Τρίτη, 6 Μαΐου 2008

Ας σοβαρευτούμε και ας δημιουργήσουμε την Κεντροαριστερά

Βαρέθηκα, να υπερασπίζομαι μια υπόθεση, που πατάει σε δυό πόδια, τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και να βλέπω παιχνίδια μηχανισμών και από τις δύο μεριές, που δεν έχουν την σοβαρότητα που ο κόσμος απαιτεί.

Ο κόσμος ελπίζει, εύχεται και απελπίζεται και οι κομματικοί μηχανισμοί, προσπαθούν να εκμεταλευτούν την κατάστασή του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να τον εγκλωβίσουν στους σχεδιασμούς του.

Τί αλήθεια έχουν στο μυαλό τους;
Πιστεύουν ότι θα ανασυγκροτήσουν τα μαζικά κόμματα της μεταπολίτευσης, με τις οργανώσεις και τα στελέχη σε κάθε γειτονιά και χωριό;
Πιστεύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μαζεύονται να φλυαρούν , υποτίθεται πολιτικές συζητήσεις, μέσα από τις οποίες, θα μοιράζουν ρόλους και μικρές εξουσίες;

Μπορεί.

(για συνέχεια πάτε στο Πλήρης Ανάρτηση)

8 σχόλια:

xoriatis είπε...

Βαρέθηκα, να υπερασπίζομαι μια υπόθεση, που πατάει σε δυό πόδια, τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και να βλέπω παιχνίδια μηχανισμών και από τις δύο μεριές, που δεν έχουν την σοβαρότητα που ο κόσμος απαιτεί.

Ο κόσμος ελπίζει, εύχεται και απελπίζεται και οι κομματικοί μηχανισμοί, προσπαθούν να εκμεταλευτούν την κατάστασή του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και να τον εγκλωβίσουν στους σχεδιασμούς του.

Τί αλήθεια έχουν στο μυαλό τους;
Πιστεύουν ότι θα ανασυγκροτήσουν τα μαζικά κόμματα της μεταπολίτευσης, με τις οργανώσεις και τα στελέχη σε κάθε γειτονιά και χωριό;
Πιστεύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μαζεύονται να φλυαρούν , υποτίθεται πολιτικές συζητήσεις, μέσα από τις οποίες, θα μοιράζουν ρόλους και μικρές εξουσίες;

Μπορεί.

Αλλά εντάξει αυτοί, αυτά ξέρουν, δεν υπάρχει κανείς, να τους επισημάνει, ότι ο κόσμος βαρέθηκε, να περιμένει και να ελπίζει;
Δεν υπάρχει κανείς να τους επισημάνει, ότι οι μόνες πολιτικές συζητήσεις που έχουν σημασία πλέον είναι οι ουσιαστικές ανοικτές συζητήσεις;

Δεν θέλω να γράψω πολλά, αλλά θα τους πρότεινα ένα μοντέλο που νομίζω ότι έχει σημασία στην εποχή μας.

Μια Νέου τύπου Αυτοοργάνωση, μέσα από την λειτουργία σε κάθε νομό στην επαρχία και σε κάθε Δήμο στην Αθήνα, όπως επίσης και σε κάθε ομοσπονδία εργαζομένων, που θα συντονίζεται από ένα γραφείο 2-3 υπαλλήλων που θα συγκροτούν ένα ΚΕΠ, που θα αναλαμβάνει να οργανώσει συζητήσεις, μέσα από δικτυακούς τόπους και στο τέλος και ζωντανά, με εκπροσώπους και από τα δύο κόμματα, για τα μεγάλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ας αποδεσμεύσουν τα μέλη τους ή ας τα διαθέσουν στην λειτουργία των κυττάρων της Κεντροαριστεράς.

Είναι γελοίο φαινόμενο για την Αριστερά, να βάζει ο ένας όρους στον άλλο , που στην πραγματικότητα φτάνουν, μέχρι την απαίτηση να αλλάξουν και να γίνουν ίδιοι όλοι, με τον καθένα τους.

θα μου πείς, ποιός έχει όρεξη τώρα, να ψάχνεται απ'την αρχή.

Θα σου πώ, μόνο όποιος βλέπει να γίνονται σοβαρά πράγματα και σοβαρά πράγματα είναι είτε τα προσωπικά οφέλη, είτε οι σοβαρές δημοκρατικές λειτουργίες.

Καιρός να τελειώνουμε με τα προσωπικά ωφέλη και ότι τα οργανώνει και τα στοιχειώνει, στην ζωή της δημοκρατικής παράταξης.

Καιρός να αρχίσουμε μια νέα περίοδο, σοβαρή και αποτελεσματική στηνζωή της.

Είναι γελοίο να κυβερνάει η δεξιά και να αλληλουπονομεύεται η αριστερά.

λαικος αγωνιστης του πασοκ είπε...

ριχτους τα χωριατη , καμμια συνεργασια με τους ψευτοκουλτουριαρηδες , το πασοκ να τραβηξει μονο του , εχουμε μαθει να ειμαστε μονοι ,ειμασταν μονοι και το 89 , αλλα νικησαμε και παντα θα νικαμε , ιατι ειμαστε οι καλυτεροι , εχουμε τη στοφα του νικητη , η εξουσια σε λιγο θα ειναιπαλιδικιαμας και τοτε θα καταλαβουν οι δεξιοι τι σημαινει βερυκοκο

αστος καναπεδακιας του συριζα είπε...

ρε "λαικος αγωνιστης του πασοκ", εισαι πολυ μεγαλο σουργελο ρεεεεεεεεεε

Northwest Greece είπε...

11:29

Μάλλον το '89 θα ήσουν στο νηπιαγωγείο γιατί δεν θυμάσαι ότι τότε η Ελληνική κοινωνία ήταν διαφορετική , το μίσος του Εφιάλτη της αποστασίας προς τον Ανδρέα πολύ χοντροκομμένο και η μαλακίες που έκανε 90-93 απερίγραπτες .

Η σημερινή Δεξιά ήλθε αποφασισμένη ,αδίστακτη και προετοιμασμένη .
Έχουν δε απέναντί τους τον Γιώργο Παπανδρέου .
Καλύτερο πελάτη ούτε στα όνειρά τους .
Το Πασοκ είχε μια ευκαιρία την 11.11.07 . Την κλώτσησε , των συνδικαλλισταράδων πρωτοστατούντων .
Η επανάλειψη λοιπόν του '93 είναι όνειρο απατηλό.

pasok poisonous είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήλωσε στις δημοσκοπήσεις και αυτό, αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη στην ελληνική πολιτική. Βάζει ένα βάσανο σε όλους, τους σπρώχνει να ψάξουν τα μέτρα τους. Πρωτίστως, δε, ανεβάζει τον πήχη για το ίδιο το κόμμα της Αριστεράς...

Ξεχωρίζω δύο παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ισάριθμα ζητήματα της επικαιρότητας:

Ζήτημα πρώτο, ΟΤΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος δήλωσε ότι το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει το 50% συν μία μετοχή του Οργανισμού ώστε να έχει την πλειοψηφία. Μάλιστα!

Πώς θα συμβεί αυτό; Προφανώς αγοράζοντας μετοχές του ΟΤΕ- υποθέτω ότι ο Αλαβάνος δεν προτείνει να δημευτούν οι μετοχές που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών... Με το Δημόσιο να κατέχει το 25% των μετοχών του ΟΤΕ (το άλλο 25% θα το έχουν μετά τη συμφωνία οι Γερμανοί) το «σχέδιο Αλαβάνου» επιβάλλει να αγοραστεί ένα 25% από τη χρηματιστηριακή αγορά, δηλαδή περίπου 125 εκατομμύρια μετοχές.

Θα δεχθώ ότι το Δημόσιο θα αγοράσει φθηνότερα από τον Βγενόπουλο (πράγμα δύσκολο) και ότι αγοράζοντας τόσες μετοχές δεν θα αυξηθεί η τιμή της μετοχής (πράγμα απίθανο). Ακόμη και υπό αυτές τις ακραίες προϋποθέσεις όμως, το Δημόσιο θα χρειαστεί για να υλοποιήσει το «σχέδιο Αλαβάνου» περίπου 3 δισ. ευρώ. Τρεις φορές ο προϋπολογισμός του υπουργείου Οικονομίας!

Πού θα βρει το Δημόσιο 3 δισ. ευρώ; Μυστήριο! Από πού θα τα εξοικονομήσει; Αγνωστο! Και τότε πώς ο Αλαβάνος κόβει έναν λογαριασμό 3 δισ. ευρώ χωρίς να έχει ιδέα πού θα βρεθούν; Να ένα υπέροχο μυστήριο, το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να λύσει!

Ζήτημα δεύτερο, εγκληματικότητα. Ρώτησαν σε τηλεοπτική συνέντευξη τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρα πώς θα αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα. Ο Τσίπρας απάντησε ότι θα αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αιτίες που γεννούν την εγκληματικότητα, αλλά ότι δεν χρειάζονται μέτρα καταστολής ή/ και αστυνόμευσης.

Είναι μια ωραία, γενναιόδωρη ιδέα, ευρύτατα διαδεδομένη στην παραδοσιακή Αριστερά, η οποία οδηγεί στο εξής πρακτικό αποτέλεσμα: τη στιγμή που κάποιος τύπος θα απειλεί οδηγό λεωφορείου με πιστόλι, ο οδηγός θα του πει «στοπ! Κάνε λίγο υπομονή να διορθωθούν τα κοινωνικά αίτια που σε έφεραν εδώ,και βλέπουμε...» . Προσωπικά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του οδηγού. Ελπίζω ούτε ο Τσίπρας!

Ηθικόν δίδαγμα; Οταν πιάνεις διψήφιο στις δημοσκοπήσεις, οι ασκήσεις επί χάρτου δεν αρκούν. Χρειάζεται και λίγη πολιτική.

for the copypaste
''PASOK poisonous''

χωριάτης είπε...

Pasok poisonous, δεν νομίζω ότι τα παραδείγματα που χρησιμοποίσε ο Πρετεντέρης, είναι τα καλύτερα.
Για παράδειγμα, θα μπορούσε να αγοράσει τις μετοχές με τα χρήματα του Ταμείου του ΤΑΠ-ΟΤΕ, αντί να τα παίζει στα δομημένα ομόλογα.

Για το δεύτερο παράδειγμα.
Ο Τσίπρας έχει δίκιο.
Δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα καταστολής, που μεταξύ μας, ειδικά σ'αυτό τον τομέα, δεν έχει έννοια, αλλά μέτρα κοινωνικής πολιτικής, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μια αποτελεσματική πολιτική στον χώρο της θεραπείας των τοξικομανών κλπ.
Αν πιστεύεις ότι η λύση είναι να γεμίσουμε μπάτσους, θα πρέπει να μας πείς και ποιός θα πληρώσει αυτούς τους μπάτσους;

alexantrotrollientes είπε...

αυτο ρε ειναι το προβλημα ;;;;;;;;;;


οτι δλδ αν γεμίσουμε μπάτσους, θα πρέπει να μας πεί και ποιός θα πληρώσει αυτούς τους μπάτσους!!!!

και αυτος ο ιδιος να τους πληρωνει τους μπατσους ... ρε και τσαμπα να μας δερνουν (εε δουλευουν ηθελα να πω ) οι μπατσοι , να χεσω τη μουρη σας ρε που εχετε τετοια ονειρα

xoriatis είπε...

Μην αρπάζεσαι ρε κάγκουρα.
Οχι δεν είναι αυτό το πρόβλημα, απλά είναι ρητορικό ερώτημα, που βασίζεται στο αντίστοιχο δίλλημα του Πρετεντέρη, για το πού θα βρεί ο Αλαβάνος τα 3 δις για την αεπαναγορά των μετοχών του ΟΤΕ.