Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ ή σκάνδαλο συγκάληψης

Το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ, όπως προκύπτει και από την χθεσινή δημοσκόπηση της MRB, δεν απετέλεσε σκάνδαλο για την κοινή γνώμη.
Αν σκανδαλίστηκε από κάτι η κοινή γνώμη, αυτό ήταν η αποκάλυψη της χαμηλής αίσθησης ευθύνης που διέκρινε στην δήλωση του κ.Σημίτη.
Αν σκανδαλίστηκε σε κάτι η κοινή γνώμη , αυτό ήταν η "υπερφίαλη" δήλωση Καραμανλή, ότι μπορεί να διαβεβαιώσει ότι για το κόμμα της ΝΔ, δεν υφίσταται ζήτημα εμπλοκής με το σκάνδαλο.
Σκάνδαλο είναι η αποκάλυψη της εμπλοκής του κ. Μολυβιάτη, που πριν ένα χρόνο επελέχθει ως ο "εντιμότατος κύριος διαφάνεια".
Γενικά σκάνδαλο έχουμε όταν ανατρέπονται οι σταθερές εντιμότητας και σοβαρότητας, όταν ανατρέπεται η σεμνότητα και η ταπεινότητα και του κυρίου Σημίτη και του κυρίου Καραμανλή.
Σκάνδαλο έχουμε όταν αλλάζει στην συνείδηση του λαού θέση , όποιος την έχει καταλάβει επαγγελλόμενος, σοβαρότητα, εντιμότητα, σιγουριά ότι θα είναι με την πλευρά της δίωξης και της κάθαρσης.
Τί σκάνδαλο να είναι , ότι τα πήρε ο Τσουκάτος, ότι τα πήρε ο Μητσοτάκης, ότι τα πήρε ο τάδε κομματικός παρατρεχάμενος, έκπληξη θα ήταν αν συνέβαινε το αντίθετο.
Εκπληξη θα ήταν αν δεν ήταν μπλεγμένοι, διάφοροι τέτοιοι παράγοντες, που δουλειά τους ήταν ακριβώς να κάνουν την βρώμικη δουλειά, που δεν υπάρχει κανείς σ'αυτή την χώρα που δεν έχει ίδια γνώση, ότι γίνεται.
Δημοκρατία σημαίνει και η δημοκρατία χρειάζεται ακριβώς επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε βρομιές ως κοινωνία, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν.
Το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ, δεν είναι αυτό που βλέπουμε, αλλά αυτό που θα δούμε στην συνέχεια, ως εναγώνια προσπάθεια τόσο του ΓΑΠ να "καθάρει" το ΠΑΣΟΚ, όσο και του Καραμανλή, να αποδείξει ότι δεν αφορά την ΝΔ.
Το ποιός θα χάσει στρατηγικά είναι φανερό.
Οποιος έχει την εντύπωση, ότι μπορεί η κοινή γνώμη να "χάψει" ότι ζούμε σε κοινωνία αγγέλων.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΓΑΠ θα κερδίσει, αφού και ο δικός του στόχος μοιάζει Σισσύφιος.
Ομως ο λαός ξέρει να βραβεύει όπως και στον αθλητισμό την "προσπάθεια".

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣ ΤΗ ΜΙΖΑ ΔΥΝΑΤΟ

KOSTAS είπε...

Ετσι μπράβο, μαθαίνεις βλέπω, ότι αν δεν έχεις σεξιστικά υπονοούμενα, μπορείς να καταθέτεις τα κολυβογράμματά σου, ακόμη και σύ.