Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Η σημερινή συζήτηση στην Βουλή είναι ΤΟΜΗ στην πολιτική ζωή

Αν η αντιπαράθεση της Αντιπολίτευσης στο ζήτημα του Ασφαλιστικού, απετέλεσε την μεγάλη τομή στον πολιτικό διάλογο στην χώρα, την αφετηρία "ανανοηματοδότησης" των πολιτικών εκφράσεων του λαού,την αρχή της αμφισβήτησης της μηντιοπροωθούμενης στρεβλής εκπροσώπησης, η σημερινή συζήτηση, ασφαλώς θεμελιώνει με καθοριστικό τρόπο τις νέες αναφορές και τις νέες ταυτότητες, που θα αποτελούν ταυτότητες "αναφοράς" των ΝΕΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Διότι στην πραγματικότητα, μετά τις ακλογές του Σεπτεμβρίου, έχουμε ένα ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, έναν ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑ και τουλάχιστον ένα ΚΚΕ σε νέο ρόλο.

Η σημερινή παρουσία του ΓΑΠ, αλλά και η παρουσία του Αλαβάνου, έστειλαν νέα στοιχεία στον διάλογο στην Κεντροαριστερά.

Μου έμεινε η εντύπωση, ότι ο ίδιος ο Αλαβάνος, μόνο επειδή θα είχε ισχυρά εσωτερικά προβλήματα, δεν μίλησε ανοικτά για "συμμαχικό κατέβασμα στις εκλογές".

Η "αναντίστοιχη" με τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων, εμμονή του στον στόχο της πτώσης της κυβέρνησης της ΝΔ, έστω και αν θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι είναι επανάληψη, έχει την σημασία ,ότι πλέον δεν γίνεται σε ένα πνεύμα αλλαζονικής και υπερφίαλης πολιτικής ρητορίας που τον διέκρινε στην προηγούμενη περίοδο, αλλά σαφώς γίνεται στα πλαίσια της ανίχνευσης της "μέσης απόστασης" που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Στην επόμενη περίοδο, μαζί με την "επιστροφή" των αιτημάτων-πιέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, από-προς το ΠΑΣΟΚ να κάνει κάτι για να ανατραπεί η κυβέρνηση της ΝΔ, θα υπάρξει και η αποδοχή ότι αποτελεί αυτό τον πυρήνα της αντιδεξιάς παράταξης και επίσης οι πρώτες φωνές που θα του ζητούν να πάρει πρωτοβουλίες.

Ελπίζω ότι ο ΓΑΠ θα αρπάξει την ευθύνη που ένας ηγέτης της Παράταξης δεν μπορεί να αρνηθεί.
Η μεστή παρέμβαση του για τα ζητήματα και του ΟΤΕ, αλλά κυρίως των "υπερχρεωμένων νοικοκυριών", έβαλε την κόκκινη γραμμή που χωρίζει την Κεντροαριστερή πολιτική, από αυτή του Νεοφιλελευθερισμού και η ανταπόκριση που βρήκε ήταν πιστεύω καταλυτική και θα φανεί και στις επόμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Η διάθεση της Βουλευτικής ασυλίας του, στην ελεύθερη χρήση της, από τον κάθε Βγενόπουλο, απετέλεσε ασφαλώς σημαντική ένεση κύρους της πολιτικής, στο όλο κλίμα απαξίωσης που ο λαικισμός των μήντια έχει καλλιεργήσει στην μέση συνείδηση, των πολιτών.

1 σχόλιο:

Alexantro Trollientes είπε...

Ελπίζεις ότι ο ΓΑΠ θα αρπάξει την ευθύνη που ένας ηγέτης της Παράταξης δεν μπορεί να αρνηθεί...
Ε και;
Αμα ειναι να περιμενει ο κοσμος απο ηγετες και παραταξεις σωθηκε .
Ο καλος ηγετης δεν παυει να ειναι ηγετης και το κομμα κωμμα.
Καλος ηγετης, ο αυτοκαταργουμενος ... κατι σαν τον σωστο ηθοποιο που δεν κραυγαζει κοιτατε πως ερμηνευω τον ρολο μου , αλλα χανεται μεσ στον ρολο .
Αλλα που