Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Για τα μπλόγκ και την πολιτική

Διαβάζοντας, στα διάφορα μπλόγκ, που ποστάρουν στο ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ, η αίσθηση που σου μένει είναι αυτή της φτήνιας.
Γιατί ανοίγουν ένα μπλόγκ, δεν έχω καταλάβει;
Οι περισσότεροι δεν έχουν να πούνε τίποτε. Αναμασούν την θεματολογία του ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ που με την σειρά του αναπαράγει τον τρόπο που γράφει η σχολή των Κουρήδων.
Αν τα διαβάσεις είναι κάθε μέρα γεμάτα από ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΤΨΕΙΣ που τις επόμενες μέρες υποτίθεται θα απασχολήσουν όλη την κοινωνία και που βέβαια ποτέ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Εν τω μεταξύ ο ένας προβάλει τον άλλο και χαίρονται έτσι κάποιες υποτυπώδεις αλληλοαναγνωρίσεις, οι οποίες δεν έχουν καμμία αξία.
Η θεματολογία τους σταθερά έχει τρία θέματα.
Τα ελληνικά εθνικά θέματα που κάθε μέρα βρίσκονται σε κίνδυνο.
Τον ρατσισμό απέναντι σε μετανάστες
Τον σεξισμό σε διάφορες εκδοχές , από ανέκδοτα της περασμένης εικοσαετίας, μέχρι υπονοούμενα για την Τσέκου κλπ. Εσπρέσσο στύλ δηλαδή.

Οσον αφορά την πολιτική, εκεί έχει κολήσει η βελόνα.
Ολοι τους ενδιαφέρονται για το καλό του ΠΑΣΟΚ και κάθε μέρα κάτι τους φταίει απ'αυτά που έκανε ή δεν έκανε ο ΓΑΠ, άλλοτε καταλογίζοντάς του μομφές πολιτικής ανεπάρκειας και άλλοτε ...μοιραζόμενοι τον πόνο του.

Εν τω μεταξύ όλοι έχουν αρχίσει να βάζουν διαφημίσεις.
Βγάζουν άραγε λεφτά απ'αυτή την υπόθεση και αν ναί από πού;
Εβλεπα στο Μπόλυγουντ μια διαφήμιση των Ολυμπιακών του Πεκίνου.
Ποιός τις δίνει αυτές και τι πληρώνει άραγε.
Θάχει μεγάλη πλάκα να είναι από πίσω ο Ρουσόπουλος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Ε.Σ.ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ.

Περί Κωστα Σημίτη ,Δευτεριάτικη συζήτηση.

Το ξέρω ότι η φράση «ο διαγραφείς τέως πρωθυπουργός» ακούγεται σαν αστείο και είναι αυτή ακριβώς η διάσταση της γελοιότητας στη διαγραφή Σημίτη.
Στις προηγμένες Δημοκρατίες οι Πρωθυπουργοί αποτελούν μέρος των Θεσμών και της Ιστορίας τους και δεν διαγράφονται .
Ως προς τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ,
ο νους μου συνεχώς τριγυρνά σε ένα απόσπασμα από το «Περί των σημερινών Ελλήνων» του Εμμανουήλ Ροΐδου:

« Εκ πάντων των ανθρώπων ο Ελλην είναι ο μείζων έχων κλίσιν εις το να νομίζη εαυτόν μόνην αιτίαν παντός κύκλω του γινομένου θορύβου, ως ο μέθυσος εκείνος, όστις ουρών πλησίον βρύσεως έμεινεν εκεί όλην την νύκτα, νομίζων ότι εξ αυτού εκπορεύεται όλον το ύδωρ το οποίον ήκουε να τρέχη »...


Ο Γιώργος ταυτίζεται πια με την άγευστη «σούπα» των θέσεων του ΠαΣοΚ, στην οποία υπάρχουν τα πάντα έχοντας χάσει κάθε γεύση.

Και η αποτυχία συνδέεται πια με την προσωπικότητα. Γι΄ αυτό λοιπόν πρέπει ο Γιώργος να μείνει στη θέση του αρχηγού: για να γλιτώσουν οι ιδέες που κάποτε αντιπροσώπευε...

Ένας αυτοδιαγραφείς

Ανώνυμος είπε...

Αλιμονο μας..Αν παμε απο τα κρατικοδιαιτα ΜΜΕ στο κρατικοδιαιτο Βλογκ τοτε ειμαστε ολοι για φουντο...
ΝΑ και νομιζω οτι κοντα ειμαστε.Τελικα εμεις οι Ελληνες καταφερνομε να τα ξεφτιλιζομε ολα..
Εχω ομως μια ελπιδα. Η διαισθηση του λαου μας.Θα καταλαβει καποια στιγμη την παγιδα που πανε να του στησουν..που θα παει..."μια του κλεφτη ..τρεις και την κακη του μερα.."
Με εκτιμηση
babis

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν στο ΠαΣοΚ και με τι καταγίνονται. Αφότου έσφιξαν οι ζέστες, έχω πάψει να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι βρισκόμαστε πια στην εποχή του χρόνου όπου ο οργανισμός μου δεν αντέχει τις τραγικές και αδιέξοδες καταστάσεις, όπως λ.χ. δεν αντέχει τα λιπαρά φαγητά.

Καταλαβαίνω ωστόσο ότι στα μάτια του κόσμου δεν βυθίζεται μόνος του ο Γιώργος, αλλά βυθίζεται και το περιλάλητο «όλον ΠαΣοΚ» μαζί του. Στην πτώση του, ο Γιώργος συμπαρασύρει και όλους εκείνους που είτε από υστεροβουλία είτε από (απλή, ανθρώπινη και πλήρως κατανοητή) αμηχανία τον παρακολουθούν άπρακτοι να βυθίζεται, νομίζοντας ότι θα φθάσει μόνος του στον πάτο, ενώ εκείνοι θα μείνουν στον αφρό. Οταν κάποιος αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης του, δεν μειώνεται μόνο ο ίδιος στη συνείδηση όσων παρακολουθούν, μειώνονται και όσοι τον ανέχθηκαν.

Ένας αυτοδιαγραφείς

Ανώνυμος είπε...

Φίλε χωριάτη,

να'ξερες πόσο δίκιο έχεις.
Επειδή ζω στο εξωτερικό (ολλανδία) ήταν μεγάλη είδηση την εβδομάδα που μας πέρασε η πώληση του μεγαλύτερου (σε επισκεψιμότητα) blog της ολλανδίας.
Συγκεκριμένα πωλήθηκε σε όμιλο που ελέγχει ΜΜΕ με γνωστότερο την εφημερίδα μεγαλης κυκλοφορίας Telegraph (κουτσομπολίστικη και δεξιά - espresso?). Οι δημοσιογράφοι μιλούν για 3 εκ. ευρώ τα οποία ακόμα και ο ιδιοκτήτης διαψευδει ως λίγα!!! Οι κακές γλώσσες μιλάνε για 17 εκ....
Αυτά για να πάρετε μια γεύση από το μέλλον των blog που οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα οδηγήσουν σε σωστή ενημέρωση ή ακόμα και σε δημοκρατία (τρομάρα τους).
Θα γίνουν σαν εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας ελεγχόμενες από το κεφάλαιο. Υπομονή Κε καψαμπέλη και θα μοσχοπουλήσεις...

KOSTAS είπε...

Ιπτάμμενε Ολλανδέ

το μπλόγκ αυτό πως το λένε για να του ρίξω μια ματιά;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Χωριάτη,

Το site μπορείς να το δεις εδώ:
http://www.geenstijl.nl/

Για πληροφοφρίες στο wiki αλλά στα ολλανδικά...
http://nl.wikipedia.org/wiki/GeenStijl