Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Ο Δήμαρχος Τήλου θα τελέσει τους πρώτους γάμους ομοφυλοφύλλων

Ο κύβος ερρίφθη: Στο δημαρχείο Τήλου τελικά οι πρώτοι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών (από το in.gr)

Αφού οι Δήμαρχοι του ΣΥΝ, αθέτησαν την υπόσχεσή τους, προς τους ομοφυλόφυλους, και ειδικά ο Δήμαρχος Καισαριανής, φάνηκε ότι η υπόθεση ήταν χαμένη, για τους ομοφυλόφυλους.
Οι γνωματεύσεις που περίμενε ο Δήμαρχος Καισαριανής, για να τελέσει τους πρώτους γάμους, από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους, μάλλον δεν φτάσαν ακόμη.
Ετσι ο Δήμαρχος της Τήλου, μετά την γνωμάτευση της καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θ.Παπαζήση, ότι "η διάταξη του Αστικού Κώδικα η οποία προβλέπει τις προϋποθέσεις για την τέλεση γάμου δεν αναφέρεται στη διαφορά του φύλου", προχωρά στην τέλεση των πρώτων γάμων.

Τι περίεργη χώρα. Από αλλού περιμένεις κάπου και από αλλού σούρχεται.
Δεκαετίες πολιτικής υπέρ των ομοφυλοφύλων του ΣΥΝ, πήγαν στην μπάντα, μόλις χρειάστηκε να κάνει πράξη τις απόψεις του, με διάφορα προσχήματα.
Δεν πειράζει.
Αλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν την χάρη. Απλοί άνθρωποι με ανοικτό μυαλό, όπως ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, που χωρίς πονηριές, πήρε το όποιο κόστος πάνω του.
Η κοινωνία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα κόμματα, ακόμη και αν θέλουν για τον εαυτό τους τίτλους αξεπέραστης ριζοσπαστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: