Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Να δημιουργηθεί άμεσα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ

Είναι περισσότερο από απαραίτητη η δημιουργία ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ αν θέλουμε να ελεγχθεί η κερδοσκοπία.
Η λύση είναι απλή. Με ένα μικρό ποσοστό Δημοσίων Υπαλλήλων, της τάξης του 10% από κάθε υπουργείο, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε όλους τους νομούς Ελεύθερες Αγορές, με την λογική εξυπηρέτησης των πολιτών που χαρακτηρίζει τα ΚΕΠ.
Αντί να γκρινιάζουμε ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι τα ξήνουν, καλό είναι να τους δόσουμε ρόλο. Εχουν τις γνώσεις, για να εξασφαλίσουν τους ποιοτικούς ελέγχους, μπορούν -αφού θα συμμετέχουν και υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών- να ελέγξουν την φοροδιαφυγή, χρειάζεται μόνο να σκεφτεί κανείς να τους χρησιμοποιήσει για κάτι κοινωνικά χρήσιμο, όπως είναι η διοργάνωση ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, όχι μόνο με την λειτουργία τους όπως οι λαικές αγορές, αλλά και με την λειτουργία ηλεκτρονικών αγορών, όπως τα διάφορα e-shop, που θα έχουν ως σταθμούς παραλαβής των προιόντων τους χιλιάδες μικροέμπορους και παραγωγούς.

Η αγορά όπως λειτουργεί δεν είναι αγορά αλλά το κάθε κατάστημα λειτουργεί σαν λημέρι κλέφτη, που περιμένει να ληστέψει τον άτυχο διαβάτη.

Αγορά σημαίνει συνεύρεση εμπόρων και πελατών, που μπορούν να βλέπουν, να συγκρίνουν και να διαλέγουν.

Οσοι συμμετέχουν κατά συνέπεια στις ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ θα χαίρουν των δικαιωμάτων της ελεύθερης διακύμανσης των τιμών, ενώ οι υπόλοιποι θα ελέγχονται για κερδοσκοπία εάν πωλούν ,με ποσοστά μεγαλύτερα από τα επιτρεπτά, από τις τιμές που αυτά θα πετυχαίνουν στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ της περιοχής τους.

Ας αναλάβουν τα συνδικάτα των Δημοσίων Υπαλλήλων και πρώτα απ'όλα η ΑΔΕΔΥ, να αποδείξουν ότι ο κόσμος έχει άδικο που τους κατηγορεί για "κοινωνική αναλγησία" με όπλο την μονιμότητα. Εχουν μια καλή ευκαιρία να αλλάξουν τις άσχημες γνώμες και να βρούν και οι ίδιοι έναν κοινωνικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: