Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ

από τον Πουλακίδα σχόλιο στο Πρεσσ Τζιάρ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο πρωθυπουργός, ως άλλος ΑηΒασίλης, θα εξαγγείλει από τη ΔΕΘ πακέτο παροχών ύψους 175 ΔΙΣ ΕΥΡΩ προς ανακούφιση των πτωχών ελλήνων. Οι παροχές αυτές θα είναι σε μετρητά ένα μέρος και το υπόλοιπο σε είδη πρώτης ανάγκης. Ετσι:

-Κάθε εργαζόμενος και συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 100 ΕΥΡΩ, θα λάβει αύξηση 350%, ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 4,2%.

-Κάθε εργαζόμενος και συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές από 101 έως 149 ΕΥΡΩ, θα λάβει αύξηση 300% .

-Κάθε εργαζόμενος και συνταξιούχος με μηνιαίες αποδοχές από 150 έως 199 ΕΥΡΩ, θα λάβει αύξηση 200% .

Για τους εργαζόμενους η αύξηση θα δοθεί εφόσον απασχολούνται 32 μέρες το μήνα, 16 ώρες την ημέρα και 384 μέρες το χρόνο. Οι συνταξιούχοι θα λάβουν την αύξηση με την επίδειξη ακτινογραφίας της οδοντοστοιχίας τους (αν αυτή είναι πλήρης δοντιών και χωρίς σφραγίσματα).

-Κάθε έλλην με αποδοχές έως 4999 ευρώ ετησίως θα λάβει δωρεάν 180 λίτρα κηροζίνης για το δικινητήριο του αερόσκαφος. Προϋπόθεση η επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας του. Επίσης θα λάβει 600 λίτρα πετρέλαιο για το πλωτό του σκάφος, με την προϋπόθεση ότι αυτό φέρει σημαία Γουατεμάλας και έχει μήκος πάνω από 12 μέτρα. Βεβαίωση του οικείου χαφιέ απαραίτητη.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
-Κάθε έλλην με αποδοχές έως 1999 ευρώ ετησίως θα λάβει δωρεάν 2 κιλά χαβιάρι Ουκρανίας, δώρο του φίλου μας Γιουσένκο.

-Κάθε συνταξιούχος ανήρ με αποδοχές έως 1999 ευρώ ετησίως θα λάβει δωρεάν 12 βίντεο σεξιστικού περιεχομένου, δώρο του φίλου μας Μπερλουσκόνι.

-Κάθε συνταξιούχος γυναίκα με αποδοχές έως 1999 ευρώ ετησίως θα λάβει δωρεάν 12 σετ παριζάνικων εσωρούχων, Karla Bruni Fashion, δώρο του φίλου μας Σαρκοζί.

Ολοι οι άλλοι θα πάρουν τον Πουλακίδα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΩΡΙΑΤΗ
ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΚΥΡΙΕΥΣΕ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΘΒΡ

Όλα τα τελευταία καλοκαίρια , χέρι - χέρι εμπρηστές, κυβέρνηση, Εκκλησία και εκατομμύρια ρωμιοί που συνειδητά στηρίζουν τους δύο τελευταίους, με τον α ή β τρόπο καίνε την πατρίδα μας, μετατρέποντας την κάποτε πράσινη χώρα των Ολυμπίων Θεών, το κέντρο του κόσμου, σε μαυρισμένη βραχώδη έρημο, ιδανικό τοπίο για να αγάλλονται τόσο τα εγκόσμια άνομα συμφέροντα όσο και ο ανύπαρκτος Θεός της ερήμου και της ερήμωσης που λιβανίζουν οι μονοθεϊστές.

Πανικόβλητοι χιλιάδες συμπολίτες μας, αναθρεμμένοι από σχολεία, γονείς, νοοτροπίες και παπάδες σε μία λογική άκρατου ατομισμού, ωχαδερφισμού και έλλειψης κάθε πρόνοιας για τον «συλλογικό χώρο» και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προγραμματισμένοι από τους πολιτικούς και τους τηλενημερωτές τους να βλέπουν μόνο το φύλλο και ποτέ το δάσος, συνειδητοποιούν τώρα την πλήρη ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού καταστολής πυρκαγιών (όπως και δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένας στοιχειώδης μηχανισμός πρόληψής τους), και εκλιπαρούν απλώς για «ένα αεροπλάνο να κάνει μία ρίψη» για να σώσει τις ζωές τους και τις περιουσίες τους.

Αεροπλάνα αρκετά όμως δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί η πολιτική εξουσία, με την δική τους στήριξη, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για να αποκτήσει περισσότερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, ούτε καν για να αντικαταστήσει τον προ πολλού γερασμένο στόλο των ελάχιστων πυροσβεστικών αεροπλάνων CL-215 της χώρας μας. Το αισχρότερο όμως είναι ότι αυτή η ίδια η πολιτική εξουσία διαθέτει τα χρήματα για κάτι τέτοιο, απλώς αντί για αγορά πυροσβεστικών μέσων αυτή προτιμάει να τα χαρίζει στην... Εκκλησία!

Με το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε ΔΩΡΟ (και μάλιστα κάθε χρόνο!), στους παρασιτικούς θεοκράτες με τον γνωστό νόμο που σκανδαλωδώς τους απάλλαξε από τον φόρο της προκλητικά κολοσσιαίας ακίνητης περιουσίας τους, η πατρίδα μας θα μπορούσε να αυξάνει ετησίως τον στόλο των πυροσβεστικών της αεροσκαφών κατά 40 αεροπλάνα CL- 415 (40 Χ 25 εκατομμύρια ευρώ) και, κατά συνέπεια, θα είχε γλιτώσει από την πυρπόληση και ερημοποίησή της!

Με έναν μόνο νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι θεοκράτες «καταβροχθίζουν» δημόσιο χρήμα ικανό για αγορά 40 πυροσβεστικών αεροσκαφών και κανείς δεν μιλάει για αυτό, λες και δεν είναι γεγονός που αφορά έναν τόπο που τον καταβρόχθισε η φωτιά γιατί ακριβώς δεν είχε τα μέσα να γλιτώσει τον εαυτό του (οι εκτεταμένες πευκοπυρκαϊές δεν αντιμετωπίζονται ποτέ από χερσαίες δυνάμεις, που και αυτές άλλωστε ήσαν ανύπαρκτες). Αντί να ακούσουμε συζήτηση επ' αυτού, ΜΜΕ και πολιτευτάδες μάς βομβαρδίζουν αντίθετα με θρήνους και ανοησίες, ό,τι δηλαδή αξίζει σε μία κοινωνία που το μόνο που έχει μάθει να κάνει είναι να κλαψουρίζει και να σταυροκοπιέται.

Έλληνα ξύπνα. Οι πραγματικοί Θεοί κατοικούν στα δέντρα και τις πηγές του τόπου σου, όχι στις συναγωγές του Θεού της ερήμου. Καίγοντας τα δάση της πατρίδας σου, εκείνοι που το έπραξαν και εκείνοι που το επέτρεψαν έκαψαν και τους φυσικούς Ναούς των Θεών των Ελλήνων. Έκαψαν την Ψυχή των Ελλήνων, την ψυχή σου. Απαίτησε ΤΩΡΑ δικαίωση και αποκατάσταση.

Να δημευθεί ΤΩΡΑ η Εκκλησιαστική περιουσία προς χάριν του εθνικού συμφέροντος.
Να ζητήσουν συγνώμη, από τα θύματα των πυρκαγιών και από όλους τους Έλληνες, εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν ακόμα πλουσιότερους τους θεοκράτες αντί να αγοράσουν τα στοιχειώδη μέσα για την αντιπυρική προστασία της πατρίδας μας.

Ανώνυμος είπε...

Το 2004 ο Αλογοσκούφης ανέλαβε υπουργός μιας δυναμικής οικονομίας. Η χώρα είχε μπει στην ΟΝΕ, οι κοινοτικοί πόροι έρρεαν, τα οικονομικά μεγέθη είχαν βελτιωθεί εντυπωσιακά, τα επιτόκια και ο πληθωρισμός κινούνταν σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα, η ανάπτυξη πλησίαζε το 5%, το πραγματικό εισόδημα είχε αυξηθεί σχεδόν 50% σε μία οκταετία, η χώρα έκλεινε με ταχύτητα την απόσταση που τη χώριζε από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ελλάδα βρισκόταν στην καλύτερη οικονομική κατάσταση της σύγχρονης ζωής της.

Ενας κανονικός υπουργός δεν είχε πολλά να κάνει: θα ακολουθούσε την επιτυχημένη διαχείριση των προκατόχων του, διορθώνοντας τις αναπόφευκτες αστοχίες τους και καλύπτοντας τις αυτονόητες παραλείψεις τους.

Ενας κανονικός υπουργός, ναι... Αλλά όχι ο Αλογοσκούφης. Με τη συμπλεγματική στάση που είχε χρόνια αναπτύξει το επιτελείο του Καραμανλή απέναντι στη διακυβέρνηση Σημίτη, το σύμπλεγμα των ανθρώπων που αδυνατούν να αντιληφθούν πώς γίνεται και κάποιοι άλλοι προτιμώνται για τη διεύθυνση του τόπου, η πρώτη του φροντίδα δεν ήταν να αυξήσει την παραγωγή χρυσών αβγών ή έστω την κατανομή τους, αλλά να σκοτώσει τη χήνα.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα η οικονομική πολιτική της ΝΔ είχε μοναδική φροντίδα να απαξιώσει το έργο των προκατόχων της ώστε να κατεβάσει τον πήχη της σύγκρισης. Αποτέλεσμα; Απαξιώνοντας τους προκατόχους της το μόνο που κατάφερε ήταν να απαξιώσει την οικονομία.

Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, ο Αλογοσκούφης μάς λέει (με δικά του λόγια) ότι «δυστυχώς επτωχεύσαμε». Και εξαγγέλλει μια φοροεισπρακτική και φορομπηχτική πολιτική «έκτακτης ανάγκης». Ωραία η ιδέα, αλλά δεν επτωχεύσαμε μαζί: μόνος του έριξε τη χώρα στις ξέρες. Και την έριξε στις ξέρες για λόγους που δεν τιμούν μια σοβαρή πολιτική σταδιοδρομία.

Το κρίμα είναι ότι κανένας άλλος υπουργός Οικονομίας την τελευταία τριακονταπενταετία δεν υπήρξε τόσο τυχερός. Κληρονόμησε μια οικονομία σε καλή κατάσταση, διέθετε την απόλυτη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και την πλήρη ελευθερία των επιλογών του, ήταν πολιτικά πανίσχυρος, ακόμη περισσότερο που η αντιπολίτευση συμπυκνωνόταν στις φωνές του Αλαβάνου και τη ναφθαλίνη της Κατσέλη.

Και κανένας άλλος, όμως, δεν σπατάλησε τόσο εύκολα τόσα πλεονεκτήματα σε τόσο μικρά πράγματα. Από προχθές ένα πράγμα είναι περίπου βέβαιο: ο υπουργός Οικονομίας ψάλλει το κύκνειο άσμα του. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Πρωθυπουργό να εμφανιστεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με τον ίδιο υπουργό στο πλευρό του. Και είμαι βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει...

for the copypaste
''PASOK poisonous''

KOSTAS είπε...

Ναι Pasok Poisonus, έτσι είναι, αλλά άργησε πολύ να το καταλάβει ο Πρετεντέρης.
Αυτά τα λέμε όλοι, αλλά του Πρετεντέρη, μέχρι και την τελευταία του εκπομπή στο Μέγκα του φταίει η πολιτική του ΓΑΠ.
Δεν του αρέσει, δεν είναι της χημείας του, σε αντίθεση με άλλους, αλλά πλέον αντικειμενικά καλείται να διαλέξει, έστω και αργά στρατόπεδο.
Οποιος νομίζει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι απλώς πιός μπορεί να μαζέψει ως εκλεκτός των ΜΜΕ ψηφοφόρους, μάλλον δεν έχει σχέση με αυτό που λέγεται πολιτική.
Αργησε πολύ ο Πρετεντέρης να δεί, ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε διαχειριστική ρουτίνα και αυτό για ένα άνθρωπο που ασχολείται με την διαμόρφωση γνώμης, δεν είναι κολακευτικό.

Πρώτη φορά έγραψε κείμενο χωρίς να πέσει στον πειρασμό να το κλείσει με ευθεία αναφορά και όχι απλά με υπονοούμενα εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτή την φορά το κάνει για το καλό του Καραμανλή που πρέπει να απομακρύνει τον Αλογοσκούφη.
Μάλλον δεν έχει καταλάβει την σημασία του "δυστυχώς επτωχεύσαμε" που ο ίδιος αναφέρει πάραπάνω.
Δεν υπάρχει λύση για τον Καραμανλή, είτε πορευτεί με τον Αλογοσκούφη είτε όχι.
Το πλεκτό που λέγεται ΝΔ, μόνο να ξεφτίσει μπορεί με έναν ανασχηματισμό. Δεν μπορεί να μπαλωθεί, επειδή ακριβώς δυστυχώς επτωχεύσαμε.
Είναι όμηρος ως εκλεκτός της Μηντιοκρατίας του ρόλου του. Νομίζει ότι με λόγια μπορεί να διαμορφώσει κατευθύνσεις, να "συγκυβερνήσει" κατά κάποιον τρόπο.
Ομως με ωραία λόγια δεν λύνεται το πρόβλημα που λέγεται πτώχευση.
Τελείωσε ο ρόλος τους.
Σπατάλησαν 5 χρόνια τώρα την ευκαιρία τους ως δημοσιγράφοι, να μιλήσουν στην σωστή κατεύθυνση.
Το Πασοκ και ο ΓΑΠ ήταν το πρόβλημά τους, ακόμη και την ώρα που σκεπαζόταν η Πομπηία από την πτώχευση.
Εχασε την ευκαιρία και ότι ισχύει για τον Αλογοσκούφη ισχύει και για τον ίδιο και τους ιδιοκτήτες του Μέγκα και του Βήματος.
Ισως πρέπει να τον απομακρ΄ύνουν, γιατί με τέτοιο αρθρογράφο δεν μπορείς να πάς κοντά στο ΠΑΣΟΚ.
Θα δούμε.