Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Αρκετά πιά. Ας αναλάβει το κράτος, την χοντρική αγορά και ας βγάλει και 200%, αλλά ντομάτα πάνω από 30 λεπτά είναι ΕΓΚΛΗΜΑ

Οργιο θερινής κερδοσκοπίας

Οι καλλιεργητές στην Κρήτη πωλούν την ντομάτα προς 10 λεπτά το κιλό, στην πόλη η τιμή της φτάνει τα 1,2 ευρώ. Την ίδια ώρα τεράστιες ποσότητες φρούτων και λαχανικών πετιούνται σε χωματερές «E» 19/6 ...»

-----------------------
Δεν γίνεται πλέον αυτή η δουλειά.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να βλέπει σε ένα από τα μαζικώτερης κατανάλωσης οπωροκηπευτικά, όπως η ντομάτα, αυτό το ΟΡΓΙΟ κερδοσκοπίας και να μη κάνει τίποτε.

Αντί να μας σπάει τ'αρ....ια με τον ΦΠΑ και τα κηνύγια, να βάλει τον κώλο της κάτω και να φτιάξει έναν οργανισμό χοντρικής βασικών προιόντων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της αισχροκέρδιας σ'αυτά τα βασικά προιόντα.
Το ίδιο να γίνει και με το γάλα.

Ν'αφήσουν τις μαλακίες με τις δήθεν ΕΒΟ και λοιπά και να φτιάξουν κάτι στα μέτρα του ανόητου κράτους μας.

Αυτό μπορούν να το κάνουν. Μπορούν να μαζεύουν χοντρική τα βασικά είδη διατροφής και να τα πουλάν χοντρική σ'όσους θέλουν στην συνέχεια να τα επεξεργαστούν και να τα συσκευάσουν.
Ετσι θα βγάλουν και κανένα φράγκο και οι αγρότες, θα βγάλει και κανένα έσοδο και το κράτος και οι καταναλωτές θα έχουν σε λογικές τιμές -έστω τιμές Γερμανίας- και θα προδφέρει και ο δημόσιος τομέας κάτι στον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: