Κυριακή 15 Ιουνίου 2008

Είμαστε για λύπηση, μάλλον

Διαβάζοντας σήμερα τον τύπο, αλλά και παρακολουθώντας χτές τις συζητήσεις και εδώ και σε άλλα μπλόγκς, μου έμεινε η αίσθηση, ότι η όλη ιστορία είναι για γενική λύπηση.
Το κεντρικό σημείο όλων δεν είναι αυτή καθ'εαυτή η υπόθεση, αλλά η διαχείριση των εντυπώσεων.
Των εντυπώσεων, ποιών όμως , αφού όλοι συζητούν αυτές τις εντυπώσεις της συζήτησης περί εντυπώσεων;
Δηλαδή δεν συζητάμε αν ήταν ορθή ή λάθος για λόγους ουσίας, αλλά αν οι εντυπώσεις ήταν "κερδοφόρες" ή "κοστοβόρες".
Δεν συζητάμε αν μ'αυτή την διαγραφή, μαζί με τον Σημίτη, διαγράφεται και μια προσέγγιση της πολιτικής που η δική του οπτική προκρίνει, αλλά προσωποποιούμε την υπόθεση, σε επίπεδο σαβουάρ βιβρ. Και εγώ βέβαια μέσα σ'αυτό το κλίμα.

Και όμως η διαγραφή Σημίτη σημαίνει πρωτίστως, ότι το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να αποστασιοποιηθεί από το κυβερνητικό παρελθόν του και κυρίως από τον βίο και την πολιτεία, τις ιδέες και τα προτάγματα της εκσυγχρονιστικής περιόδου.

Ο ΓΑΠ, με την διαδοχή του 2004, ήταν όμηρος αυτού του πνεύματος και πραγματικά έπρεπε να απεγκλωβισθεί από το βάρος τους.

Η προσέγγισή του, μου θύμισε το ανάλογο που παρακολουθούσα, με τις προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ, όπου ήταν γενική πεποίθηση, ότι έπαιξε ρόλο στην ήττα της Χίλαρι η λεπτή διαφορά των λαικών ψηφοφόρων, μεταξύ της επιλογής ενός ανθρώπου απ'αυτούς έναντι ενός ανθρώπου της Ουάσιγκτων.

Κανείς δεν χρειάστηκε να απολογηθεί για το αν στηρίζουν ή όχι την θητεία Κλίντον.
Κάνουν οι άνθρωποι τις επιλογές τους ακριβώς προκρίνοντας μια άλλη ατμόσφαιρα.

Αυτό ίσως δεν κατάλαβε ο Σημίτης όλα αυτά τα χρόνια που επίμονα ζητάει να του αναγνωρίσει το κόμμα την κυβερνητική προσφορά . Αυτό εκνευρίζει. Αυτό κάνει ευγενικούς ανθρώπους όπως ο ΓΑΠ να εξουδετερώνονται και την ίδια στιγμή να υφίστανται μια υπόγεια σχολιογραφία, επειδή δεν μπορεί να είναι "καλή ρέπλικα".


Καταλαβαίνω την ανάγκη λοιπόν του ΓΑΠ, αλλά δεν καταλαβαίνω αν διάλεξε τον κατάλληλο τρόπο. Πάντως όπως και να έχει, μετά μια πρώτη καταγραφή άσχημων δημοσκοπικών ευρημάτων, ίσως έρθει η λύτρωση.
Ελπίζω τότε να έρθει και η επανασυγγόληση.

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται στο ΠαΣοΚ πίσω από τα δάχτυλά τους: φωναχτά μερικοί (λίγοι) και κρυφά άλλοι (αρκετοί) λένε ξανά ότι το Κίνημα έχει πρόβλημα ηγεσίας. Επικαλούνται τις πεισματικές δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν κάθε φορά το αποτέλεσμα των εκλογών της 16 του Σεπτέμβρη· καθώς και τις αντιφατικές πολιτικές της «Χαριλάου Τρικούπη» που θεωρούν ότι εκφράζουν αμηχανία και όχι αυτοπεποίθηση. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί, ανάμεσα σε πολλά άλλα, προσθέτουν, το απρόσμενο και τάχα μου δημοκρατικό αίτημα οργάνωσης δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας που δεν είναι Σύνταγμα; Η σταλινικής νοοτροπίας «τιμωρία» του Κώστα Σημίτη από τον Γ. Π. ή το καθυστερημένο και σήμερα πια κούφιο εκλογικό «ερωτικό» πάθος για τον μεταλλαγμένο Συνασπισμό;

Φυσικά, δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου μόνος υπεύθυνος για την κακοδαιμονία της Κεντροαριστεράς. Δεν φταίει μόνον αυτός για ένα «συνέδριο» που δεν συγκλόνισε και δεν έπεισε γιατί δεν περιελάμβανε τίποτε το συγκλονιστικό και το πειστικό. Ναι, είναι αρχηγικά τα κόμματα στη χώρα μας (κι ας είναι λειψοί οι αρχηγοί), αλλά τα όσα άλλα ηγετικά στελέχη τι προτείνουν; Ο Βενιζέλος προσέχει, ο Πάγκαλος παραθυριάζει και μερικές φορές το διασκεδάζει, οι περισσότεροι άλλοι τα λένε ψιθυριστά μέσα στις παρέες τους. Ο μόνος τελικά που εκφράζεται σοβαρά και προσεκτικά πάνω στα πιο σημαντικά θέματα (όπως προχθές για την Ευρώπη) αλλά του απαντούν με αυταρχικό θράσος είναι ο Κώστας Σημίτης. Κι αυτό τα λέει όλα: ναι, ο χρόνος και έτρεξε και τρέχει. Για όλους φυσικά. Αλλά ο ευρωπαίος άνθρωπος του εκσυγχρονισμού παραμένει σημείο αναφοράς.

Ανώνυμος είπε...

-μια κοινοτυπια ....ο χρόνος που έτρεξε , τρέχει και θα τρεχει

-ενα στερεοτυπο ... ο ευρωπαίος άνθρωπος του εκσυγχρονισμού παραμένει σημείο αναφοράς

-και 4 νεκρολεξηματα που αναζητουν νοηματικο επαναπροσδιορισμο "ευρωπαιος", "ανθρωπος" , "εκσυγχρονισμος", "σημειο αναφορας"

με αλλα λογια απο που , πως και απο ποτε προκυπτει οτι ο Σ.ειναι ευρωπαίος ... άνθρωπος ... εκσυγχρονισης ...και σημείο αναφοράς

οχι τιποτε αλλο ρε λιγουρηδες αλλα κατεβαζετε πολυ πολυ χαμηλα τον πηχυ της πολιτικης/αισθητικης/ηθικης

ελεος ρε πασοκοι

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΙΤΗ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ..
ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΟΥ.
ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ....ΞΟΦΛΗΜΕΝΩΝ.
ΣΤΟΥΣ
ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ
ΚΟΚΚΑΛΑΚΗ
ΛΑΜΠΡΟΥΚΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΚΗ
AΛΑΦΟΥΖΙΝΟ
ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΡΟΥΛΗ
ΒΑΡΔΙΝΟΓΑΝΝΟΥΚΟ
ΤΕΓΟΠΟΥΛΙΝΟ
ΕΙΧΕΣ ΓΚΙΝΙΑ
ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ
ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ
ΑΔΙΚΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ
14 Ιούνιος 2008 9:51 μμ

Alexantro Trollientes είπε...

Ο Σημιτης ειναι σημειο αναφορας εχεεχεχααχιιχιχιχι , καλα ρε αλλα το σημειο αναφορας το εμαθε ;;;

Μεχρι τωρα ειχαν σαν σημεια αναφορας σε διαφορα επιπεδα και δραστηριοτητες, αλλοι τον τσε, αλλοι τον μορισσον , τον χεντριξ, τη μονροε, τον μαρλον μπαρντο, τον μαρκουζε, τον μαρξ, τον λενιν, τον ορσον γουελσ, τον μαο, τον μπεζαρ, τον στραβινσκυ, τον μοτσαρτ, τον μπορχες, τον θερβαντες, τους μεδικους, τον αγιο πατατιο , την οσια παπαρια κλπ κλπ ... και τωρα νταννταννταν ... ντιν ντιν ενα νεο αστερι λαμπερο ο ελληνας κιμ ιλ σουνγκ ... υποκλιθειτεεεεεε κοοοσμε
ΝΕΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΕΕΕΕΕΕΡΧΕΤΑΙ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΚΩΣΤΑΑΑΑΑΑΣ ΣΗΜΙΙΙΙΙΙΤΗΗΗΗΗΗΣ

ναι ρε το ακουσαμε κι αυτο , γιαυτο γουσταρω αυτο το σαιτ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ , ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ :

Η εσωτερική ιστορία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γραφεί με πολλούς τρόπους. Από τους πιο προσφιλείς είναι να παρουσιαστεί σαν μια αέναη σύγκρουση ανάμεσα στους «εκσυγχρονιστές» και τους «πατριώτες». Δύο διαμετρικά αντίθετες λογικές για την πολιτική σε έναν αγώνα μέχρι θανάτου για το ποια θα επικρατήσει. Είναι και ο πιο παραπλανητικός.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ θα οδηγούσε στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα. Γιατί η δύναμη του ΠΑΣΟΚ σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της μεταπολίτευσης ήταν ακριβώς η συνύπαρξη διαφορετικών ρευμάτων στο εσωτερικό του- η περίφημη πολυσυλλεκτικότητα που του έδινε την ευελιξία να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές κάθε φορά ανάγκες των καιρών.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ απ΄ όλους εξέφραζε αυτή τη συνύπαρξη ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο οποίος μπορούσε να είναι ο μεγάλος λαϊκιστής τού «Τσοβόλα δώσ΄ τα όλα» το 1989, ο ριζοσπάστης των μεγάλων ρήξεων του 1981, αλλά και ο εκσυγχρονιστής του 1993 που πρώτος αυτός ξεκίνησε την υπόθεση της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή.
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Παπανδρέου αλλά και η τότε ηγεσία γνώριζαν ότι χωρίς και τα δύο αυτά ρεύματα στο εσωτερικό του το ΠΑΣΟΚ θα ήταν καταδικασμένο να μείνει στο περιθώριο. Χρειαζόταν τους εκσυγχρονιστές για να κυβερνήσει όπως χρειαζόταν και το λαϊκό ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει να διαμορφώσει μια ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία που θα στήριζε τις απαιτούμενες αλλαγές.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ήταν μια δύσκολη συνύπαρξη. Υπήρχαν μάλιστα πολλοί που υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι οι συμβιβασμοί στους οποίους υποχρεώνονταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν τόσο μεγάλοι που αναιρούσαν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Η ιστορία δείχνει ότι κάνουν λάθος.
ΜΕΧΡΙ το 2000, όσο δηλαδή ο γάμος κρατούσε γερά, το ΠΑΣΟΚ έμοιαζε να είναι το φυσικό κόμμα της εξουσίας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ο πιο γνήσιος μεταρρυθμιστικός φορέας. Ακόμα και το 2004, η ήττα της κυβέρνησης Σημίτη μπορεί ακριβώς να αποδοθεί στο τραυματικό της διαζύγιο με το «παραδοσιακό» ΠΑΣΟΚ- τη ΓΣΕΕ, την ΟΛΜΕ, τους αγρότες ή τους συνταξιούχους που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά των «μη προνομιούχων».
ΤΟ γιατί δεν έχει πια σημασία. Είναι ωστόσο φανερό ότι το πρώτο και κύριο μέλημα του νέου ΠΑΣΟΚ είναι ή θα έπρεπε να είναι η ανασυγκρότηση αυτού του συνασπισμού στο εσωτερικό του. Δεν είναι σαφές αν αυτό το καταλαβαίνει σήμερα η ηγεσία του.
Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ του κ. Σημίτη εμφανίστηκε σαν μια επίδειξη πυγμής που μπορεί να δώσει στον Γιώργο Παπανδρέου το ηγετικό προφίλ που αναζητά. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν τέτοιοι συμβολισμοί μπορούν πια να έχουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αντιθέτως, είναι απολύτως βέβαιο ότι αν η διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού εκληφθεί από τους ψηφοφόρους και ως διαζύγιο με το εκσυγχρονιστικό παρελθόν του κόμματος, τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει χάσει κάθε πιθανότητα να κερδίσει τις επόμενες εκλογές!

KOSTAS είπε...

Δίκιο έχεις γενικά αλλά η ήττα ξεκίνησε με την διάσπαση των 2 τάσεων, με αφορμή τα ΙΜΙΑ, τον Οτσαλάν και κυρίως το Κυπριακό και την Ελληνο-τουρκική προσέγγιση, με την καθοριστική διαμεσολάβηση του Χριστόδουλου (ταυτότητες, εθνικά).
Τί να παντρέψει κανείς πιά;
Οι εθνικιστές έχουν το μυαλό τους στον Καραμανλή και τα Μουσουλμάνικα τόξα, τους Ρώσους του Πούτιν και άλλες αηδίες.
Τώρα που έφυγες ο Τάσσος, κάτι μπορεί να γίνει με μια πιθανή ολοκλήρωση της λύσης του Κυπριακού, αλλά μιλάμε, για πολύ δύσκολα πράγματα.
Τα λαικά στρώματα μόνο από το κανάλι της οικονομικής κρίσης και της φτώχιας, μπορεί να το ξανακερδίσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά ήταν μαλακία, να ανοίγει η ρίξη από την μεριά των εκσυγχρονιστών, αντί να ανοίξει από την μεριά του Παπούλια και των εθνικιστών γενικώτερα, που το κρατάνε όμηρο της δεξιάς.
Φτάνει μια μαλακία στο Βουκουρέστι γαι να ξεφεύγει μπροστά ο Καραμανλής και αυτό θα γίνεται συνέχεια.
Τα ίδια έκανε και ο παλιός Καραμανλής. Οι εθνικοί κίνδυνοι καθόριζαν τα πάντα.

Alexantro Trollientes είπε...

-η ιστορια ειναι μια πουτανα
-την πηδας , αλλα αμα λαχει σου κοστιζει και καμμια συφιλη

Το πασοκ ηταν η ιστορικη πουτανα που ανελαβε να ικανοποιησει τον καταπιεσμενο μετεμφυλιακο και μεταχουντικο αριστερο της αντιπαροχης .

Αυτον που ειχε μεν εξοριστει, βασανιστει, αδικηθει, απομωνοθει, παρατηθει, αλλα που πλεον πλην των αλυσιδων του ειχε και κατι επιπλεον να χασει.
Την βολεψη της μικροαστικης ανοδου που η ασφαλεια της αντιπαροχης του παρειχε ...
Ηταν ο πρωην εδαιτης της κοκκινιας,ο κουκουες του περιστεριου, βυρωνα, καισαριανης που τωρα γινοταν "σοσιαλΛΗΣΤΗΣ" ... και δεν ειμαι ανορθογραφος , εννοω σοσιαλ-ληστης ...αποενοχοποιημενα μεσα απ τις γραμμες ενος αντιστασιακου σοσιαλιστικου κινηματος που θα εφερνε τον ηλιο πανω απ την ελλαδα , θα εστελνε τους αμερικανους σπιτι τους, θα καθαριζε τα χουντικα υπολοιμματα , θα εδιωχνε τους τουρκους απο το αιγαιο και θα ξορκιζε τις ζημιες και τις θυσιες ενος εκαστου μεσω οικονομικης αποκαταστασης

Ηταν μεγαλη πουτανα το πασοκ και προσφερε ικανοποιηση στον πεινασμενο , κολησε ομως βαρια συφιλη ολη την κοινωνια , βολεμα, παρτακισμος, λαμογια, ξεφτιλα .

Η πασοκοπουτανα ηταν η χειροτερη που περασε ποτε , αν η δεξια χτυπησε τα κορμια , τα κεφαλια και εφθειρε τις τσεπες μας ... η πασοκια διεφθειρε τις ψυχες και τα μυαλα οτι υγιεστερου ειχε αυτη η κοινωνια .

Μονο ανακουφιση και κρυφη ελπιδα μπορει να φερει η αποκαθιλωση και η ταπεινωση ενος απο τους αρχιπαπατζηδες αυτου του ΚΩΜΑτος ... μακαρι να ακολουθησουν και αλλοι , ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΗ 1945 Ο ΑΡΗΣ
ΕΦΕΥΓΕ
gortynios.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΝ ΧΘΕΣ 14 ΙΟΥΝΗ 1928 ΗΡΘΕ Ο ΤΣΕ

http://athens.indymedia.org/front.
php3?lang=el&article_id=880769

Ανώνυμος είπε...

7:05

Χωριάτη τα έχεις μπερδεμένα .
Στην επέτειο των 10 χρόνων από τα Ίμια , σε πρωινή αθηναική εφημερίδα
Γράφτηκε ένα έρθρο που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούσε τον τότε υπουργό Άμυνας και τον τότε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ότι σκοπίμως δεν οχύρωσαν ως όφειλαν και την άλλη νησίδα για να σαμποτάρουν την κυβερνηση του Σημίτη που σημειωτέον δεν είχε πάρει ακόμα , τις μέρες εκείνες, ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή .
Περίμενα ότι θα υπέβαλαν και δυό τους μηνυση στον αρθρογράφο.Τίποτα δεν έγινε.

Και οι μαλακίες με τον Οτσαλάν έγιναν από απαίσιους γραφικούς τύπους που έγραφαν τα Εθνικά μας συμφέροντα στα παλιά τους τα παπούτσια .
Αυτό που έγραψες για Κυπριακό – ταυτότητες και Χουντόδουλο , συγγνώμη , τον συχωρεμένο τον Χριστόδουλο , δεν το κατάλαβα .

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να διαγράφεις όποιον θες, αλλά όχι τα πολιτικά σου κενά και τη δραματική έλλειψη πειστικότητάς σου.
Δεν μπορείς να διαγράψεις ένα ολόκληρο ρεύμα σκέψης που διατρέχει την ίδια την κοινωνία, τα ιστορικά στελέχη και τον χώρο σου τον ίδιο. Η πορεία μιας παράταξης που πριν κάποια χρόνια συνεπήρε τη μισή Ελλάδα θυμίζει σήμερα την πορεία του «βασιλιά Αστόχαστου», στο κλασικό «Παραμύθι χωρίς Ονομα» της Πηνελόπης Δέλτα.
Το κυνικό ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη κίνηση ,διαγραφής του Κώστα Σημίτη εξυπηρετεί πολιτικά ή υπονομεύει την πορεία του Πασοκ .
Πολύς κόσμος χλευάζει και θλίβεται ταυτόχρονα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και όλα αυτά σε μια περίοδο στην οποία το Πασοκ, υπό διαφορετικούς όρους, θα μπορούσε να ξεπετάξει στα άχρηστα την κυβερνώσα παράταξη.
Η «διαγραφή» Σημίτη συνιστά πράξη. . . πανικού, φόβου για το μέλλον και εγκλεισμού σε μια περιθωριακή πραιτοριανή φρουρά.
Η πλήρης αντίθεση με το 2003/04.
Τότε ο Σημίτης δεν διέγραψε τον Παπανδρέου που ως υπουργός θεωρούσε αυτονόητο να διαφοροποιείται δημόσια από τον πρωθυπουργό του και να προτείνει δημοψήφισμα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΙΤΗ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ..
ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΟΥ.
ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ....ΞΟΦΛΗΜΕΝΩΝ.
ΣΤΟΥΣ
ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ
ΚΟΚΚΑΛΑΚΗ
ΛΑΜΠΡΟΥΚΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑΚΗ
AΛΑΦΟΥΖΙΝΟ
ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΡΟΥΛΗ
ΒΑΡΔΙΝΟΓΑΝΝΟΥΚΟ
ΤΕΓΟΠΟΥΛΙΝΟ
ΕΙΧΕΣ ΓΚΙΝΙΑ
ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΕΠΑΙΞΕΣ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ
ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ
ΑΔΙΚΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Ανεγκέφαλοι εγκέφαλοι θεώρησαν ότι ο Παπανδρέου έκανε μια κίνηση εναντίον ενός αντιπάλου του. Μόνο που κανένας άλλος στην ελληνική κοινωνία δεν θεωρούσε ότι ο Σημίτης ήταν αντίπαλος του Παπανδρέου. Και γι΄ αυτό η «επίδειξη πυγμής» του προέδρου έπεσε στο κενό. Για να την αποτελειώσει ο ίδιος ο Σημίτης στη δεύτερη επιστολή του με το αδιάφορο και απαξιωτικό «κάνε ό,τι νομίζεις».

Ανώνυμος είπε...

12:14
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Ο Σημίτης δεν κλαίει .
Έκανε το καθήκον του απέναντι στους πολίτες .Προσπάθησε να ισοροπίσει της αδικίες που έκανε το Πασοκ ,το 81-89,μοιράζοντας τα χρήματά μας σε ορισμένες λίγες συντεχνίες και χρεώνοντας τα δισέγγονά μας με το ''Τσοβόλα δώστα όλα''.

Πρέπει να κλαίνε όμως όλοι όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους κληρονομικό στοιχείο διαφόρων απογόνων Δυναστειών είτε ο κληρονόμος λέγεται Καραμανλής , Μητσοτάκης η Παπανδρέου .

KOSTAS είπε...

Kentroaristere
10.21
δεν έχω τίποτε μπερδέψει.
Αν τα είχα μπερδέψει, δεν θα έλεγες τι γράφηκε στην 10η επέτειο, διότι δεν θα είχε κυριαρχήσει για 10 χρόνια η ρετσινιά του προδότη.
Ολη αυτή την εγκληματική , άρρωστη προπαγάνδα, στην οποία στρατεύτηκε μαζί με το "πατριωτικό" ΠΑΣΟΚ του παπούλια και του ΑΡΣΕΝΗ που έκρυψε στα συρτάρια την γνώματευση του ιατροδικαστή ότι ο πιλότος πέθανε από την καρδιά του, δηλαδή "χέστηκε", αλλά οι ήρωες δεν πρέπει να χέζονται ως γνωστόν, η Λιάνα, ο Λυγερός, ο Ζουράρης, ο καραμπελιάς,ο Τριάντης ο Δε΄λαστίκ και πολλά πολλά άλλα ρεμάλια, που σιτίσθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το "εθνικό" λόμπυ του πατριώτη ΤΑΣΣΟΥ και του Αλαφούζου, που ζήλωσε αυτές τις μέρες ο Χριστόφιας.
Ολο αυτό το πατριωτιλίκι, με αιχμή τις ταυτότητες, το Μακεδονικό, το σχέδιο ΑΝΑΝ, το διηύθηνε ο Χουντόδουλος και έκανε την μεγαλύτερη ζημιά στην "ενότητα" του ΠΑΣΟΚ.
Οι "πατριώτες" του ΠΑΣΟΚ, λές και οι άλλοι ήταν μιάσματα , τα γνωστά κατά την λογική τους Ευρωλιγούρια ή τσιράκια της Νέας Τάξης, κάναν την διάσπαση και ταυτόχρονα βρίσκονται σ'αυτό και δεν επιτρέπουν να ξανακερδίσει την ηγεμονία αν δεν πάρουν το πάνω χέρι.
Το ΓΑΠ για τα ζειμπέκικα, δεν τον θέλουν αλλά τον χρειάζονται για να πετάξουν έξω από το ΠΑΣΟΚ τους εκσυγχρονιστές και μετά να πετάξουν και τον ίδιο.
Ηδη κέρδισαν την πρώτη φάση, ελπίζω ο ΓΑΠ να μην κάνει το επόμενο λάθος, διότι ο επόμενος θα είναι αυτός.

Ελπίζω να σε διαφώτισα για το τί εννοώ.
Πάντως θεωρώ ότι ο Σημίτης, χειρίσθηκε λάθος το θέμα και έχει ευθύνες για την αποπομπή του.
Η εμμονή του στο έργο που παρήγαγε σαν κυβέρνηση,μη αποδεχόμενος τις ευθύνες από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και την διαφθορά-διάλυση της κρατικής μηχανής, δεν διευκόλυνε τις σχέσεις του με τον ΓΑΠ.
Ισως η μόνη λύση ήταν αυτή που είδαμε.

Ανώνυμος είπε...

νεοταξιτη πραχτορα xoriatis εμεις στην ελληνικη δεν λεμε
"δεν έχω τίποτε μπερδέψει" , αλλα "δεν εχω μπερδεψει τιποτε"

φροντιστε λοιπον να κανετε καλυτερες και πιστοτερες μεταφρασεις , για να μην πιανεστε στα πρασα

ξερεις την εκφραση πιανωμαι στα πρασα? ...η να στην κανω λιανα?

Ανώνυμος είπε...

12:42
Χωριάτη
σήμερα ήσουν πιο ξεκάθαρος.
Δεν αγιοποιώ κανέναν και δεν θεωρώ ότι ο Σημίτης δεν έκανε λάθη.
Η υπόθεση του Χρηματιστηρίου δεν είναι αποκλειστικά δικό του σφάλμα.
Ανέβηκαν και έπεσαν τότε όλες οι αγορές και τον Απρίλη 2000 είχαμε Μαύρη Παρασκευή στην Γουόλ στρήτ.Μία αφίσα κρέμασε ο Λαλιώτης για το Χρηματηστήριο πριν τις ευρωεκλογές του ΅99 (που ούτως η άλλως τις έχασε το Πασοκ)και μετά η ΝΔ την έκανε σημαία .
Η σύγκρουση Λαικού Πασοκ με τους σοσιαλδημοκράτες είναι παλιά .
Αλλά στην ελληνική πολιτική σκηνή πάντα επιπλέουν οι χαμαιλέοντες. πχ Ο Αρσένης που τον Ιούνιο 1989 έβριζε τους κλέφτες του Πασοκ , επέστρεψε , έγινε προεδρικότερος του Προέδρου και παρολίγον να γίνει πρωθυπουργός.Μετά , Ελπίζοντας μήπως τον κάνουν οι δεξιοί Πρόεδρο αρχίζει να γλείφει τον Καραμανλή . Μετά την παραίτηση Σκανδαλίδη ξαναγίνεται βουλευτής του Πασοκ .Τώρα έχουμε την σύζυγό του βουλευτίνα και επί των οικονομικών αρμοδία . Κάποιοι άχριστοι μαιντανοί σαν φελοί πάντα επιπλέουν οικογενειακώς .
Δεν είμαι χωριάτη κανένα μεγαλοστέλεχος .
Το μόνο που μπορώ να δηλώσω είναι ότι από όλη την οικογένειά μου ήμουν ο μόνος που τον περασμένο Σεπτέμβρη ψήφισα το Πασοκ . Γυναίκα και τέκνα είχαν πάει αλλού .
Τώρα έχω πικρά μετανόιώσει .
Μόνο δεν συμφωνώ ότι κάποιοι ¨¨σπρώχνουν¨¨ τον ΓΑΠ στις μακακίες.Νομίζω ότι του αρέσουν.

Σου υπενθυμίζω την σκηνή στην Κοινοβουλευτική ομάδα που κάποιοι διαμαρτυρονταν αρνούμενοι να τον ¨¨επανεκλέξουν¨¨ εκεί μέσα .
Θυμάσαι πως τους κοιτούσε ;
Στην ζωή μου δεν είχα ξαναδεί κάποιον να κοιτά συνανθρώπους του με τόσο μίσος .
Ο σημερινός πρόεδρος του Πασοκ είναι ένα κακομαθημένο παιδί που νομίζει ότι ,εκτός από το κόμμα, κληρονόμησε και εμάς από τον μπαμπά του .
Ε , όχι χωριάτη μου ,εμένα δεν με κληρονόμησε κανένας διάδοχος καμίας δυναστείας .
Είμαι τώρα και εγώ αλλού και έχω γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων μου όλες τις δυναστείες.

KOSTAS είπε...

Το χρηματιστήριο, το έχω ξαναγράψει, ήταν η πλέον μαύρη σελίδα στην ιστορία της οικονομίας της χώρας.

Είναι η συνέχεια μιας πολιτικής που αρχίζει από τον Ανδρέα το 90, όταν με υπεύθυνο μεγάλων έργων τον Ακη, πριμοδοτείται η λογική της συγκρότησης μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών για να μη φάνε την κατασκευή της ΠΑΘΕ οι ξένοι.
Ετσι άρχισαν με την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο, ώστε να αντλήσουν κεφάλαια.
Αυτή η πολιτική συνεχίστηκε μετα΄το 96 με τον Λαλιώτη, με την δημιουργία της Η τάξης και ενόψη Ολυμπιάδας, τονώθηκε το χρηματιστηριακό σπρώξιμο, από την κυβέρνηση Σημίτη.
Αφησαν έτσι στην φούσκα του χρηματιστηρίου έρμαιους του μικρομεσαίους οι οποίοι και ακταστράφηκαν.
Μ'αυτό τον τρόπο κάηκε η μηχανή της οικονομίας.
Αλλη μεγάλη μαλακία ήταν το κλείσιμο των μπακάλικων και η πριμοδότηση των αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ, τα θυμάσαι φαντάζομαι, με τα ωράρια κλπ.
Φταίγαν κι'αυτοί οι μαλάκες οι μπακάληδες, αλλά έφταιξε και η κυβέρνηση, που κλείσαν.
Επέτρεψε να ρθούν οι αλυσίδες με τιμές τόσο χαμηλές που κλείσαν όλα τα μπακάλικα και έτσι καταστράφηκε η "αγορά" και έτσι σήμερα έχουμε αυτό το τρομερό καρτέλ που ληστεύει την κοινωνία.

Ολα αυτά είναι ευθύνες που ωφείλει να τις πάρει στο μέτρο που του αναλογούν οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να τα κουβαλάει εσαεί ο ΓΑΠ. Είναι βαρίδια, που μόνο με μια νέα φιλολαική πολιτική μπορούν να ξεπεραστούν στην συνείδηση του κόσμου.
Ελα όμως που σήμερα δεν υπάρχουν στελέχη με τέτοια λογική στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα πληθώρα έτοιμων "κρατικών στελεχών" γύρω από τον Σημίτη;

Μου λές ότι έφυγες. Εγώ δεν ήμουν ποτέ και δεν θα γίνω ποτέ νομίζω, αλλά πλέον έχω καταλήξει , ότι αυτό το "υλικό" έχει η χώρα, αυτόν τον "ηγέτη" έχει η Δημοκρατική παράταξη και πρέπει να μάθουμε να τον διαβάζουμε και να μας διαβάζει.
Τους ηγέτες , εμείς του φτιάχνουμε, όσο και να νομίζουν το αντίθετο.
Απλά θέλουν λίγο καναλιζάρισμα και λίγο υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΙΩΘΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ , ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΡΕΣ ΒΡΗΣΚΑΜΕ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΞ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΑΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ .
ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΙΝΑΜΕ ΓΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΜΑΣ .

ΑΧ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΞ ΝΟΣΤΑΛΓΩ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΓΕΡΟΣ ΣΑΒΟΥΡΟΓ.... ΘΑΥΜΑΖΕ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΑΑΘ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΑΜΑΧΙΡΙΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ.

ΑΧ , ΝΟΙΩΘΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ .
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΔΟΧΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

KOSTAS είπε...

ασχημομούρα,
κρίνωντας το σχόλιό σου, διαπιστώνω, ότι εύκολα ένας εκσυγχρονιστής, περνάει από την κατάσταση του καθώς πρέπει, σ'αυτήν του λαικιστή σεξιστή.
Ο καθένας σ'αυτή την ιστορία, αντί να συζητήσει πολιτικά, προτιμάει να βγάζει από την ντουλάπα τους σκελετούς του άλλου.

Η αλήθεια τελικά είναι απλή.
Τα δακτυλίδια σε δένουν μ'αυτόν που σου τα δίνει σε ισόβια σχέση.
Αν η σχέση δεν μπορεί να δόσει απογόνους, τότε το διαζύγιο μπορεί να είναι η λύση.

Μ'άλλα λόγια, το διαζύγιο θα πρέπει να το δούμε στην ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΓΑΠ.

Εχει μια ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή παρά το διαζύγιο, η δύναμη της συνήθειας, θα υπερισχύσει;

Ανώνυμος είπε...

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας .
Πραγματικός στόχος του Γιώργου Παπανδρέου δεν είναι ο συνταξιούχος πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης .
Πραγματικός στόχος είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος .
Νομίζετε ότι ο Γιώργος Παπνδρέου και οι αυλικοί του ξέχασαν ότι ο ΒΒ ‘’τόλμησε ‘’ να διεκδικήσει την Προεδρία του Πα.σο.κ. από τον νόμιμο διάδοχο και κληρονόμο του Ανδρέα Παπανδρέου ;

Πριν κάμποσα χρόνια τέτοιες πράξεις είχαν μόνο μία κατάληξη :
Την πυρά !!!!!!!! κάψιμο όσων αιρετικών τόλμούν να αμφισβητούν ‘’άγιες οικογένειες’’ Καραμανλήδων ,Μητσοτάκηδων και προ πάντων των...ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!

ΖΗΤΑΕΙ Ο Γ.Α.Π. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΟΡΜΗ , ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΙΧ Ο ΜΠΕΝΝΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ .
ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΥΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ‘’ΤΟΛΜΗΣΕ’’ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ .
ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 50 , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ .

Βγαίνει και ο θλιβερός πρώην Κοινοτικός μας Επίτροπος , ο πάτος στην βαθμολογία της Γιουροστατ , βγαίνει και η σκατόφατσα πρώην γραμματέας του και ρωτάει :
‘’Τι ρόλο παίζει τελικά αυτός ο τύπος ΄΄

Ανώνυμος είπε...

Ο φασίστας δεξιός Σημίτης φταίει για όλα.

Ο Σημίτης είχε εκλεγεί με 68% Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δεν διέγραψε ποτέ κανέναν, ο φασίστας.
Γίνεται σοσιαλισμός χωρίς διαγραφές σύντροφοι;;


Ο Σημίτης είναι δεξιό καθήκι διότι κράτησε στην κυβέρνησή του μέχρι το τέλος τους αντιπάλους του, τον Άκη και τον Αρσένη για όσο ήταν βουλευτής, παρά το ότι τον αμφισβητούσαν συνεχώς και δημόσια.

Είναι φασίστας διότι ανέχθηκε να διαφοροποιηθεί ο Γιωργάκης, όντας Υπουργός του, και να προτείνει το 2003 δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα.

Ο Σημίτης είναι δεξιός φασίστας διότι προσποιούταν πως δεν χρειάζεται να κάνει επίδειξη πυγμής για να πείσει πως κάνει για Πρωθυπουργός.

Ο Σημίτης είναι δεξιός φασίστας διότι δεν είχε ούτε μια ξανθιά βυζαρού γκόμενα ο άθλιος.

Ο αριστερός Γιώργος που (επαν)εξελέγη με 53% μας έδειξε την πεμπτουσία του σοσιαλισμού με τη διαγραφή του φασίστα.

Μπράβο Γιώργο! Θέλουμε καθαρό κόμμα με την Άντα (να την προσέχεις αυτή, δεν είναι συγγενής εξ αίματος), το Νίκο και τη λοιπή οικογένεια. Να διαγράψεις όλους τους άλλους. Σε υπονομεύουν εξ ορισμού...

Και, που'σαι Γιώργος: πιάσε και γκόμενα μια ξανθιά βυζαρού μήπως πιστέψουν οι αυτόχθονες ιθαγενείς πως είσαι η μετενσάρκωση του Μεγάλου Τιμονιέρη γαμ..κουλα.

Πως αλλιώς θα ξαναζήσουμε τις ηρωϊκές εποχές που ο ΗΓΕΤΗΣ μας (ήχος εκσπερμάτωσης) ήταν συνέχεια απόντας (ακόμη και στις συνόδους κορυφής τον ψάχνανε) διότι πνιγόταν στους χυμούς των τροφαντών κοριτσιών;; Αυτή δεν είναι η εκτουσία του σοσιαλισμού, σύντροφοι; εεε;

Γιώργο, και όταν επαναφέρουμε το σοσιαλισμό στην Ελλάδα (το ντούρο, όχι τον εκσυγχρονισμό), να καθιερώσεις όπως ο σύντροφος Καντάφι τάγμα δίμετρων ξανθών καλλονών που θα είναι η προσωπική φρουρά σου και η σιλικονάτη εμπροσθοφυλακή του κινήματος.

Προσέυχομαι σε σένα, ω μεγάλε σοσιαλιστά ηγέτη μου...

KOSTAS είπε...

Εντάξει παιδιά, άλλη μία φορά φταίει ο ΓΑΠ.
Την μία φταίει επειδή δεν άφησε τον Μπένυ να γίνει πρόεδρος, την άλλη φταίει επειδή δεν τον αφήνει να γίνει τώρα, την τρίτη φταίει για τις ξανθές ...του πατέρα του και οπωσδήποτε φταίει για τις μελλοντικές δικές του ξανθές.

Ηρεμείστε, στην τελική δεν έγινε και τίποτε το ανεπανόρθωτο.
Ούτε ο Σημίτης θα πάψει να μιλαέι, ούτε οι Πασόκοι που τον ακούγαν θα πάψουν να τον ακούνε.

Ισα ίσα που τώρα τα ΜΜΕ θα τον ακούνε με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά θα αρχίσουν να δίνουν σημασία και σ'αυτά που λέει ο ΓΑΠ και όχι αν τα λέει καλά αυτά που θάλεγε καλύτερα και ο Σημίτης και ασφαλώς ο Μπένυ.
Μη δραματοποιούμε τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ είχε δυό φωνές που η μία έκανε στην άλλη παράσιτα και ήταν καιρός να ακουστούν καθαρά και οι δύο και να τις κρίνουμε για όσα θα πούνε ή δεν θα πούνε, για έργα και παραλείψεις δηλαδή.

Ο ΓΑΠ όλα αυτά τα χρόνια κρίνεται για "έναν ρόλο" και όχι για "ότι είναι".
Ας τον δούμε επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

Χωριάτη
Νομίζω ότι ζεις σε κάποιον άλλο πλανήτη .
Από την στιγμή που δυό σύντροφοι του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην συνάδελφοί του ,στα Υπουργικά Συμβούλια των κυβερνήσων Σημίτη , οι Βενιζέλος και
Σκανδαλίδης , διεκδίκησαν την Προεδρία του Πασοκ ,έχει ξεκινήσει μια ΒΡΟΜΙΚΗ εκστρατία σπήλωσης ΟΛΩΝ όσων τόλμησαν να υποστηρίξουν τους αντιπάλους του ΓΑΠ και ειδικά τον Βενιζέλο .
Αν ήσουν στην περίφημη Συνδιάσκεψη , και άκουγες τι φώναξαν από το βήμα οι υποστηρικτές του ΓΑΠ δεν θα τα έλεγες αυτά .
ΝΑΙ , γύρισαν μα μανία στη δεκαετία του ’80 περιγράφοντας τα ωραία και καλά και μόνο κατάρες και λάσπη έριξαν για την περίοδο 1996-2004 .
Μπορεί επίσημα να σταμάτησαν μετά την 11.11.07 , αλλά στις τοπικές οργανώσεις το μίσος συνεχίστηκε ,ειδικά πριν το Συνέδριο με δολοπλοκίες για εκλογή μελών Εθνικού Συμβουλίου και πάλι κορυφώθηκε πριν τις εσωκομματικές εκλογές .
Έτσι και οι βαλόμενοι απαντάμε ανάλογα για τα ωραία και σοσιαλιστικά γεγονότα της δεκαετίας του ’80 .
Οι σφογγοκωλάριοι της Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησαν την βρώμικη καμπάνια και δεν σταματάνε .

KOSTAS είπε...

Και γώ το νομίζω αυτό φίλε Πρώην Πασόκε.
Οντως ζώ σε κάποιον άλλο πλανήτη ή καλύτερα σε κάποιο άλλο ταξίδι του Γκιούλιβερ.
Ολα αυτά τα βλέπω κάπως έτσι και δεν με πολυενδιαφέρουν.
Πέρασε η εποχή που το κόμμα ήταν ο μόνος τρόπος για να εκφραστεί κάποιος και γι'αυτό έπρεπε να υπομείνει διάφορες "ταπεινώσεις", είμαστε στην σημερινή εποχή όπου το πρόβλημα είναι τι έχεις να πείς και όχι πως θα το πείς.
Είναι πολλές φορές που νοιώθω ότι έχω μεγαλύτερη δύναμη απ'όλες τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ του λεκανοπεδίου και φαντάζομαι ότι το ίδιο νοιώθουν και πολλοί άλλοι.
Δεν με νοιάζει κατά συνέπεια τι λέει ο καθέμας σε κάποια συνεδρίαση, αλλά αν λένε κάτι στην "καθημερινή συνεδρίαση της κοινωνίας".
Ελπίζω να έγιναν κατανοητές οι "μεταφορές".

Αν ο πολιτικός λόγος του ΓΑΠ δεν είναι ευκρινής επειδή του κάνουν παράσιτα οι του Μπένυ ή του Σημίτη ή ο ίδιος δεν έχει να πεί κάτι περισσότερο από "γενικούρες", ο κόσμος θα κούει και θα λέει , ότι του λένε "μαλακίες" και λίγη σημασία έχει αν τις "μαλακίες" θα τις λέει μόνος του ή θα τις επαναλμβάνουν χιλιάδες μέλη.
Ο κόσμος θα εκνευρίζεται και θα λέει, δεν μας έφτανε να μας λέει μαλακίες ένας, τώρα λένε τις ίδιες μαλακίες χιλιάδες και αυτό θα του είναι ανυπόφορο.

Ανώνυμος είπε...

Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

Πάντα σημαντικά νέα


Βαθειά συγκλονισμένοι και αναστατωμένοι παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του Κινήματος . Η υπονόμευση και η παραπληροφόρηση που γίνεται σε βάρος του Κινήματος και του Προέδρου μας έχει ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας και καλώς εννοημένης δημογραφικής δεοντολογίας. Πρόσωπα , εφημερίδες και ΜΜΕ που υποτίθεται στηρίζουν την παράταξη βρίσκονται σε μια οργανωμένη προσπάθεια υπονόμευσης του Προέδρου και απαξίωση της πολιτικής μας ταυτότητας και δράσης.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Παραμένουμε πιστοί στον πρόεδρο μας Γιώργο Α. Παπανδρέου ,τον πρόεδρο της διεθνούς Σοσιαλιστικής , τον ηγέτη της Δημοκρατικής παράταξης και αυριανό Πρωθυπουργό.
Καταδικάζουμε τις προσπάθειες που γίνονται για την απαξίωση και την υπονόμευση του προέδρου μας.
Αισθανόμαστε κάθε μέρα την έλλειψη ΜΜΕ που να εκφράζει τις απόψεις και τις αρχές του Κινήματος μας.
Θεωρούμε ότι η δημιουργία μιας δικής μας φωνής είναι επιτακτική ανάγκη πλέον.
Είμαστε αποφασισμένοι μέχρι τέλους να στηρίξουμε τον πρόεδρο μας πιστοί στις αρχές του Κινήματος και τις αξίες του Σοσιαλισμού και του πατριωτισμού που εκφράζει με το διεθνές του κύρος και την προσωπικότητα του.
Επικροτούμε τα πρόσφατα μέτρα και τις θέσεις που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο και περιμένουμε να πάρει και άλλα ανάλογα για τους υπονομευτές και παραπληροφορητες στελέχη η μη του κινήματος . Δεν πάει άλλο . Αρκετά προβλήματα έχουν δημιουργήσει στο κίνημα εμποδίζοντας συνειδητά την ανάκαμψη του . Καιρός είναι ο πρόεδρος να τους θεσει στο οριστικό περιθώριο για να συνεχίσουμε απτόητοι και απερίσπαστοι στο δρόμο προς την νίκη και την επιτυχία του αγώνα . Ο λαός με αγωνία μας παρακολουθεί και περιμένει από όλους εμάς αποφασιστικότητα και δράση. Με τέτοιες δράσεις εμείς είμαστε βέβαιοι ότι η νίκη έρχεται.

Με εκτίμηση για κάθε ένα από εσάς

babis

Alexantro Trollientes είπε...

αγαπημενοι μου τσιουαουα
μη συγχιζεστε θα κανετε ρυτιδες, θα γερασετε πριν την ωρα σας και ειναι κριμα
δεν εγινε τιποτα το τρομερο
απλως ο σημιτης πηρε τον πουλο .. δεν διεγραφει , δεν αποπεμφθει , δεν εξοστρακιστηκε
τον πουλο βεβαιως τον ειχε παρει απο την κοινωνια νωριτερα, αλλα παριστανε την παπια και ξεφορτωνοτμενος τον τιτλο εγκαιρα
ε τωρα ατυχησε
τον ειχε ξεβρασει η ζωη ,τον ξεβρασε και το κωμα του
αν δεν γινοταν αυτο θα εσβηνε στη ληθη της κοινης αηδιας
τυχερος σταθηκε , ηρθαν ετσι τα πραμματα και καποιοι ασχολουνται μαζι του ... μαζι με τον κυριο απολυτος ΤΙΠΟΤΑΣ

τιποτα και ποτε δεν εξεφρασε ο σημιτης ,μονο ενα νεφελωδη μεταπρατικο ευρωπαισμο που δεν θα επειθε ουτε πρωτοετεις φοιτητες οικονομολογιας και λογιστικης

σημιτης ειναι ο μαεστρος των μαντεληδων ,παπαντωνιων, πρωτοπαπαιων , ευθυμιων κλπ κλπ

εμεις οι τριτοι οι απ εξω δεν ξεχναμε
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΧΑΡΗ
ΠΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Το 2004, όταν ο Σημίτης παρέδωσε τη σκυτάλη στον Παπανδρέου, για το ΠαΣοΚ υπήρχε ένα δεδομένο και ένα ζητούμενο. Το δεδομένο ήταν η ενότητα της παράταξης. Τίποτε και κανένας δεν την απειλούσε.

Το ζητούμενο ήταν η πολιτική ηγεμονία. Αν δηλαδή το ΠαΣοΚ θα μπορέσει να τη διατηρήσει ή να την ανακτήσει.

Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια αργότερα, για το ΠαΣοΚ υπάρχει πάντα ένα δεδομένο και ένα ζητούμενο.

Το δεδομένο είναι η απώλεια της πολιτικής ηγεμονίας. Το ΠαΣοΚ όχι μόνο την έχασε, όχι μόνο δεν κατάφερε να την ανακτήσει αλλά ούτε δείχνει ικανό να το κάνει σε ορατό μέλλον.

Το ζητούμενο είναι πλέον η ενότητα της παράταξης. Μία ενότητα η οποία δοκιμάζεται πρωτίστως από την ηγεσία του ΠαΣοΚ και κανείς δεν μπορεί σήμερα να πει με το χέρι στην καρδιά αν και για πόσο το ΠαΣοΚ θα παραμείνει μία ενιαία παράταξη.

Συμπέρασμα; Ποτέ άλλοτε μετά το 1974 μία από τις δύο μεγάλες παρατάξεις δεν απαξιώθηκε πολιτικά τόσο πολύ και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Οι τελευταίες αγωνιώδεις προσπάθειες του Γ. Παπανδρέου να αναστρέψει το κλίμα δείχνουν αν μη τι άλλο ότι το έχει καταλάβει. Το ερώτημα είναι αν το έχει συνειδητοποιήσει και αν μπορεί ακόμη να κάνει κάτι για να το αλλάξει. Αν δηλαδή υπάρχουν ακόμη περιθώρια ή αν τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί.

Οι οιωνοί δεν είναι οι καλύτεροι. Οι τελευταίοι χειρισμοί στη σύγκρουση με τον Σημίτη δείχνουν (πέραν όλων των άλλων) όχι μόνο έλλειψη ωριμότητας αλλά και απώλεια ψυχραιμίας.

Μετά τη σύγκρουση ακολουθούν οι απειλές. Το βέβαιο είναι ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να διεκδικήσει όχι την εξουσία αλλά ούτε καν τη στοιχειώδη πολιτική επιρροή, ευρισκόμενο σε κατάσταση διαρκούς εσωτερικού τσαμπουκά. Οι φιλοδοξίες και οι διαφωνίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής. Δεν αποτελούν ούτε πρόσχημα ούτε άλλοθι. O Ταλεϊράνδος είχε πει κάποτε τη φράση: «Ηταν χειρότερο από έγκλημα. Ηταν λάθος».

Το λάθος της σύγκρουσης με τον Σημίτη έρχεται να κορυφώσει μία αλληλουχία λαθών, αστοχιών και παραλείψεων. Ηταν λάθος το θέμα του δημοψηφίσματος, το απέδειξαν ήδη οι Ιρλανδοί με την ψήφο τους. Ηταν λάθος και ο χειρισμός της διαφωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό.

Εξυπνοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που δεν κάνουν λάθη. Εξυπνοι άνθρωποι είναι αυτοί που δεν επιμένουν στα λάθη τους. Το ερώτημα τώρα είναι αν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα επιμείνει στα δικά του.

for the copypaste
''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

re mprententerh ,re poisonous dimosiokafre , re dimosiografe tis symforas , afoy xaliesai toso me ton GAP kai to PASOK ,giati den allazeis pitsaria???

Ανώνυμος είπε...

babis,
γλύψε λίγο ακόμα και θα πάρεις τη θέση του Σημίτη

Ανώνυμος είπε...

babis

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΔΥΣΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2004 .

ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΩΤΙΖΕΙ Η ΔΑΔΑ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.