». Αν δεν προϋπήρχαν οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ η εξέλιξη του από το προαναφερθέν σημείο της επαγγελματική του σταδιοδρομία μέχρι αυτό που είναι σήμερα θα μπορούσε να καταγραφεί στα αρχεία του επιμελητηρίου ως παράδειγμα «αυτοδημιούργητου Έλληνα επιχειρηματία».
Δυστυχώς για το μύθο του «αυτοδημιούργητου», ο κ.Αθανασούλης , από τη Λιβαδειά, τεχνολόγος – ηλεκτρονικός το επάγγελμα πριν γίνει αυτό που έγινε ήταν πρόεδρος της ΠΑΣΠ στα ΤΕΙ της Πάτρας, μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και στενός, λένε μερικοί, φίλος της κ. Β. Παπανδρέου.
Η σχέση του Αθανασούλη με την Βάσω είναι και ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι υποστηρίζουν σήμερα ότι πίσω από τα κτυπήματα της «Αυριανής» εναντίον του κρύβεται ένας Κώστας Λαλιώτης, αντεπιτιθέμενος για όσα υπογείως του καταμαρτυρεί εσχάτως για τη δημόσια έργα η διάδοχός του στο ομώνυμο υπουργείο. Αν αυτό αληθεύει τότε φαίνεται ότι ο κ. Λαλιώτης πέτυχε μ΄ ενα σμπάρο δυο τρυγόνια. Επειδή ταυτόχρονα κατάφερε ισχυρά κτυπήματα και εναντίον των κ.κ. Νεονάκη και Μανίκα, οι οποίοι αμφισβητούν εντόνως την παντοδυναμία του στον κομματικό μηχανισμό, ημέρες εκλογών που έρχονται. Ταυτόχρονα η μέχρι πρότινος πανίσχυρη ομάδα των «λοχαγών» τρώει μια σφαλιάρα που είναι όλη δική της και ο κ.Σημίτης μένει χωρίς σωματοφύλακες, τη στιγμή μάλιστα που λέγεται ότι έχει αποφασίσει να γίνουν εκλογές το ερχόμενο Φθινόπωρο, στις 12 Οκτωβρίου συγκεκριμένα. Όσο για τον κ.Κουρή αυτός κάνει αυτό που έκανε πάντα. Να κονομήσει θέλει ο άνθρωπος.
Τέλος πάντων, ας επιστρέψουμε στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Είπαμε λοιπόν ότι ο κ. Αθανασούλης διακρίθηκε καταρχήν ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στ δύσκολη τετραετία 1981-85. Στη συνέχεια κουρασμένος από τις εσωκομματικές ίντριγκες αποφάσισε να επαληθεύσει το ρηθέν από τον Γεώργιο Κατσιφάρα: «αν δεν ήταν ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας».Ας είναι καλά η Βάσω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πολυσυμπαθώ τον Κωστάκη. Έτσι το Δεκέμβριο του 1986 ο κ. Αθανασούλης ιδρύει μια εταιρεία ονόματι «Α. Παυλοπούλου και Σία ΟΕ» και πιάνει γραφεία κοντά στο υπουργείο Βιομηχανίας της κας Παπανδρέου, προφανώς για να είναι κοντά στη φίλη και προστάτιδά του. Λεπτομέρεια, η κα Παυλοπούλου ειναι η σύζυγος του κ. Βαλσαμίδη, συνεταίρου του κ.Αθανασούλη στην ALTEC, του ίδιου που προς καταισχύνη της η «Αυριανή» αποκάλεσε πρόσφατα «λαμόγιο» - ουδεμία κομψότης τέλος πάντων στις εκφράσεις της . Στις 22/5/87 η ALTEC διαδέχεται την «Α. Παυλοπούλου ΟΕ» και μετατρέπεται στην σημερινή «ALTEC ABEE Συστημάτων Πληροφορικής».
Η ανάπτυξη της ALTEC στη συνέχεια είναι πολύ πιο αποκαλυπτική για τη σχέση των εννοιών «ΠΑΣΟΚ» και «διαπλοκή» από όσα γράφει καθημερινά στην «Αυριανή» ο κ. Κουρής τώρα που θίχτηκαν τα συμφεροντάκια του. Το «καυτό» καλοκαίρι του 1989, ως γνωστόν «τα λαμόγια στην αναμπουμπούλα επωφελούνται», η ALTEC μετακομίζει σε νέες μεγάλες εγκαταστάσεις και από τότε αρχίζει μια ραγδαία επέκταση του κύκλου εργασιών της. Από μηδενική βάση, το 1995 ήταν 1,6 δις παλιών καλών δραχμών και από εκεί πηδάει κατακόρυφα, στην εποχή της εισόδου της στο Χρηματιστήριο (1995) στα 9,3 δις. Που βρήκε αυτά τα λεφτά; Μα στους δημόσιους διαγωνισμούς πληροφορικής τους οποίους κέρδιζε τον ενα μετα τον άλλο , επειδή όλοι ήταν «μιλημένη» προς μεγάλη απόγνωση του Σωκράτη Κόκκαλη και της INTRASOFT, του μεγάλου δηλαδή ανταγωνιστή του Αθανασούλη, σ΄ αυτό το έρμο ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι….

Αντί, 25/3/2003


πραγματικα ειναι να απορει κανεις γιατι μας δουλευεις ;;;;;;;;
ΩΣΤΕ για χάρη των εμμονών του κάθε Λαφαζάνη και του κάθε Στρατούλη, δεν πρέπει να κάνουν βλακείες το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και να αφήσουν τις ανοησίες και να σκύψουν και να τα βρουνε και ολα τα παραπανω σαν να μην εγιναν ποτε ...μμμμαλιστα φοβερο σεναριο

KOSTAS είπε...

Ναί , να αφήσουν τις βλακείες και να δούν τι θα γίνει.
Προφανώς και το κείμενο που παραθέτεις είναι σωστό ή εν πάσει χαρακτηριστικό, όλης της διαπλοκής και της διαφθοράς που ζήσαμε την εποχή του ΠΑΣΟΚ και προφανώς μπορώ να σου βρώ ή να θυμηθώ πολύ περισσότερα.
Απειρα.
Μια χώρα βουτηγμένη στο σκάνδαλο, στο ρουσφέτι και στην διαπλοκή.

Ομως η διακυβέρνηση από την ΝΔ, δεν επιτρέπει άλλο την επίκλησή τους για να μη γίνει το σωστό βήμα.

Αλλωστε όπως έχω ξαναγράψει, θεωρώ απαραίτητη την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ακριβώς για να υπάρχει η δυνατότητα να ελεγχθεί η διαφθορά.
Δεν θέλω να μου κάνει την επανάσταση ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης.
Αν είναι να μου κάνουν την επανάσταση, δεν τους θέλω, ρε παιδί μου. Δεν μου κάνει η επανάστασή τους και κυρίως δεν την γουστάρει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.
Αχρηστοι μου είναι αν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Αν θέλουν να κάνουν κάτι χρήσιμο, ας λύσουν το πρόβλημα της συγκρότησης κυβέρνησης, που θα διώξει αυτή την άχρηστη και επικίνδυνη κυβέρνηση.
Αν το κάνουν αυτό τότε πιστεύω ότι ο λαός θα δόσει βάση, θα ακούσει και τα παραληρήματά τους για επαναστάσεις.

Εντάξει;

Οχι τίποτε άλλο αλλά για να ξέρουμε ποιός δουλεύει ποιόν.
Εγώ πάντως όχι.

Ανώνυμος είπε...

καλα εσυ κανε την κοροιδα και κοροιδεψε μας ολους .

ρε ανθρωπε του θεου εγω ειμαι ενας απο τα κοροιδα των 700,00 της ALTEC που αυριο επειδη παει για κλεισιμο ,δεν θα μπορω να ειμαι ουτε ενα καποιο απο τα πολλα κοροιδα των 700,00 αλλα ενα βαρος που ξεφοτοσανε και τωρα ειναι 000,00 , αντε και κατι αλλο , εμαι συριζα πες , επειδη δεν ειμαι τοσο ξυπνιοςσαν εσενα να εχω δει το φως το πασοκαληθινο, η επειδη τελοπαντων ημουν πασοκ και εστριψα απ αηδια .

Για να καταλαβω ,εσυ τι ακριβως μου ζητας να κανω ;
Να πιεσω , να σπρωξω τα πραμματα στη κατευθυνση του να συνεργαστει ο συριζα με το μπατσοκ για να μπορεσουν να δημιουργηθουν και αλλοι "αυτοδημιουργητοι" αθανασουληδες η σκατουληδες , απο τη λιβαδεια η τα τρικαλα , τεχνολογοι προεδροι των τει πατρας, η κηπουροι μελη του συνδικαλιστικου σπορας και φροντιδας φυτων , φιλοι της βασουλας , η της τονιουλας ,που θα στησουν επιχειρησουλες στο ονομα του αγωνα για την παραταξη , η στο ονομα σκετα νετα της κονομας , για να φανε κοσμο και κοσμακι απο το λαρυγγι σαν βρυκολακες σοσιαλδημοκρατες ντεμεκ και μια μερα να μας πουν ξανα ... ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ , ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΥΛΕΙΑ .. ΧΑΡΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ .. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

ωραιο σχεδιο μεγαλε δε λεω , γαματο , αλλα ξεσ που χανει ;
χανει στο οτι ειμαι απο τους καμμενους απο μπατσοκ και νδ και δε μασαω ... αντε γεια

KOSTAS είπε...

Μη μασάς. Πάντα ξύπνιος εσύ.
Ή θα σου εγγυηθεί κάποιος μια κοινωνία αγγέλων ή αλλιώς να μη το συζητάμε καλύτερα.
Ξέρεις κάτι;
Καλά κάνεις και τραβάς τον δρόμο της καλογερικής σου.
Εχουμε χάσει το μέτρο από τότε που κάποιοι εφηύραν το ότι ένας "άλλος κόσμος, κόσμος αγγελικά πλασμένος , είναι εφικτός". Φυλάξου μόνο μη ξανασυναινέσεις στην σημερινή διακυβέρνηση ή μήπως πετύχεις να τα κάνεις περισσότερο σκατά.
Ξύπνα.
Η δημοκρατία έχει σημασία επειδή αφορά κοινωνίες πραγματικές, με προβλήματα, με αλήτες, με καπάτσους.
Και το ερώτημα που θέτει κάθε φορά είναι αν μπορούν να λυθούν τα ουσιαστικά προβλήματα.
Τα προβλήματα με τους αμαρτωλούς μπορείς να πάς να τα λύσεις στη Μονή Βατοπεδίου.

KOSTAS είπε...

Ας απολογηθώ λοιπόν.
Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν έχω καλύτερες αναμνήσεις από σένα από το ΠΑΣΟΚ.
Ισως πολύ νωρίτερα από όλους, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 80, με το φαινόμενο των Αυριανιστών, προειδοποιούσα "φίλους" στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και του επιπέδου του ΕΓ και της ΚΕ, ότι καταστρέφουν την χώρα. Υποστέλλουν την σημαία του ήθους που είχε η Δημοκρατική Παράταξη και ετοιμάζουν την έλευση της ΝΔ στην εξουσία.
Τότε δεν μου δίναν σημασία.
Τώρα αυτά λίγο πολύ τα λένε όλοι.

Τώρα προειδοποιώ ότι η πτώση της ΝΔ, θα αφήσει την χώρα χωρίς αντιπολίτευση.
Θα την αφήσει χωρίς αντιπολίτευση, αφού με την απώλεια της εξουσίας, αυτό το μαγαζί θα εξαφανισθεί και στην θέση του θα γεννηθούν κόμματα της πλάκας.

Αυτή η προοπτική είναι μία βασική αιτία που θα δυσκολέψει το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την αυτοδυναμία. Μπορεί βέβαια να την κερδίσει επειδή θα διαλυθεί η ΝΔ, αλλά αν δεν συμβεί αυτό δύσκολα θα την επιτύχει.
Ο φόβος της μνήμης με τους ΠΑΣΟΚους-ακρίδες κρατάει τον κόσμο κουμπωμένο απέναντί του.
Ο κόσμος θα το εμπιστευτεί αν φροντίσει το ΠΑΣΟΚ να βρεία αξιόπιστους εγγυητές δίκαιης και διαφανούς διακυβέρνησης.
Αυτοί είναι δύο.
1. Θεσμική κατοχύρωση της διαφάνειας και του ελέγχου και για το ζήτημα αυτό έχω προτείνει το δημοψήφισμα-μομφή ως δικαίωμα της αντιπολίτευσης, αλλά αυτό μόνο ως δέσμευση σε ένα συμβόλαιο μεταξύ των πολιτικών κομμάτων μπορεί να γίνει, αφού η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει τώρα σε 10 χρόνια και
2. Θωράκιση με την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, όπου εγγυητής θα είναι ο ΣΥΝ.

Τί άλλο θέλεις να σου κάνω εγώ.
Να απολογηθώ γιατί μπορεί κάποιος από την Λειβαδειά ή τα Τρίκαλα να φτιάξει μαι νέα ΑΛΤΕΚ;
Και τι νομίζεις αν είναι από την Κεφαλονιά όπως ο Κουρής ότι δεν μπορεί να κάνει τα ίδια και χειρότερα;
Δεν σε καταλαβαίνω πραγματικά.

Υπάρχει και μια τρίτη λύση.
Να μπούμε οι ίδιοι στο ΠΑΣΟΚ για να εγγυηθούμε ότι δεν θα ξαναγίνουν τα ίδια ή να συγκροτηθεί κάποιο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ από ανένταχτους δημοκράτες πολίτες, αριστερούς, στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα δεσμευθεί να δίνει λογαριασμό, για το τί κάνει, τι υπόσχεται και αν το υλοποιεί.
Δεν ξέρω, τι άλλο να σου πώ.

Ανώνυμος είπε...

κοιτα φιλε εισαι χυδαιος

αν καταλαβες καλα σου ειπα οτι αυτος που υπερασπιζεσαι και παλευεις για να ξαναρθει στην εξουσια και αγωνιας αν θα βγει, 'αυριο" με μετατρεπει απο 700 σε 000αρι

αν δεν το καταλαβες δεν ζηταω τη συμπονια σου , απλως να μην μας πριζεις τα αρχιδια με καλογερικες και μηνυματα του τυπου ΞΥΠΝΑ,ΖΩΗ, ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ και αλλες παρεκλισιαστικες μαλακιες

οχι τιποτα αλλο , αλλα αναρωτισου ποιος εισαι ΕΣΥ που θα μου πεις ξυπνα ,στα πισω πισω

KOSTAS είπε...

Ε όχι και χυδαίος;
Αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό το σε μετατρέπει από γενιά 700 ευρώ σε 000 ευρώ, όταν αυτό συμβαίνει ΤΩΡΑ και όχι αύριο.
Κάτι δεν καταλαβαίνω;

Και κυρίως δεν κατάλαβα. Στην περίπτωση που δεν αλλάξει η κυβέρνηση, εσύ θα παραμείνεις γενιά των 700 ευρώ;
Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;

Ο κίνδυνος ελογχεύει μόνο στον δρόμο που περνάει από το ΠΑΣΟΚ;

Μίλα λίγο πιό ξεκάθαρα να καταλάβω.

Πάντως το πρόβλημα της μετατροπής από γενιά των 700 ευρώ σε γενιά των 000 το έχουν και άλλοι που εργάζονται σε πειχειρήσεις που δεν είναι των Νέων Τζακιών.
Τέλος πάντων. Αν θέλεις μου εξηγείς.