Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Ξανά μπουκοτάζ στο γάλα και στην Βενζίνη, με την μέθοδο της ΡΩΣΙΚΗΣ ΡΟΥΛΕΤΑΣ

Το σχόλιό μου στο μπλόγκ της ΕΚΠΟΙΖΩ για το μπουκοτάζ στο γάλα με τιμή πάνω από 1 ευρώ.

Το μπουκοτάζ στο γάλα, με τιμή μεγαλύτερη από 1 ευρώ, ήταν απόλυτα επιτυχημένο.
Το λάθος ήταν ότι μπήκε περιορισμένος χρόνος, χωρίς λόγο.
Ποιόν θα ενοχλούσε αν η διάρκειά του ήταν συναρτημένη με την επίτευξη του στόχου;
Κανέναν. Και όμως μπήκε ως καμπάνια για μια εβδομάδα.
Το είχα επισημάνει αυτό , αλλά δεν εισακούστηκα.
Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να ξαναγίνει επανάληψή του, με την λογική ότι δεν συμμορφώθηκαν οι εταιρείες γάλακτος και συνεχίζουν την παλιά τακτική τους.
Μια τέτοια επανάληψη, η οποία νομίζω ότι ταιριάζει και με τον "σοβαρό" χαρακτήρα της ΕΚΠΟΙΖΩ, με στόχο όχι το ξεστοκάρισμα των ποσοτήτων ιδιωτικής ετικέτας, αλλά την συμμόρφωση των εταιρειών, που ηγούνται και διαμορφώνουν τις τιμές της αισχροκέρδιας ή μίας από τις επώνυμες εταιρείες, με "κλήρωση", ώστε να μη κατηγορηθείτε για δυσφήμιση , θα είχε ακόμη μεγαλύτερη και καταλυτική σημασία.

Την ίδια ιστορία με την μέθοδο της "κλήρωσης", μπορούμε να την δοκιμάσουμε και στα καύσιμα, με στόχο ξανά την βενζίνη σε τιμή μικρότερη από 1 εύρω.

Ο κόσμος θέλει να αντιδράσει, με στόχο σαφή και ως προς την τιμή και ως προς τον φταίχτη που είναι τα καρτέλ και ιδιαίτερα οι εταιρείες που έχουν δεσπόζουσα θέση μέσα στο καρτέλ και ελέγχουν σημαντικό μερίδιο.

Ετσι αν στοχοποιηθεί με κλήρωση μια από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ, ΔΩΔΩΝΗ, ΟΛΥΜΠΟΣ στο γάλα, μέχρι να κατεβάσει την τιμή στο επώνυμο προιόν της κάτω από 1 ευρώ και αν το ίδιο γίνει για τις SHELL, BP,ΕΛΠΕ, AVIN ξανά με κλήρωση, με σύνθημα και στις δύο περιπτώσεις. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΛΙΟΜΕΝΑ ΤΗΝ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ, θα δείτε πως θα πειθαρχήσουν.

Φαντασία, λογική και σωστή οργάνωση χρειάζεται και θέληση βέβαια από σας τις ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ οργανώσεις που έχει απήχηση ο λόγος σας, στον κόσμο.

Μη φοβάστε, τολμήστε το και θα δείτε πως ο κόσμος θα σας ακούσει.

Με την ευκαιρία, να πώ ότι μπουκοτάζ γενικά, όπως αυτό του ΙΝΚΑ, για τις ΠΕΜΠΤΕΣ, αντί να βοηθούν αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.

------
Θα ήθελα τις γνώμες σας για την νέα πρότασή μου για ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΡΟΥΛΕΤΑΣ, με κλήρωση της σειράς μπουκοτάζ στις εταιρείες με δεσπόζουσα θέση στον κλάδο τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στη λαίλαπα του σκανδάλου της Siemens, πέρασε στα χαμηλά η συγκλονιστική, από κάθε πλευρά, δήλωση του κ. Αλογοσκούφη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι «αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να δεσμευτώ για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού»!
Πρόκειται για πρωτοφανή ομολογία από υπουργό εθνικής οικονομίας. Δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Λάθος απολογισμοί, κακές εκτιμήσεις, σπατάλη, κακοδιαχείριση και αναποτελεσματικότητα! Οπως επίσης και παταγώδη διάψευση όλων των «πανηγυρισμών» των προηγούμενων χρόνων περί σταθερής εξυγίανσης των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας και θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας. Πώς μπορεί να ισχύουν όλα αυτά και ο υπουργός, ταυτόχρονα, να σηκώνει τα «χέρια ψηλά» για την εκτέλεση του προϋπολογισμού;
Η στήλη αυτή, από την περίοδο της κατάρτισης και της ψήφισης του προϋπολογισμού, εξέφραζε ισχυρές επιφυλάξεις κατά πόσον θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί και δεν θα... εκτραπεί.
Τώρα, αυτούς τους φόβους τους επιβεβαιώνει και ο κ. Αλογοσκούφης.
Η ιδιωτική κατανάλωση πέφτει συνεχώς. Η οικοδομή παίρνει την «κάτω βόλτα». Τα έσοδα από τον τουρισμό μειώνονται. Η άνοδος των επιτοκίων μεγαλώνει τις δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ενώ το ίδιο διευρύνεται λόγω ελλειμμάτων και δανεισμού κ.ο.κ.
Αφού έχει «κάτσει» η οικονομία, τα έσοδα μειώνονται (πέρα από τη διάλυση των μηχανισμών είσπραξης). Τα αναμενόμενα έσοδα από το ενιαίο τέλος ακινήτων (και λόγω υστέρησης) δεν επιβεβαιώνονται, ενώ ούτε τα έσοδα από την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα αποδίδουν τα προϋπολογιζόμενα.
Ολα αυτά μαζί με τη διεθνή οικονομική κρίση δημιουργούν «ασφυξία» στον προϋπολογισμό. Οι υπηρεσίες του κ. Αλμούνια χτυπούν «καμπανάκι». Η κυβέρνηση, σαστισμένη, το μόνο που κάνει είναι να «παίζει με τον χρόνο». Θα δούμε, λένε, τον Σεπτέμβριο... Μέχρι τότε «παρακολουθεί» απαθής, ενώ η οικονομία και η αγορά αρχίζουν να «στενάζουν», μπαίνοντας σε έναν «φαύλο κύκλο» στασιμοπληθωρισμού, με ραγδαία πτώση των τζίρων και των εσόδων.
Τι γίνεται; Η κυβέρνηση δείχνει παραλυμένη. Υπό μία έννοια «κρύβεται» πίσω από τη χιονοστιβάδα της Siemens.
Προσπαθεί τον Σεπτέμβριο να εμφανιστεί με ένα νέο «επικοινωνιακό τρικ», που θα είναι ένα μείγμα «μέτρων κατά της φτώχειας», τρόπος του λέγειν, φόρων και ιδιωτικοποιήσεων, τη στιγμή όμως που η πραγματική οικονομία θα χει πάρει επικίνδυνα την κατιούσα... Σώζουν αυτά την κατάσταση;