Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Το κόμμα της "ακρίβειας", θα είναι ο καταλύτης τελικά.

Αν με ρωτούσε κάποιος μετά τις εκλογές ποιός θάναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων, θα του έλεγα χωρίς δεύτερη σκέψη, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα δεν θα επαναλάμβανα την ίδια απάντηση.
Τώρα , όπως μετά τις εκλογές του 2000, καταλύτης των εξελίξεων ήταν το κόμμα του χρηματιστηρίου, υποστηρίζω ότι είναι το κόμμα της ακρίβειας, που αποτελείται από δύο "φράξιες". Την φράξια των δανειοληπτών και την φράξια των φτωχών.
Τα κόμματα το έχουν καταλάβει αυτό και επιδιώκουν να ρίξουν γέφυρες συμμαχίας.
Ετσι πληροφορηθήκαμε ότι η ΝΔ ψάχνει για 500 στελέχη από την κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ ψάχνει για προσωπικότητες, όπως μας πληροφορεί η σημερινή ειδησεογραφία, που δεν θα έχουν εγγραφεί αρνητικά στην συνείδηση των πολιτών, για να δόσουν εχέγγυα στην φράξια των δανειοληπτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να διαχειρίζεται προνομιακά αυτό το πεδίο, αφού αποκόμισε όσα κέρδη θα μπορούσε να αποκομίσει. Δεν μπόρεσε να βρεί τον τρόπο να κάνει πιό ευρύχωρη την πολιτική του.

Ετσι, ειδικά αν στις ευρωεκλογές καταγραφούν αποτελέσματα που δεν μπορούν να δόσουν λύσεις, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το κόμμα της ακρίβειας.
Ηδη η ελληνική κοινωνία έχει ανεβάσει στην προσοχή της τις καταναλωτικές κινήσεις, τα σαμποτάζ στην ακρίβεια και τις πιέσεις για λύσεις στο πρόβλημα της φτώχιας. Δεν θ'αργήσει να έχει απαιτήσεις για πιό μόνιμη συζήτηση μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: