Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Παιχνίδια με τις δημοσκοπήσεις

Ηδη όπως βλέπω στο ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ, έσπευσαν οι εταιρείες Δημοσκοπήσεων να μετρήσουν την κοινή γνώμη και μετά από αρκετό καιρό να μας "πληροφορήσουν".

Περίμεναν ένα θετικό "πίκ" για την ΝΔ, για να τις δημοσιεύσουν.
Οι αλήτες ενώ είναι προφανές ότι κάνουν συνέχεια δημοσκοπήσεις, διαλέγουν να "προπαγανδίσουν" εκείνες που συμφέρουν την Κυβέρνηση.

Είναι πραγματικά ΣΚΑΝΔΑΛΟ η συμπεριφορά τους και είναι φανερό ότι τόσο καιρό δεν δημοσίευαν καμμία επειδή το ΠΑΣΟΚ είχε περάσει ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ομως είναι φανερό ότι η τάση έχει αντιστραφεί για την ΝΔ. Οσο και αν το κρύβουν, μέχρι το καλοκαίρι θα αναγκαστούν να το ομολογήσουν.

Πρέπει βλέπεις και αυτοί να κάνουν την δουλειά τους, κάποτε.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην είσαι συνέχεια στο τρυπάκι των κέντρων που υπονομεύουν και των ΜΜΕ που μας κυνηγούν .
Αν είναι έτσι που τα λες γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν παραγγέλει μία και να την δημοσιοποιήση.
Έγώ ξέρω δύο που τρέχουν από χθές μέχρι αύριο και μέχρι σήμερα είναι περίπου σε επίπεδα διαφοράς το ίδιο με πριν .
gf

Ανώνυμος είπε...

Και αυτό από την αυριανή Ελευθεροτυπία.

*Ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν λένε να εγκαταλείψουν τα σενάρια συνωμοσίας. Αναρωτιούνται γιατί «έχουμε να δούμε δημοσκοπήσεις με πρόθεση ψήφου αρκετές μέρες». Εχουν έτοιμη την απάντηση. Επειδή το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει καλύτερα λόγω των πρωτοβουλιών του Γ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στις εταιρείες να μην κάνουν γκάλοπ αυτήν την περίοδο για να μην φανεί ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει πόντους και τονωθεί η ψυχολογία των οπαδών του.

*Αυτά έλεγαν και πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και μετά ζητούσαν συγνώμη.

Δεν είσαι μόνος σου
gf

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνιδι αυτο το παιζουν τώρα και αναλογα με τα συμφέροντα της καθε εφημερίδας...

Αλλα σωστα λεει ο φίλος π φιλη gf

Ας κανει και το ΠΑΣΟΚ και να τα δημοσιευσει...το κρατα κανεις?
Ολο και καποια εφημεριδα ή περιοδικο θα τα δημοσιεύσει..

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τελείωσε , η πρόταση μομφής στη κυβέρνηση καθώς και η πρόταση για δημοψήφισμα ανήκουν στο παρελθόν , και στο Βουκουρέστι είχαμε το βέτο για τα Σκόπια .
Καιρός λοιπόν να κάνουμε πολιτικό ταμείο και να τολμήσουμε μερικές προβλέψεις .

Ο Καραμανλής με σωστή επικοινωνιακή διαχείριση πριν το Βουκουρέστι κατόρθωσε την άσκηση βέτο να την ανάγει σε μεγάλη του επιτυχία και έτσι πιστώνεται στη κοινή γνώμη. Κατάφερε από τη σήψη της ζαχοπουλιάδας και την πλήρη ακινησία για 4 χρόνια στα εθνικά θέματα να εμφανίζεται με αυξημένο πολιτικό κεφάλαιο που θα το εξαργυρώσει στη πορεία.

Ο Παπανδρέου μετά την πλήρη αποσυσπείρωση που παρατηρείτο στο ΠΑΣΟΚ από τον Ιανουάριο και μετά , με τη πρόταση μομφής κατάφερε τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων να σταματήσει τη κατρακύλα και να πάρει ανάσα .

Ο Σύριζα αρχίζει σιγά σιγά να συνειδητοποιεί τι σημαίνει να γίνεσαι πόλος στο πολιτικό παιχνίδι με τα συν και τα πλην του .
Το ΚΚΕ καμιά έκπληξη , μία από τα ίδια.

Και τώρα περιμένουμε τις πρώτες δημοσκοπήσεις για να δούμε τι θα δείχνουν .Ας τολμήσουμε μερικές προβλέψεις .
Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με διακριτή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια μικρή ανάκαμψη

Ο Σύριζα θα έχει μια υποχώρηση σχετικά με το τσαφ του προηγούμενου μήνα
Το ΚΚΕ τα ίδια

Και την άλλη μέρα θα έχουν όλοι λόγους να χαίρονται.

Ο Καραμανλής από τη μια διότι θα βλέπει τα δικά του ποσοστά να εκτοξεύονται και ταυτόχρονα με τη μικρή άνοδο του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει η μόνη αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ που θα τον ανησυχούσε πραγματικά ,την οποία δεν προτίθεται να επιφέρει ο πρόεδρός του. Στόχος του κ. Καραμανλή είναι να αντιμετωπίσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές τον κ. Παπανδρέου και συνεπώς εύχεται το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει μιαν αξιοπρεπή δημοσκοπική απόσταση από τον Συνασπισμό.

Ο Παπανδρέου σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση και παίρνει και άλλη παράταση στην αμφισβήτηση για την αρχηγία , έστω και αν τα ευρήματα θα δείχνουν ότι απομακρύνεται ο λογικός στόχος (άραγε είναι??) του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές .

Ο Αλαβάνος διότι θα έχει ποσοστά πολύ πάνω από το ΚΚΕ και ταυτόχρονα από το σταμάτημα της πτώσης του ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται για λίγο το μόνο σενάριο που φοβάται πραγματικά Στην παρούσα φάση, οι μισοί τουλάχιστον από τους εμφανιζόμενους ως ψηφοφόροι του Συνασπισμού επιδιώκουν, περισσότερο ή λιγότερο συνειδητά, τη μόνη αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ την οποία δεν προτίθεται να επιφέρει ο πρόεδρός του.

Κοντός ψαλμός αλληλούια .

Κάθε αντίθετη άποψη καλοδεχούμενη .

GF

Χωριάτη αν θέλεις μπορείς να το αναρτήσεις στο blog σου. Πολυφωνία δεν είπες.

KOSTAS είπε...

GF
άλλη φορά άφησε το στο πρώτο πόστ με τίτλο ΚΑΛΑΘ "ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ", για να το βρίσκω εύκολα