Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Ακρίβεια. Μια κορυφαία εξαπάτηση της κοινωνίας από το καρτέλ των Super Market

Οταν πρωτοήρθαν τα κινέζικα, οι τιμές των ρούχων πέσαν κατακόρυφα, οι μικροέμποροι, βγάλαν όλο τον ρατσισμό τους για τους κινέζους, η αστυνομία τους κυνήγησε όσο μπορούσε και η κοινή γνώμη έμαθε ότι είναι αδύνατο να επιβιώσει η ελληνική βιομηχανία ρούχων, λόγω των φτηνών χεριών που απασχολούνταν στην κινέζικη αγορά.

Αλλά ενώ στα ρούχα, λειτούργησε η "παγκοσμιοποίηση" στα ρούχα και στην υφαντουργία που έφυγε για τις βαλκανικές χώρες (Πάλκο, Νάουσα κλπ), στα τρόφιμα, τα φτηνά βαλκανικά τρόφιμα, αντιμετωπίσθηκαν ως ευκαιρία για να αυξηθούν αντί να μειωθούν οι τιμές τους, παρά το ότι θάπρεπε να κατακλυσθούμε από φτηνές πατάτες, λαχανικά, κρέατα.

Τι συνέβει;

Είναι προφανές τι συνέβει.
Οργιο αισχροκέρδιας, όργιο πλουτισμού με τις πλάτες του διεφθαρμένου κράτους, με την καρτελοποίηση των μεσαζόντων και των Σούπερ Μάρκετ.
Δεν είναι δυνατόν, οι κάτοικοι της Θεσ/νίκης να πετάγονται μέχρι τα σύνορα με την Βουλγαρία και να ψωνίζουν πάμφτηνα και αυτά τα προιόντα να μην μπορούν να φτάσουν στην αγορά της Θεσ/νίκης.

Είναι φανερό ότι υπάρχει συμπαιγνία.
Θησαυρίζουν από την ελληνικοποίηση των αγροτικών προιόντων και η άνεση βιοσιμότητας που τους δίνει η αισχροκέρδια, έχει εκτινάξει το θράσσος των ανατιμήσεων.


Σε καμμία περίπτωση, αυτό το απλό πράγμα δεν έχει δικαιολογία.

Να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε οργάνωση "Λαικής αγοράς Βαλκανίων" στην Θεσ/νίκη, αν θέλουμε να χτυπηθεί η αισχροκέρδια.


Από την υποτιθέμενη "εθνική πολιτική" δεν πλήτονται μόνο οι καταναλωτές αλλά και οι παραγωγοί, που παραγκωνίζεται το προιόν τους και η ποιότητά του, από την "ελληνοποίηση" των αγροτικών προιόντων από τους μεσάζοντες.
Οι παραγωγοί είναι έρμαια στα χέρια των μεσαζόντων, που τους δίνουν να καταλάβουν ότι αν δεν πουλήσουν σε χαμηλώτερες τιμές, απλά θα βρούν τα προιόντα από το λαθρεμπόριο ελληνοποιήσεων που έχουν επιβάλει.

Η διαφορά στην "δράση" των κινέζικων από τα βαλκανικά προιόντα, έχει μόνο μία ερμηνεία.

Στα Βαλκάνια πήγαν οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ και φυσικά ελέγχουν εκτός από το λιανικό τους εμπόριο και το χονδρεμπόριο, προς την Ελλάδα, ενώ στην Κίνα ούτε πήγαν ούτε μπορούσαν να ελέγξουν την αγορά τους.

Ετσι πουλούν όπως φαίνεται από πολλές έρευνες τα ελληνικά προιόντα τους εκεί σε πιό χαμηλές τιμές από την Ελλάδα (εκεί φαίνεται και το περιθώριο κέρδους που έχουν) και βέβαια δεν αφήνουν με τίποτε να ρθούν φθηνά βαλκανικά προιόντα εδώ, αφού το μεγαλύτερο μέρος τους το εισάγουν με λαθραίες ελληνοποιήσεις και εμποδίζουν την απευθείας έλευση, αφού ελέγχουν το χονδρεμπόριό τους.

Εχω πλέον κατασταλάξει ότι ο "εθνικισμός" αποτελεί το ιδεολογικό τους όπλο με το οποίο στηρίζουν αυτήν την "παγίδα ακρίβειας και αισχροκέρδιας" εμποδίζοντας την απευθείας επαφή των λαών που θα μπορούσε να δόσει την λύση στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδια.

Τα ίδια κάνουν και οι τράπεζες που αφού χρησιμοποίησαν τα χρήματα των ελλήνων καταθετών για να επεκταθούν στα βαλκάνια, τώρα δεν τους έχουν ανάγκη.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα ειχε πολυ ενδιαφερον αν κατατιθενταν οικονομοτεχνικα στοιχεια που να κατεδεικνυουν αυτη την μονοπωληση της χονδρεμποριας

εχεις υποψιν κατι;

Ανώνυμος είπε...

Οχι με την έννοια που το θέτεις. Δεν έχω κάνει κάποια έρευνα, ούτε έχω δεί κάποια έρευνα.
Κάνω όμως απλές σκέψεις , που δεν μπορώ να δώ πως μπορούν να διαψευσθούν.

Για παράδειγμα οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχουν ανοίξει στην ΦΥΡΟΜ ή την Βουλγαρία, αφοράζουν το αυγό για το τοπικό κατάστημα, σε εξεφτελιστικές τιμές για τα ελληνικά δεδομένα και πουλάν επίσης σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού αλλιώς οι ντόπιοι με μισθούς 100 και 150 ευρώ τον μήνα δεν θα μπορούσαν αλλιώς να τα αγοράζουν.

Δεν καταλαβαίνω, πραγματικά, γιατί δεν εμφανίζουν στα ελληνικά μαγαζιά, τα προιόντα αυτά με τιμές όποιες των Σκοπίων επιωαρυμένες με τα έξοδα μεταφοράς;

Επειδή λοιπόν δεν βλέπω κάτι τέτοιο και επειδή δεν απαγορεύεται να κάνει κανείς εισαγωγή αυγών, από την ΦΥΡΟΜ, που θα ήταν προφανώς κερδοφόρα αγορά, υποθέτω είτε ότι δεν έχει περάσει από το μυαλό τους, αυτή η πλευρά του θέματος είτε ότι δεν τα εμφανίζουν με το όνομά τους, για να τα βαφτίσουν ελληνικά και να τα φέρουν, με εττικέτα της αλυσίδας σε τιμές ανταγωνιστικές με τα ελληνικά αυγά.

Τι να την κα΄νω την έρευνα λοιπόν.

Ας βρεθεί ένας να μου πεί κάποιο κατάστημα στο οποίο μπορώ να πάω να αγοράσω αυγά από την ΦΥΡΟΜ ή την Αλβανία.
Εχετε δεί εσείς κάπου , αυγό αλβανίας;

Ανώνυμος είπε...

Για την Αλβανία έχω ακούσει, ότι στέλνουν το γάλα με σωλήνες από εκεί στην ελλάδα παράνομα και το παίρνουν οι μεγάλες εταιρείες και το εμφανίζουν ως ελληνικό.