Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Τελείωσε το ΠΑΣΟΚ, τελείωσε η μεταπολίτευση

Το σκάνδαλο της Ζήμενς, θυμίζει σε πολλά πράγματα την ιταλική περίπτωση, με την διαφορά ότι εδώ δεν είχαμε "επιχείρηση καθαρά χέρια", δεν είχαμε και δεν μπορούμε να έχουμε έναν Ντι Πιέτρο, με διάθεση, δυνατότητες και πλαίσιο δράσης που να του επιτρέπουν να οδηγήσει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.
Ομως αυτή η διαφορά , λίγα πράγματα λέει, για την ουσία της αξιοπιστίας της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
Τα κόμματα της μεταπολίτευσης και κυρίως "το κόμμα της μεταπολίτευσης" το ΠΑΣΟΚ, έχουν κλείσει τον κύκλο τους.
Ο ΓΑΠ ακριβώς επειδή θεωρήθηκε ο "βλάκας" που του φορτώσαν το "επικίνδυνο φορτίο εν πλώ", οφείλει να ΔΙΑΛΥΣΕΙ το ΠΑΣΟΚ και να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας για την δημιουργία ενός κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς ΕΞ ΑΡΧΗΣ.
Χωρίς κανένα από τα στελέχη της εποχής της διακυβέρνησης.
Ολοι τους, ξέρανε, όλοι είναι σάπιοι και ανεξάρτητα αν θα αποδειχθεί η εμπλοκή και η ενοχή τους, είναι ανυπόληπτοι.

Το βήμα αυτό θα γίνει από μόνο του είτε το θέλει ο ΓΑΠ είτε όχι.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πλέον να κερδίσει την εξουσία, επειδή δεν μπορεί να κερδίσει την "έντιμη αντιπροσώπευση". Είτε θέλει ο ΓΑΠ είτε όχι, στα μάτια του κόσμου θα μοιάζει με "οχυρό όπου κρύβονται διεφθαρμένοι φιγόδικοι".

Κάντους όλους ΟΡΦΑΝΑ ΓΑΠ και άστους στα χέρια του κόσμου, βόηθα να ζήσει η χώρα την "σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου". Αστους χωρίς πλάτες, να τα ξεράσουν όλα, να φαγωθούνε μεταξύ τους στο εναγώνιο τρέξιμο του "ο σώζων εαυτόν σωθείτω".
Θα προσφέρεις πολλά στην χώρα και "τότε θα βρεθούν στο πλάι σου, πολλοί έντιμοι ανθρώποι, που δεν διανοούνται με τίποτε να συναγελάζονται με αυτούς που τριγυρίζουν σήμερα στους πασοκικούς διαδρόμους".

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί και εκλεκτοί μου φίλοι

Πάντα σημαντικά νέα..


Ρίγη εθνικής συγκίνησης και περηφάνιας μας διακατέχει όλους τους φίλους και τα μέλη του Κινήματος με την χθεσινή εμφάνιση και το διάγγελμα του ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου A. Παπανδρέου.
Ένας Παπανδρέου από τα παλιά όνομα και πράγμα έστειλε το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες.: Είμαι εδώ ελάτε μαζί μου.. κοινός εχθρός είναι η διαφθορά και η διαπλοκή. Δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες σας. Ελάτε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να δώσουμε τέρμα στο άγος της διαφθοράς και της διαπλοκής που κατατρέχει τη χώρα μας.
Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, κάθε δημοκράτης, κάθε αγωνιστής αισθάνθηκε ανακούφιση και είδε ένα φως ελπίδας μέσα στη θολούρα , την καταχνιά και την αβεβαιότητα που έχει κατακλύσει από παντού τον τόπο μας .
Μια κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση , μια κυβέρνηση πνιγμένη η ίδια στα σκάνδαλα και στη διαφθορά και ένα δημόσιο βίο να μην μπορεί να βρει την περπατησιά του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σαν Γιωργαρος πλέον, όρθωσε το ανάστημα του λοιπόν και έδειξε το δρόμο σαν ο κατάλληλος ηγέτης στην κατάλληλη στιγμή . «¨Όλα στο φως»

Όλοι μας είμαστε υπερήφανοι, ενθουσιασμένοι και ανανεωμένοι . Με καινούργιο κουράγιο και δύναμη , συνεχίζουμε τον όμορφο αγώνα μας μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ , για μια πατρίδα με όραμα και προοπτική όπου όλοι οι συμπατριώτες μας θα απολαμβάνουν τα αγαθά της δημοκρατίας ,της ισοπολιτείας και του σοσιαλισμού .

Με εκτίμηση και αγάπη για κάθε ενα από εσάς

babis

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

TO ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ


1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου
( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

2) Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;
( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

3) Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία
( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

4) Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς
( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

5) Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι... ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

6) Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας
( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

7) Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών
( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

8) Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν; Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;
(Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

9) Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο...
( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

10) Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!
( Γιωργάκης Παπανδρεου 16-5-2007 )
και

Εγώ τα χρήματα της SIEMENS τα έδωσα στο ΠΑΣΟΚ.
Θόδωρος Τσουκάτος 19 Ιουνίου 2008

KOSTAS είπε...

Μπάμπη, δεν φτάνουν τα λόγια, χρειάζονται έργα.
Από τον Φεβρουάριο έγραφα να διώξει όποιον το όνομά του αναφέρεται έστω στον τύπο για σχέσεις με την ΖΗΜΕΝΣ, από το πόστο που κατείχε ως υπουργός.
Τότε μου γράψατε μερικοί ότι λέω υπερβολές, ειδικά όταν αναφέρθηκα στον Χρυσοψοίδη που εκείνη την περίοδο είχε συστρατευτεί κατά του "ρεύματος".

Αλλά και τώρα.
Αφαίρεσε την κομματική ιδιότητα από τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη, αλλά δεν διαολόστειλε και τους υπόλοιπους Σπύρο Αυγερινό, Σουμάκη, Σκανδαλίδη Βίους και άλλους παρατρεχάμενους.

Οταν λέμε θα φεύγει όποιος αναφέρεται το όνομά του, να εννοούμε όχι μόνο τους Σημιτικούς αλλά και όσους συντάχθηκαν μαζί του.
Αυτοί κρίνουν την εντιμότητά του, αυτοί θα τον πάρουν μαζί τους.

Γι'αυτό λέω , διάλυση τώρα του ΠΑΣΟΚ ή έστω αποχώρησή του και ανάληψη πρωτοβουλίας για ένα νέο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο οποίο δεν θα έχουν θέση οι διάφοροι μιζωμένοι όχι μόνο εδώ αλλά και στην επαρχία, από άλλα κανάλια.
Να τους αφήσει όλους μαζί στο βυθιζόμενο πλοίο και να ναυπηγήσει καινούριο. Τότε μόνο θα ξανατρέξουν οι έντιμοι ανθρώποι στην Δημοκρατική Παράταξη. Θέλουν να ξέρουν ότι από δώ είναι οι τίμιοι και στο "Μη παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ" οι "μοχλευμένοι".

Είναι δύσκολο το ξέρω, αλλά μόνο έτσι αξίζει να ασχολείται κανείς με την πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΟΠΑΣΟΚΟΙ, ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΠΑΣΟΚΟΙ ΛΑΜΟΓΙΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ "ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ"


ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΝΩΘΕΙΤΕ

KOSTAS είπε...

Εσβησα ένα σεξιστικό σχόλιο.
Μπορείτε να σχολιάζετε ελεύθερα, αλλά χωρίς προσβλητικούς και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Χωριάτη

Έχω γράψει πολλές φορές για τα αισθήματα που τρέφω για σένα και τα οποία κάθε μέρα που σε διαβάζω ανελλιπώς ενισχύονται….

Για το θέμα μας τώρα…

Η διαφθορά και η σήψη έχει περάσει μέσα στο κόκαλο του Έλληνα σε όλους τους χώρους.
Άμα αφαιρέσουμε 50-100 μεγαλοστελεχη που φαίνονται , νάξερες τι γίνετε και στη βάση…
Δυστυχώς η συνεχής μακροχρόνια παραμονή στην εξουσία δημιούργησε μια στρατιά αθλίων βολεμένων στο δημόσιο κατά βάση και στην κοινωνία που χωρίς «ερμα» δημιούργησαν περιουσίες και εκμεταλλευτήκαν το Κόμμα.
Πήγαινε σε μια τοπική να δεις τι γίνετε και θα καταλάβεις το πρόβλημα σε όλη του την έκταση.
Αν και μόνο τέσσερα (4) χρόνια βρίσκομαι σε κομματική δράση και αυτά με το ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση, είχα απηυδήσει προηγούμενα από τη δράση κομματικών οργάνων μέχρι σημείου που έλεγα να έρθουν οι άλλοι μπας και γίνει τίποτα..!!! τέτοια πλάνη. Τέτοιο ξεστράτισμα.
Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου.. Πως όμως θα γινει το ξεκαθαρισμα. Ξέρεις πόσοι βλέπουν το κόμμα σαν όργανο για την αναρρίχηση τους μόνο?
Ξέρεις πόσοι είναι σε στενή δράση σήμερα με τη δεξιά για να επιτυγχάνουν μικροεξυπηρετησεις και να το παίζουν αφεντικά?
Ξέρεις πόσοι ούτε η συμπεριφορά τους ούτε η πρακτική τους δεν συνάδουν με το σοσιαλισμό και τη δημοκρατία?
Ξέρεις τι κόσμος κυκλοφορεί σήμερα στους κομματικούς προθαλάμους?
Ξέρεις ότι κυριαρχεί ο επαγγελματισμός στην κομματική δράση?
Έχουμε πάρει στραβό δρόμο. Δυστυχώς χωρίς βαθιές πολικές δράσεις και σοβαρά μέτρα πρωτοποριακά και καινοτόμα το να κόψεις μερικά κεφάλια απλά κρύβομαι το πρόβλημα που υπάρχει…

Με εκτίμηση

babis

KOSTAS είπε...

Γι'αυτό ακριβώς Μπάμπη λέω, να τα βροντήξει και να φύγει, ώστε να τους αφήσει μαζεμένους όλους μαζί, να βγάλουν και τον Μπένυ αρχηγό, να ασχοληθούν με τις βρομιές τους και ο ΓΑΠ να ξεκινήσει μια δική του πορεία, καθαρή και τίμια.
Εντάξει δεν θα βγει κυβέρνηση, αλλά ρε παιδί μου, θα προσφέρει στην χώρα, μια όαση εντιμότητας και δημοκρατίας.
Θα δώσει την ευκαιρία σε τίμιους ανθρώπους να ξαναασχοληθούν με την πολιτική.
Αν το κάνει δεσμεύομαι να συστρατευθώ. Αλλιώς σ'αυτό το λάκκο με τα σκατά δεν μπαίνω, όχι εγώ, αλλά κανείς τίμιος άνθρωπος.

KOSTAS είπε...

Οσο σκέφτομαι την εμμονή του Σημίτη, για το ότι δεν απέδιδε ο ΓΑΠ στο κυβερνητικό του έργο τον απαιτούμενο σεβασμό, τρελαίνομαι.
Φαίνεται ότι ο Σημίτης δεν πήρε χαμπάρι για το τί γινόταν ή δεν ήθελε να πάρει χαμπάρι, γι'αυτό τώρα λυπάται.
Κατάλαβες τώρα Σημίτη, γιατί κανείς δεν είχε όρεξη να ταυτισθεί με τα κυβερνητικά κατορθώματά σου;
Οχι επειδή δεν εκτιμούσε τα μεγάλα έργα, μετρά αττικές οδούς, ΠΑΘΕ κλπ, αλλά επειδή ξέραν καλύτερα από σένα πάνω σε πόση μίζα είχε καθήσει η άσφαλτος.

Εγώ λυπάμαι, λοιπόν διπλά, αλλά τώρα πρέπει να κατάλαβες, πάνω σε τι σκατά έχεις καθίσει και αν έχεις στοιχειώδη εντιμότητα, τώρα πρέπει να το αποδείξεις, όχι λυπούμενος, αλλά συντασσόμενος με τον ΓΑΠ και δηλώνοντας καθαρά, ότι θα είσαι στο πλευρό του και ότι κανείς δεν πρέπει να υπολογίζει στην παροχή κάλυψης.

Αλλιώς, όλοι θα συμπεράνουμε ότι ήσουν "άριστος"... ηθοποιός.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ ΔΕΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΡΙΝ 8-9 ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ-ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ‘’ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ’’ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ‘’ΔΥΣΚΟΛΑ’’ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ .

ΚΑΠΟΙΟΙ ‘’ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ’’ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ FUND ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ .

KOSTAS είπε...

Έχεις δίκιο.
Άλλωστε αυτή η υπόθεση ήταν η αιτία ανακοπής της επιστροφής Τσουκάτου αν θυμάμαι καλά και προφανώς το σημείο που καταδεικνύει την σχετική αυτονομία Τσουκάτου από τον Σημίτη.

Μου έδωσε την εντύπωση, μιας συνομιλίας μεταξύ τους, όπου ο δεύτερος ήταν σαν να έλεγε στον Σημίτη,"καλά κάτσε εσύ μαλάκα και ασχολήσου με την ΟΝΕ".

Ανώνυμος είπε...

9:10

Αγαπητέ Χωριάτη
Νομίζω ότι θυμάσαι επιλλεκτικά .
Γιαυτό θα σου κάνω λίγες υπενθυμίσεις .


Α) Κόστος Ολυμπιακών έργων .
Μόνο εναντίον της κατασκευής του Ολυμπιακού Χωριού, εξεδικάστηκαν 22
(είκοσι δύο ) προσφυγές μέχρι τον ‘Αρειο Πάγο . Τεράστο κόστος αλλά πιό τεράστια καθυστέρηση που την πληρώσαμε χρυσή με πληρωμή υπερωριών .
Πόσες πορείες διαμαρτυρίας και καταλήψεις στον Μαραθλώνα εναντίον του κοπηλατοδρομίου μόνο και μόνο επειδή εκεί κοντα είχε κτίσεις τις βίλες τους το Σωματείο Δικαστικών ;
Θα μπορούσα να γεμίσω 2 σελίδες με παραδείγματα .
Β) Ο Κώστας Σημίτης δούλεψε με το πλήρωμα που βρήκε . Βουλευτής Κεφαλονιάς του Πασοκ από το 1981 ήταν ο Τάσσος Μαντέλης . Στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη είχαν φέρει μετακλητό τον Τσουκάτο από τον Οίκο Ναύτου . Μόλις αντιλαμβανόταν το ρόλο τους , ίσως με καθυστέρηση τους έβαζε στο περιθώριο . Μόνο αυτοί ήταν ;
Για να αλλάξει υπουργείο ο Άκης αναγκάστηκε να κάνει Συνέδριο ο Σημίτης .
Γ ) Δεν αγιοποιώ κανέναν αλλά ο Σημίτης ουσιαστικά είναι συνταξιούχος μετά την 7.3.04 και σπάνια μιλούσε . Καλός ήταν ; κακός ήταν ; Θα πάρει το μερτικό του από την Ιστορία .
Δ) Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΕΩΣ ΤΟ 2004 ;;;;
Ήταν μέλος ΟΛΩΝ των υπουργικών συμβουλίων του Σημίτη και μέλος ΟΛΩΝ των εκτελεστικών γραφείων . Αν λοιπόν πρέπει οι κακοί Σημιτικοί υπουργοί να συνταξιοδοτηθούν , αυτός γιατί να αποτελέσει εξαίρεση ; Μήπως λόγω του επωνύμου του;

KOSTAS είπε...

Δεν είπα με το ζόρι να αποτελέσει εξαίρεση.
Περισσότερο έχω την εντύπωση ότι είναι έντιμος, παρά του το εξασφαλίζει το επώνυμο.
Ομως κάνω δυό τρείς συνειρμούς και το λέω.

1. Αν η οικογένεια Τσουκάτου, την τελευταία στιγμή δεν έφτιαξε διεθνές FUND, φαντάζεσαι τι θα μπορούσε να είχε κάνει μια διεφθαρμένη οικογένεια Παπανδρέου. Σίγουρα πάντως δεν θα μάλωνε με την Μιμή για το γνωστό "κωλόσπιτο".
2. Αν ο ΓΑΠ μετείχε των οργάνων, δεν σημαίνει απ'ότι φαίνεται, ότι είχε και γνώση των "μαύρων ταμείων κλπ", που λειτουργούσαν δίπλα του. Εδώ δεν είχε απ΄οτι φαίνεται ιδέα ο Σημίτης, θα είχε ο ΓΑΠ;
3. Αν ο ΓΑΠ ήξερε τι παρελάμβανε το 2004, δεν θα τον έδερνε η σημερινή μοναξιά.
Όταν μπλέκεις με χρηματισμούς αποκτάς και ανθρώπους κολλητούς που τους δένει η "ομερτά" και ο ΓΑΠ έμεινε με τον Πετσάλνικο.
4.Αν ήσουν μπλεγμένος, δεν θα τολμήσεις την γενική ρήξη, επειδή θα αποκαλυφθούν και οι δικές σου βρωμιές.
Ολοι αυτοί οι λόγοι, με κάνουν να περιμένω την ρήξη του, όχι μόνο ως δυνατότητα, αλλά και ως απόδειξη εντιμότητας.

KOSTAS είπε...

Και να σου πώ και κάτι ακόμη;
Αν ήταν βρώμικος, θα του το είχε βγάλει στην φόρα ο Πρετεντέρης και ο ΔΟΛ, όλη την προηγούμενη περίοδο.

Ανώνυμος είπε...

2:31

Χωριάτη
Δυστυχώς στην ζωή δεν είναι αρκετό να είσαι τίμιος για να πας μπροστά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υστερεί στα γκάλοπ επειδή τον βαραίνουν παλιά Πασοκικά σκάνδαλα .
Αμφισβητείται η ηγετική του ικανότητα.
''Σου λένε οι Δεξιοί :
Αυτός δεν είναι ικανός να σχηματίσει ένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας και θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση;''

Τι Πασόκ παρέλαβε ;
Συγκρινε τα Ευρωψηφοδέλτια του Ανδρέα και του Σημίτη με τις κκ Ματσούκα και Ξενογιαννακοπούλου.
Μήπως του επέβαλε ο Σημίτης για Γραμματείς την Μαριλίζα και τον Αθανασάκη ; Επιεικώς ατυχέστατες επιλογές .
Πέρασαν πάνω από 4 χρόνια που είναι αρχηγός και θα ήθελα να είχε αναλάβει έστω ΜΙΑ φορά την προσωπική ευθύνη για όσα συνέβησαν στο Πασοκ μετά τις τελευταίες Ευρωεκλογές .
Πάντα φταίει κάποιος άλλος .
Πριν είχαμε τα ''όργανα των σκοτεινών και ανόμων συμφερόντων'' .
(Βενιζέλος και οι παρέα του)
Τώρα έχουμε τον Σημίτη και τους εκσυγχρονιστές .

Αυτά βλέπει κάποιος χοντρός ''καταλληλότερος΄΄ και γελάει πολύ.

''PASOK poisonous''

KOSTAS είπε...

Δηλητηριώδη άλλαξε η εποχή.
Από τις εξελίξεις της ΖΗΜΕΝΣ, έγινε φανερό και ήλπιζα ότι θα το κατάλαβες, ότι είναι άλλο πράγμα από το να είσαι ΙΚΑΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ και άρα καταλληλότερος, ενός ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ και άλλο πράγμα να είσαι ΙΚΑΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ενός πολιτικού κόμματος.
Ο κόσμος μπορεί να μπερδεύεται σε πρώτη ανάγνωση , αλλά όταν αποκαλύπτεται η ταυτότητα του "μαγαζιού", αλλάζει και ματιά.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε για δύο δουλειές. Αυτή του οργανωτή της ρεμούλας, της μίζας και της καπατσοσύνης και γι'αυτό το ΠΑΣΟΚ, ο ΓΑΠ όντως ήταν "ακατάλληλος" και αυτή του δημοκρατικού κόμματος, εάν βεβαίως πρώτα απ'όλα έδιωχνε τις πουτάνες από τους διαδρόμους, την τσατσά και ασφαλώς έσβηνε το κόκκινο φωτάκι από την πόρτα.
Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει ο ΓΑΠ στον νέο ρόλο, αλλά το ελπίζω.
Ακουγα στις ειδήσεις την πρόταση του Βενιζέλου για εσωκομματική εξεταστική επιτροπή.
Την πρόταση αυτή την έχω κάνει και γώ από τον Γενάρη, αλλά τώρα ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα.
Στην ουσία ο Βενιζέλος μ'αυτή την πρόταση ζητάει να γίνουν οι κατάλληλοι συμψηφισμοί και αλληλοκαλύψεις, να βρούν τους αποδιοπομπαίους τράγους και να την σκαπουλάρουνε.
Οχι σε τέτοια κόλπα.
Αν εννοεί την "αλληλεγγύη" του, να βγεί και να πεί, ότι εντάξει παιδιά όλοι τα πήραμε, ας δούμε τώρα πως θα το συγκαλύψουμε, ώστε να τον ακολουθήσουν πακέτο, όλοι οι αλληλοδιαπλεκόμενοι ένοχοι, να κάνουν και ένα δικό τους κόμμα και να ησυχάσουμε.

Οχι πιά , με τίποτε, τέτοια κόλπα.

Ανώνυμος είπε...

8:35

Χωριάτη
Πάλι με αναγκάζεις να γράφω παραδείγματα ανικανότητας Γ.Α.Π.

πχ οικογένεια Αρσένη

¨Από ''τσάρος της οικονομίας'' του Ανδρέα ο Μάκης κατέβηκε στις εκλογές Ιουνίου'89 με δικό του κόμμα και τον άκουγα να εκφωνεί λόγους ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ εναντίον του Ανδρέα . ΄
Οι αδελφές Κατσέλη το '89 έβριζαν τους ''κλέφτες του Πασοκ''.
Ξαναγύρισε , έγινε Προεδρικότερος του Προέδρου και παρολίγο πρωθυπουργός (52-52-50).
Να μην αναφέρω τι έκανε μετά σε όποιο υπουργείο πήγε .
Δεν βγήκε βουλευτής το 2004.
Άρχισε να γλύφει τον Καραμανλή ο Μάκης μήπως και τον κάνει Πρόεδρο. Ο ΚΚ προτίμησε Παπούλια.
Πριν τις εκλογές του Σεπτ.07 ο ΓΑΠ ξαναθυμήθηκε την οικογένεια Αρσένη και έβαλε το ζεύγος στα ψηφοδέλτια του Πασοκ .
Ενω γλυτώσαμε από τον ''Τσάρο'' στα οικονομικά αποκτήσαμε ''Τσαρίνα'' .
Αν αυτό λέγεται ανανέωση τότε εγώ είμαι ''Τσάρος Πασών των ... συνταξιούχων ''.

''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

babis,



ΕΙΣΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑΣΟΚΟΒΡΩΜΥΛΟΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ.


Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ????



ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΗΤΑΝ "ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ", ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΑΖΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΛΑΜΟΓΙΟ"





ΕΞΩ ΤΑ ΠΑΣΟΚΟΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΖΑ ΔΥΝΑΤΟ

KOSTAS είπε...

Βρε Δηλητηριώδη, μεταξύ μας συζητάμε, δεν χρειάζεται να λέμε και μεις συνθήματα, του τύπου ΕΞΩ ΧΑΜΟΓΙΑ κλπ.
Εκτός από την οικογένεια Αρσένη, στο ΠΑΣΟΚ βρήκαν θέση και άλλες οικογένειες κατά καιρούς.
Δεν θα χρειαστεί να ψάξω πολύ για αν σου αναφέρω αρκετά παραδείγματα.
Προσωπικά το ξέρεις και μόνο το ότι ο Αρσένης κράτησε στα συρτάρια την γνωμάτευση για τον πιλότο στα Ιμια ότι πήγε από τον φόβο του, χέστηκε κοινώς, μου αρκεί. Μη μου το λές συνέχεια.
Προσωπικά είμαι πιό κοντά στους εκσυγχρονιστές σε ζητήματα εθνικισμού , ΕΕ κλπ, αλλά δεν μπορώ να μην θυμάμαι ότι φτιάξαν ένα "Life Style" επιτυχημένων γιάπηδων, διεπλάκησαν με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, χρηματιστήρια κλπ , με λίγα λόγια με λογικές νεοφιλελευθερισμού, αντι- τριτοκοσμικών λογικών κλπ., στο όνομα του αντιλαικισμού, προχώρησαν σε προσωπικά παιχνίδια, στο όνομα του ΠΑΣΟΚ.
Διέλυσαν την λογική του λαικίστικου ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μπορέσουν στην θέση του να βάλλουν κάτι πολιτικώτερο. Είναι αποτυχημένοι και δεν έχουν επαφή με τα προβλήματα της κοινωνίας.
Την πολιτική δεν την ασκούμε για μας, αλλά για να μπορέσει ο κόσμος να χειραφετηθεί. Η πολιτική είναι πρώτα απ'όλα δημοκρατική άσκηση.
Σ'αυτή την λογική απέτυχαν και μετατράπηκαν σε καταχραστές της κομματικής δύναμης.
Η ΖΗΜΕΝΣ είναι απλά μια μόνο ημέρα του ....Ιβάν Ντενίσοβιτς.

KOSTAS είπε...

Φίλε ανώνυμε, με τους ΠΑΣΟΚΟΒΡΩΜΥΛΟΥΣ κλπ, μη χαλάς την ζαχαρένια σου. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ για κανέναν, πόσο μάλλον για να είναι ικανό να πάρει μίζες κλπ.
Τα πόδια του δεν μπορεί να πάρει.
Δυστυχώς για μερικούς από σας, κατά πάσα πιθανότητα θα σας αφαιρέσει την ευχαρίστηση να εκτονώνεστε, λίαν συντόμως.

Ψάξτε τους κουμπάρους τα παιδιά με τα δομημένα και τους ανθρώπους της ΖΗΜΕΝΣ σας εσείς και μετά τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

19:05
Χωριάτη
Με παρεξήγησες.
Μόνο σαν παράδειγμα ανέφερα την οικογένεια Αρσένη .
Πάρα πολλοί ''παράξενοι''τύποι μπήκαν στο Πασοκ μόνο και μονο για την κονόμα .
Με ενοχλεί όμως όταν επανέρχονται τέτοιοι τύποι από το ''αμαρτωλό'' παρελθόν και το παίζουν παρθένες .

Αλλά σήμερα άκουσα κάτι για τον σωματοφύλακα του Τσουκάτου.
Είχε τότε η... έχει ακόμα και σήμερα σωματοφύλακα;

''PASOK poisonous''