Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Μία ακόμα έρευνα επιβεβαιώνει τη φθορά της ΝΔ και το κλείσιμο της «ψαλίδας»

Μία ακόμα έρευνα επιβεβαιώνει τη φθορά της ΝΔ και το κλείσιμο της «ψαλίδας»

Το γράφημα με τη δύναμη των κομμάτων
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα βρίσκονται τα ποσοστά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής: ΝΔ 34%, ΠΑΣΟΚ 32,5%, ΚΚΕ 8%, ΣΥΡΙΖΑ 15,5%, ΛΑΟΣ 5,5% και Οικολόγοι-Πράσινοι 2%.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν στο 6%, ενώ τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έπεσε στο 3,5%. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στο 1,5%.

Η αντικομματική ψήφος δοκιμασίας βρίσκεται στο 16%.

Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης εξακολουθεί να θεωρείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 31%, ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με 17% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13%.

Ο πρωθυπουργός εξακολυθεί να θεωρείται το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης, αφού θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 35% των ερωτηθέντων. Ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 20%.

Newsroom ΔΟΛ

-------------------------

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να επισημάνω, ότι το ΠΛΕΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ των ερευνών για το ΠΑΣΟΚ, είναι τα μεγάλα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από την αντιπολίτευση που ασκεί.

Φαίνεται παράλογη αυτή η εκτίμησή μου, αλλά να θυμηθείτε, ότι μόλις το ΠΑΣΟΚ πάρει καλή διαφορά, αυτή θα ενισχυθεί με ραγδαίους ρυθμούς, που θα τους προκιαλέσει αυτή η δεξαμενή.

Στην ουσία, δηλώνει αυτό το ποσοστό την ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ΝΔ, από την κυβέρνηση. Οσο αυτό δεν γίνεται πιθανό, τόσο περισσότερες απαιτήσεις υπάρχουν, που εκφράζονται είτε ως δήλωση δυσαρέσκειας, είτε ως δήλωση ότι την καλύτερη αντιπολίτευση την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ.

Μόλις η κυβέρνηση υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές, αυτό το ρεύμα θα καταγραφεί σαν ατμομηχανή των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και θα είναι και αυτό που θα του επιβάλει στην συνέχεια ριζοσπαστική φιλολαική πολιτική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ερωτηθείς,ο κ.Τσίπρας εάν υπάρχει ηθικό ασυμβίβαστο για τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του κυβερνητικού εκπροσώπου, είπε ότι διαφωνεί με την αντίληψη περί οικογενειακής ευθύνης.Ίσως, η δήλωση αυτή, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της σκληρής αντιπολίτευσης του καλύτερα αντιπολιτευομένου κόμματος!!Μην μας πουν για πάγιες θέσεις της αριστεράς που ψελίζουν μερικοί γιατί εδώ πρόκειται για εμφανή πλουτισμό που προέρχεται από την άσκηση εξουσίας.Ο δε κ. Αλαβάνος κατά την εμφανισή του στον ALFA, με περισσή ευκολία, μοίρασε τις ευθύνες στα δύο κόμματα εξουσίας εξίσου.Τελικά ποιός είναι ο καημός τους η αύξηση των κουκιών ή να φύγει η Δεξιά από την Κυβέρνιση? Τί πιστεύουν ότι προτιμά ο χειμαζόμενος αριστερός Έλληνας πολίτης(πλην ακραιφνών βεβαίως)???