Κυριακή 6 Ιουλίου 2008

Αναμνήσεις από το πως έφυγα από την πρώτη δουλειά μου επειδή δεν μπορούσα να Λαδώσω.

Κοιτάω και γώ κάθε τόσο στο ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ, τις φωτογραφίες από την εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, με τον Καραμανλή , την Ντόρα και το Μπασιάκο, να κάθονται δίπλα στον Χριστοφοράκο και όσο και αν δεν το πιστεύετε, αναρωτιέμαι, για τον στόχο που έχουν;
Αναρωτιέμαι ποιός τους τις έδοσε και με ποιόν σκοπό.

Διαβάζω στο ΕΘΝΟΣ, ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει ενοχληθεί πολύ με τον Λιάπη, αλλά ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, έχει διαμηνύσει -έτσι διαρρέουν- ότι θα εξαντλήσει κάθε όριο στήριξης στον Μ. Λιάπη -προφανώς για να τιμήσει την συγγενική αλληλεγγύη που είναι βασική αξία της ελληνικής οικογένειας-.

Αναρωτιέμαι λοιπόν και κάνω σενάρια.
Τις φωτογραφίες πρέπει να τις δίνει το περιβάλλον Μητσοτάκη, λέω, για να εκθέσει την εικόνα του πρωθυπουργού.
Την "σθεναρή στήριξη" την διαδίδει το Μαξίμου, για να αδειάσει τον Λιάπη σε μια βδομαδούλα το πολύ, έτσι που να μη τον κατηγορήσουν για "φιλοτομαρισμό".

Και καταλήγω, ότι ο μόνος έντιμος στην φωτογραφία είναι ο Μπασιάκος -λόγω ασχετίλας- και μετά ο Χριστοφοράκος, που εδώ που τα λέμε, έκανε ότι κάνει κάθε μέρα ο κάθε άνθρωπος που θέλει να βρεί δουλειά και να προκόψει στην Ελλάδα. Κάνει ότι τον πρστάζει το αφεντικό του δηλαδή.

Ετσι ακριβώς έχασα την πρώτη δουλειά μου.
Μου ζητούσε το αφεντικό να λαδώσω για να πάρουμε κάποια χρήματα από μια δημόσια υπηρεσία και δεν μπορούσα.
Μου έκανε επίδειξη, για να μάθω για την επόμενη φορά.
Πήγαμε μαζί και αφού περιμέναμε στην ουρά στο γκισέ, όταν έφτασε η σειρά μας, άφησε πάνω στο γκισέ τα παραστατικά και κάτω απ'αυτά είχε τότε κάποια χιλιάρικα που τα άφησε να σκορπίσουν μέσα στο χώρο του Ταμείου, λέγοντας ταυτόχρονα στον ταμεία.
- Τάσο, έτσι που δεν προσέχεις τα λεφτά του ταμείου και σου πέφτουν στο πάτωμα σε βλέπω να σε κυνηγάνε. Βάλε τάξη γιατί δεν σε βλέπω καλά.
Και ο ταμίας απάντησε.
- Πέστο ψέματα, αλλά τι να σου κάνω και γώ ένας άνθρωπος με τόση δουλειά. Πού να τα προλάβω όλα.

Θυμάμαι ότι πήγα να πάθω εγκεφαλικό. Κοκκίνησα, έτρεμα και την άλλη μέρα δήλωσα παραίτηση.

Από τότε, έχω σε υπόληψη, όσους μπορούν και το κάνουν και απόλυτη κατανόηση, ότι χωρίς αυτή την δεξιότητα, δεν μπορείς να προκόψεις εύκολα.
Ο Χριστοφοράκος είναι φανερό, ότι έχει αυτή την ικανότητα και η ΖΗΜΕΝΣ την εξετίμησε δεόντως, εεπιδή ακριβώς κατάλαβε ότι αλλιώς δεν θα μπορούσε να κάνει δουλειές στην Ελλάδα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Σήμερα ''ανακάλυψαν'' το λάδωμα οι Έλληνες !!!
Από την πιο ταπεινή δημόσια υπήρεσία εδώ και δεκάδες χρόνια μέχρι τα υψηλά κλιμάκια , έκανες την δουλειά σου , ακόμα και την πιο νόμιμη , ευκολότατα πληρώνοντας το σχετικό χαρζηλίκι.

Ξέχασαν όλοι το ρεπορτάζ των εφημερίδων ότι στο γάμο του υιού της Ντόρας (ξέρετε του νεαρού που προσέλαβε η μαμά του στο ΥπΕξ, με τεράστιο μισθό, σαν σύμβουλό της )ο Χριστοφοράκος είχε πάει στην Ευριτανία με ελικόπτερο σαν guest of honour.

Όλες οι άγιες οικογένειες είναι μπλεγμένες ..........

Ένας συνταξιούχος

Alexantro Trollientes είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=7Sq-HYGfnIo

ρε τι ζημενς , λιαπηδες και ξελιαπηδες εδω κοιτατε ν καταλαβετε που τραβαει το πραμα

Ανώνυμος είπε...

«Κύριε υπουργέ η λιμουζίνα της SIEMENS έφθασε», είπε ο μπάτλερ, κάνοντας μια ελαφρά υπόκλιση.

Εκείνη τη στιγμή, ο Μισέλ Λιαπί έριχνε μια τελευταία ματιά στον ολόσωμο καθρέφτη του σαλονιού του, καθρέφτη που είχε κληρονομήσει από το θείο του, επιθεωρώντας το κουστούμι του.

Ήταν από πενιέ βαμβάκι, με μοντέρνα ραφή, δύο κοψίματα πλάτης, ριγέ φόδρα, πέτο ραμμένο, οι τσέπες του σακακιού τετραγωνισμένες, κουμπιά από ξύλο καρυδιάς, ψηλά ρεβέρ.

Μιλάμε για κουστούμι exclusive, της SIEMENS.

Με προτεταμένο το πηγούνι, ψηλός, στητός, καμαρωτός-καμαρωτός, βγήκε από την έπαυλή του και-αναγκαστικά- έσκυψε, κάπως, για να μπει στο αυτοκίνητο.

Στο αεροδρόμιο τον περίμενε ένα αεροπλάνο της SIEMENS AIRLINES. Εκεί βρήκε την παλιοπαρέα με την οποία θα συνταξίδευε.

Ηλιοκαμένους από τη δουλειά προμηθευτές του δημοσίου, τσακισμένους από την πίκρα και την ορφάνια εργολάβους, χτυπημένους από τη μοίρα μεσάζοντες του εν Αθήναις γραφείου της φιλανθρωπικής οργάνωσης SIEMENS.

To διασκέδασαν στη διαδρομή, απολαμβάνοντας ένα εξαίσιο γεύμα από αστακό SIEMENS.

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου τον περίμενε μια απαστράπτουσα λιμουζίνα της SIΕMENS RENT A CAR, η οποία τον οδήγησε στο ξενοδοχείο SIEMENS HOTEL.

Εκεί, ένιωσε σαν στο σπίτι του. Το ξενοδοχείο είχε τα χρειώδη για τον Μισέλ Λιαπί:

Τρεις πισίνες, γυμναστήριο, water sports,σάουνα, χαμάμ, μανικιούρ-πεντικιούρ, αίθουσα επιτραπέζιων παιχνιδιών, μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι, πινγκ-πονγκ, γήπεδο τένις, γήπεδο βόλεϊ, μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, μπαρ με απαλή μουσική και χίλια δυο…

Εγκαταστάθηκε στην υπερπολυτελή σουίτα και απόλαυσε την υψηλή αισθητική, τον κοσμοπολίτικο αέρα, την απόλυτη πολυτέλεια και την ελευθερία που απέπνεε ο χώρος.

Γιατί ο υπουργός ήταν γεννημένος για τέτοια κλίματα. Δηλαδή ήταν προορισμένος να απολαμβάνει, εν ονόματι του λαού, τα κρασιά ανάλογα με το φαγητό του.

Λα μπρούσκο, το βαθυκόκκινο αφρώδες Ζινφαντέλ με τη χαριτωμένη και ελαφρά γεύση, Καμπερνέ Φραν, Μπονζολέ, Σοβινιόν, Μερλό με το βαρύ άρωμα. Aλλά μετά από ένα απολαυστικό δείπνο, προτιμούσε πάντα ένα λικέρ SIEMENS.

Η Αυτού Εξοχότης, ο Εξάδελφος υπουργός Μεταφορών, ο οποίος επόπτευε τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ, τον ΗΛΠΑΠ, τον ΗΣΑΠ, την ΕΘΕΛ, το Τραμ, την Ολυμπιακή και τη SIEMENS, μαζί με όλη την κατατρεγμένη από την παλιοζωή συντροφιά του, μεταφέρθηκε την άλλη μέρα με μίνι μπας της SIEMENS και παρακολούθησε στο γήπεδο της SIEMENS τον αγώνα SIEMENS-ΠΙΤΣΟΣ (3-0).

Επέστρεψε στο ξενοδοχείο, κοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου και την επόμενη κατέβηκε ευθυτενής, όπως πάντα, για την αναχώρηση. Πήγε στη ρεσεψιόν, πλήρωσε με την κάρτα του και η ρεσεψιονίστ του είπε ευγενικά:

-Σας ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους της SIΕMENS!

Έκανε ένα μορφασμό αμηχανίας.

-SIEMΕNS; SIEMENS; Τι είναι αυτό; Πρώτη φορά το ακούω…

Κατευθύνθηκε απορημένος προς τη λιμουζίνα της SIEMENS που τον περίμενε να τον μεταφέρει στο αεροδρόμιο για να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο της SIEMENS, το οποίο θα επέστρεφε στη χώρα με τη διπλή ονομασία SIEMENS-HELLAS…

KOSTAS είπε...

Μη μου πειράζετε τον Λιάπη.
Η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκανε δεν κάνει, όπως λέει και το δημοτικό τραγούδι.Κάνουν όμως οι Λιάπηδες , τους αφέντες.
Είναι ωραίος ότι και να πεί κανείς.
Μου θυμίζει στην ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ τον Δημήτρη Καλυβωκά.

Ανώνυμος είπε...

Ζαλισμένη η κυβέρνηση από την «υπόθεση Λιάπη» και τις φωνές των βουλευτών της να «κάνει κάτι», αντιδρά σπασμωδικά. Ακόμα και ο Τατούλης αναδεικνύεται σε μείζον πολιτικό θέμα! Οχι γιατί τους λείπουν οι 151 βουλευτές. Ούτε γιατί απειλείται η κυβέρνηση να χάσει την πλειοψηφία. Αλλά γιατί δεν αντέχει τις «αλήθειες» που λένε σχεδόν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης χαμηλόφωνα μεταξύ τους και τις οποίες «βροντοφωνάζει» ο Τατούλης!
Με δύο λόγια, ο Αρκάς «βουλευτής» «χαλάει την πιάτσα». Οταν ένας λέει δημόσια αυτό που θέλουν να πουν πολλοί περισσότεροι αλλά δεν τολμούν, τότε απορρυθμίζεται το «σύστημα». Αν αυτά που έλεγε ο Τατούλης ήταν δικές του μόνο απόψεις, χωρίς γενική αποδοχή, κανένας δεν θα ασχολούνταν μαζί του, ας είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και... 150 μόνο βουλευτές! Υπ αυτή την έννοια, όντως ο Τατούλης είναι πρόβλημα... Και το χειρότερο; Ακόμα και ο... Κουκοδήμος μοιάζει με λύση!

Η δεύτερη σπασμωδική κίνηση είναι η «διακομματική» και οι καθυστερημένοι φορολογικοί έλεγχοι της Siemens, η οποία ακόμα και τώρα παίρνει δουλειές από το Δημόσιο κατά σκανδαλώδη τρόπο!

Αφού η κυβέρνηση αρνείται την Εξεταστική και είναι υπόλογη για «χειραγώγηση» των ανακριτικών διαδικασιών για τη Siemens, «πετάει την μπάλα» στην... εξέδρα, προτείνοντας διακομματική τον... Οκτώβριο!

Ξεχνάει, φαίνεται, ότι ως κυβέρνηση έχει τη νομοθετική πρωτοβουλία. Υπάρχουν οι αρμόδιες διακομματικές επιτροπές της Βουλής. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως το ΠΑΣΟΚ έχουν διατυπωμένες θέσεις εδώ και πολύ καιρό για τα θέματα αυτά. Τώρα την έπιασε την κυβέρνηση η «πρεμούρα» για... διακομματική συναίνεση;

Το γεγονός ανεπιφύλακτα, αν ισχύει, το χαιρετίζουμε! Αλλά οι καλές προθέσεις, για να γίνονται δεκτές, πρέπει να διατυπώνονται με τρόπο που να μη δημιουργεί υποψίες για παρελκυστικές τακτικές. Και τέτοιοι τρόποι υπάρχουν, αλλά δεν χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση.

Το παμε και το ξαναλέμε: οι θεσμικές ρυθμίσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αποδειχθούν χρήσιμες, αν περιβληθούν με κύρος αξιοπιστίας. Αυτό όμως έχει μια προϋπόθεση: να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τη Siemens, όσο σκληρή για το πολιτικό σύστημα κι αν είναι. Διαφορετικά, όσες «διακομματικές», όσες «εξεταστικές» και όσες «θεσμικές» αλλαγές κι αν γίνουν, πάπαλα... Τίποτα δεν γίνεται!

Karl Marx Jr

Ανώνυμος είπε...

Μαντέλης 10 μύρια, Τσουκάτος 1 μύριο, Άκης 1 λεμονοστίφητς ΣΥΝ τη μίζα από τα υποβρύχια που μπατάρουν, Λαλιώτης κλπ

KOSTAS είπε...

Καλά καλά. Αν ήταν μόνο 10 τα μύρια και ένα και ένας λεμονοστύφτης, δεν θα ασχολούμουν καθόλου.

Μιλάμε για πολύ περισσότερα. Αυτά είναι τα φανερά-κρυφά από μία δουλειά, που βρήκαμε τα 11 και λείπουν τα 89.

Σε ένα άλλο πόστ, έχω κάνει τους υπολογισμούς, μπορείς να ενημερωθείς.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι και σήμερα φεύγουν τα μύρια σύννεφο. Εχει γαντζωθεί ο Κωστάκης και τα στέλνει όλα να πάρουν φώς στο αρχείο.

Το πρόβλημα είναι να ξεκουμπιστεί όλο το σύστημα, αλλά μετά δεν θα έχουν λόγο οι περισσότεροι να κάνουν την δουλειά που κάνουν και δεν είναι μόνο οι πολιτικοί, είναι και τα ΜΜΕ, οι διάφοροι Τράγκες, Κουρήδες κλπ.