Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Η ΝΔ μπαίνει σε φάση τελικής κρίσης. Ο ΓΑΠ αδιαμφισβήτητο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Οποιος δεν έχει καταλάβει, ότι η ΝΔ, μπαίνει σε φάση τελικής κρίσης και μαζί μ'αυτήν και το πολιτικό σκηνικό της Μεταπολίτευσης, αρκεί να ρίξει μια ματιά στην σημερινή εικόνα, στην χώρα, στην οικονομία, στα πρωτοσέλιδα, παντού γύρω του, τέλος πάντων.
Η ΝΔ αδυνατεί πλέον να ανατρέψει τις διαφαινόμενες τάσεις της ελληνικής κοινωνίας, που αργά αλλά σταθερά την διώχνουν , για πάντα, από την εξουσία.
Το χαρτί του Καραμανλή, αδυνατισμένο, από την γοητεία της ηθικής διακυβέρνησης, μέσα από τον ορυμαγδό των σκανδάλων, που βουλιάζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο, καθίσταται όχι μόνο άχρηστο, αλλά και διαλυτικό για μια ΝΔ ηττημένη, όπως θα καταδειχθεί ούτως ή άλλως στις επικείμενες ευρωεκλογές ή έστω σε μια ΝΔ που θα αδυνατεί να κερδίσει την αυτοδυναμία.
Η εικόνα του σημερινού ΓΑΠ, είναι προφανώς πολλές φορές βελτιωμένη σε σχέση μ'αυτήν του "Γιωργάκη" που είχε επιβληθεί πρίν τις προηγούμενες εκλογές, από τα ΜΜΕ και ανεξάρτητα από το αν μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία για το ΠΑΣΟΚ, είναι φανερό ότι έχει κερδίσει την μάχη της διάσωσης του ΠΑΣΟΚ από πιθανή μελλοντική διάλυση.
Ετσι αν οι εκλογές δεν δόσουν αυτοδυναμία, θα προκαλέσουν επόμενες εκλογές στις οποίες η ΝΔ θα καταρρέει και έτσι θα δίνει την δυνατότητα για συντριπτική αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ σε βάρος και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα έχει συναινέσει σε συνεργασία πρίν απ'αυτές.
Ο ΓΑΠ εκ των πραγμάτων αναδεικνύεται σε ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ των πολιτικών εξελίξεων και αυτό καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι τους.
Διαβάζω στο σημερινό ΕΘΝΟΣ με αφορμή την έρευνα της MARC ότι αυτοδυναμία δίνει μια κοινή κάθοδος ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτό είναι επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας και των ψηφοφόρων του δεύτερου και ότι αυτό θα εκλαμβάνονταν ως αναβάπτιση του ΠΑΣΟΚ στις συνειδήσεις του κοινού.
Νομίζω ότι κάνουν λάθος.
Ηδη με την επιμονή του ΓΑΠ για συνεργασία και την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δρομολογηθεί η αναβάπτιση και δεν είναι μακριά η στιγμή που η σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι περιττή.

1 σχόλιο:

http://naxios.blogspot.com είπε...

ΦΟΦΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ .ΟΥΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ .ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ