Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Υπό... μελέτη η συνεργασία

Υπό... μελέτη η συνεργασία
Σε ειδική επιτροπή παραπέμπει το ΠΑΣΟΚ το θέμα του διαλόγου με το ΣΥΡΙΖΑ
ΑΠΕ
Το ΠΑΣΟΚ είναι «εν αναμονή κυβέρνηση» και όχι «αντιπολίτευση διαμαρτυρίας» είπε ο κ. Γ.Παπανδρέου
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Ειδική επιτροπή δημιουργεί το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξετάσει το θέμα του διαλόγου με το ΣΥΡΙΖΑ και να υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις στον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου, έπειτα από τις συζητήσεις που προκάλεσε και στα δύο κόμματα η πρόταση Αλαβάνου για έξι σημεία κοινής δράσης.

Στην Επιτροπή, υπό τον γραμματέα του κόμματος Γιάννη Ραγκούση, συμμετέχουν ο αρμόδιος για τον διάλογο με τα κόμματα της Αριστεράς Κώστας Σκανδαλίδης, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σταύρος Λαμπρινίδης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα των συνεργασιών είναι πάγια. «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και έχουμε θέσει τα θέματα της ατζέντας», πρόσθεσε και έκανε λόγο για πολυφωνία και αντιφατικές δηλώσεις από την άλλη πλευρά.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε πως η παράταξη είναι «εν αναμονή κυβέρνηση» και όχι «αντιπολίτευση διαμαρτυρίας», θέλοντας να δείξει ότι επιθυμεί τη συνεργασία με τον Συνασπισμό, αλλά προϋπόθεση είναι το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε την Τρίτη στο θέμα της συνεργασίας, μιλώντας στους εργαζομένους της Ολυμπιακής. «Καλούμε σε κοινή δράση πάνω σε άξονες κοινωνικών αγώνων, σε αυτούς τους κοινούς αγώνες περιμένουμε να τους δούμε όλους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς εάν είναι πιθανή μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε στο Mega: «Από τον τρόπο που απάντησε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πρωτοβουλία Αλαβάνου για κοινή δράση της αντιπολίτευσης σε έξι σημεία, επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό είναι -και αυτό δεν το κρύβει- αναπόσπαστο τμήμα του νεοφιλελεύθερου δικομματικού πολιτικού σκηνικού που εμείς αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε και να αλλάξουμε».

«Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν 'καιγόμαστε' να γίνουμε Υπουργοί για να παίρνουμε μίζες από τη Siemens και από τα μοναστήρια, αλλά για το πώς θα στηρίξουμε τους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στις εφαρμοζόμενες δεξιές αντικοινωνικές πολιτικές. Από αυτούς τους αγώνες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είτε απουσιάζει είτε είναι απέναντι» πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

Κυρίαρχη άποψη στο ΠΑΣΟΚ είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στρατηγική μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ενώ στην Κουμουνδούρου χρεώνουν στη Χαριλάου Τρικούπη αλαζονεία εξαιτίας της πρωτιάς στις δημοσκοπήσεις.

Newsroom ΔΟΛ

--------------------

Πολύ σωστή η επιλογή.

Καιρός είναι να γίνει και στον ΣΥΝ μια ανάλογη επιτροπή, ώστε να σταματήσει αυτή η ιστορία με τις φωτοβολίδες.

Αν εννοεί ο Αλαβάνος τα περί προτάσεων συνεργασίας, είναι ευκαιρία να το επιβεβαιώσει με σοβαρό τρόπο.

Ο κόσμος δεν χρωστάει τίποτε, να παίζουν με τον πόνο του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ''αστέρες'' των τηλεοπτικών παραθύρων μας ζάλισαν τις τελευταίες μέρες με το δήθεν άγχος τους για το τι θα πει ό ''ακαταλληλότερος'' στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.
Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνονται.
Τι θα πει ο Καραμανλής μέσα σε κλίμα κυβερνητικής «διαφθοράς» κορυφαίων στελεχών του, με «άδεια ταμεία» και αδυναμία σύνθεσης ενός ελάχιστου επιπέδου «κοινωνικής συναίνεσης», θα εξαγγείλει πάλι «μεταρρυθμίσεις» που δεν μπορούν να γίνουν ;
Είναι ο Καραμανλής ένας «τραυματισμένος» πρωθυπουργός .
Θα βρίσκεται συνεχώς «όμηρος» του Μανώλη, του Μιχαλολιάκου και του οποιουδήποτε βουλευτή ή στελέχους, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα.

Το... «πρόβλημα» Καραμανλή, πλέον δεν «διορθώνεται» ούτε με την απομάκρυνση του Βουλγαράκη ή κάποιου άλλου.
Δυστυχώς, έχουμε όλοι καταλάβει ότι δεν θέλει να αλλάξει (δεν ξέρουμε βέβαια αν μπορεί) ο Καραμανλής το «πλαίσιο» της πολιτικής του, και οπωσδήποτε θα βουλιάξει σ' όλο και μεγαλύτερη... πολιτική νωθρότητα.


Παληκάρι από τα Σφακιά

KOSTAS είπε...

Δείξε κατανόηση.
Στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται για την τσέπη τους.
Κινδυνεύουν οι ρόλοι τους.
Τόσα χρόνια κάνουν καριέρα με τις επαφές και τις πληροφορίες που έχουν από το σύστημα Ρουσόπουλου.
Αν αλλάξει το κέντρο, δεν θα πουλάνε.
Οι διάφοροι Τράγκες, περνιούνται για σοβαροί, ακριβώς επειδή έχουν προνομιακές προσβάσεις στο γκαιμπελικό σύστημα "ενημέρωσης".

Οχι τίποτε άλλο , αλλά μόλις ξεκίνησαν το άνοιγμα των φτερών τους στην αγορά του "επιχειρείν" στα ΜΜΕ και δεν θα προλάβουν.