Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Επιτέλους φώς για την Κεντροαριστερά, με εγγυητή την ΓΣΕΕ

Εχουν περάσει περισσότεροι από 4 μήνες αφότου μίλησα για την ανάγκη συγκρότησης της Κεντροαριστεράς από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ με εγγυητή την ΓΣΕΕ.

Επιτέλους με την σημερινή απόφαση της ΓΣΕΕ, νομίζω ότι μπαίνει το νερό στ'αυλάκι, σ'αυτή την κατεύθυνση.

Επιτέλους η ΓΣΕΕ, σήμερα αποφάσισε βα ξεκινήσει αγώνα κατά της ακρίβειας και της φτώχιας, όπως βλέπουμε στην είδηση, από το in.gr.

--------------------------------------


Συλλαλητήριo στις 18 Ιουνίου


Σειρά δράσεων από τη ΓΣΕΕ στη μάχη κατά της ακρίβειας
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σε πρόσφατη εκδήλωση κατά της ακρίβειας
Αθήνα

Σειρά πρωτοβουλιών κατά της ακρίβειας αναλαμβάνει η ΓΣΕΕ. Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της διοίκησης, ο πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος ζήτησε να ενταχθεί το ζήτημα της αντιμετώπισης της ακρίβειας στις διαδικασίες διαλόγου με τους εργοδότες και πρότεινε να διεκδικηθεί εισοδηματική ενίσχυση, κυρίως για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Αλέκος Καλύβης ζήτησε να διεκδικηθεί επίδομα αντιμετώπισης της ακρίβειας, της τάξης των 200 ευρώ μηνιαίως, ενώ ο γγ Κώστας Πουπάκης τάχθηκε υπέρ της διατίμησης σε σειρά προϊόντων. «Ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά» είπε χαρακτηριστικα.
Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να διοργανωθεί συλλαλητήριο στις 18 Ιουνίου, ενώ θα δημιουργηθούν καταναλωτικές οργανώσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων.
Οι οργανώσεις θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για μποϊκοτάζ συγκεκριμένων προϊόντων, μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.
Κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια θα γίνουν και κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αρχές Σεπτεμβρίου.
«Απαιτούμε από την κυβέρνηση την ανάκληση ή πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων και των υπηρεσιών του Δημοσίου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Οδηγίες για ουσιαστική δράση σε αγανακτισμένους πάσης μορφής και απόχρωσης".


Οργανωθείτε, Αγωνιστείτε, Ξεσηκωθείτε…

Το είπε o πρόεδρος κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

Πηγαίνετε λοιπόν γραφτείτε σε μια τοπική του ΠΑΣΟΚ, συμμετάσχετε ενεργά στις δραστηριότητες του κινήματος ,Ξεσηκωθείτε και βγείτε από το καβούκι σας. Πείσετε γνωστούς και φίλους σας και συγγενείς σας ότι τελειώνουν ,πρέπει να τελειώνουν . Πρόσφερε εθελοντική εργασία για τις ανάγκες του κινήματος…..Να μερικά από αυτά που μπορείτε να κάνετε αγαπητοί φίλοι.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει .Στην δημοκρατία ζούμε . Πρέπει να γίνουμε πλειοψηφία για να πάρουμε την εξουσία με δημοκρατικό τρόπο . Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουμε όλοι αγωνιστές και κήρυκες της αλλαγής και της αλήθειας που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος μας Γιώργος Παπανδρέου. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και απλά βάζουν νερό στο μύλο της δεξιάς και παρατείνουν την εξουσία της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που είχαμε ποτέ.

Πάντα με εκτίμηση

babis