Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Η επέλαση της κρίσης, χωρίς σχόλια

Δεκαέξι μήνες πριν τις εκλογέςΤραπεζική κρίση οδηγεί σε παραίτηση τον συντηρητικό πρωθυπουργό της Σαξωνίας
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Σαξωνίας Γκέοργκ Μίλμπρατ εν μέσω έντονων επικρίσεων για τη διαχείριση τραπεζικής κρίσης στο γερμανικό κρατίδιο. Ο Μίλμπρατ ανήκει στις τάξεις της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Ανγκελα Μέρκελ.

----------------------

«Καμπανάκι» από τον ΖέλικΗ κρίση με τα τρόφιμα θα φέρει μεγαλύτερη ένδεια, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα

Η ραγδαία αύξηση στις τιμές των τροφιμών μπορεί να οδηγήσει περισσότερους από 100 εκατ. ανθρώπους στις φτωχές χώρες του κόσμου σε μεγαλύτερη ένδεια, δηλώνει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρ.Ζέλικ. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

--------------------

«Θερίζει» η πιστωτική κρίσηΑπρόσμενες ζημίες λόγω subprime σημείωσε η Wachovia το πρώτο τρίμηνο
Ζημίες ύψους 393 εκατ. δολαρίων σημείωσε η τέταρτη μεγαλύτερη αμερικανική Wachovia στο πρώτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα της έκθεσής της στην αγορά ενυπόθηκων δανείων χαμηλής εξασφάλισης, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα τις αγορές.

-----------

«Θηλιά» τα υψηλά επιτόκιαΑνησυχία σε τράπεζες και δανειολήπτες για τα στεγαστικά δάνεια

Τα νέα προϊόντα σε ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια που έχουν λανσάρει τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο του «επιτοκιακού σοκ» για τους δανειολήπτες, σύμφωνα με την Fitch Ratings. Στα ύψη οι κατασχέσεις ακινήτων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μαζικότερη λαϊκή εκδήλωση μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν έγινε ούτε για το Ασφαλιστικό ούτε για τα Σκόπια: έγινε την Κυριακή για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς καμία οργανωτική υποδομή, χωρίς διαφήμιση, χωρίς να θίγεται κανένα οικονομικό συμφέρον ή κεκτημένο τους, χωρίς να απειλούνται τα δικαιώματά τους, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν για την ομάδα τους. Το αφιερώνω εξαιρετικά στους ανόητους που μας έχουν πρήξει με την «αριστερή στροφή» της ελληνικής κοινωνίας. Είναι απορίας άξιον πώς έστριψε αριστερά μια κοινωνία στην οποία η ΝΔ και ο Καραμανλής κάνουν περίπατο στις δημοσκοπήσεις. Πώς έστριψε αριστερά μια κοινωνία στην οποία οι οκτώ στους δέκα προβλέπουν ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει ξανά η Δεξιά. Και πώς έστριψε αριστερά μια κοινωνία, η οποία μόλις πάει να απογειωθεί λίγο η Αριστερά την προσγειώνει με άγαρμπο τρόπο.

Ομολογώ ότι πολλές φορές εκπλήσσομαι με όσα κυκλοφορούν.

Πληροφορούμαι, ας πούμε, ότι καταρρέει ο καπιταλισμός και ότι ζούμε τη χειρότερη κρίση από το 1929, παρ΄ όλο που ούτε τότε κατέρρευσε ο καπιταλισμός. Αν δεν με απατά η μνήμη μου πρόκειται για την όγδοη ή ένατη «χειρότερη κρίση από το 1929» την οποία έχουν προαναγγείλει οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που θα προαναγγείλουν και την επόμενη. Εν τω μεταξύ, δεν έχω δει κανέναν καπιταλισμό να καταρρέει...

''PASOK poisonous''

Alexantro Trollientes είπε...

Η ουσια δεν ειναι αν θα πεσει η οχι ο καπιταλισμος και ποτε αλλα οτι ...

Ο κόσμος οδεύει «προς μία παρατεταμένη περίοδο εξεγέρσεων» και συγκρούσεων, που σχετίζονται με την άνοδο των τιμών και την έλλειψη των ειδών διατροφής, εκτιμά σε συνέντευξή του στο στην εφημερίδα Liberation Ζαν Ζιγκλέρ, συντάκτης της ειδικής έκθεσης του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή.

«Βαδίζουμε προς μία μακρά και παρατεταμένη περίοδο εξεγέρσεων, συγκρούσεων, κι ανεξέλεγκτων κυμάτων περιφερειακής αποσταθεροποίησης, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα της απόγνωσης των πλέον ευάλωτων πληθυσμών» τονίζει ο Ζ.Ζιγκλέρ.

«Πριν την ανάφλεξη των τιμών, ήδη 854 εκατομμύρια άνθρωποι υπέφεραν από σοβαρό υποσιτισμό. Πρόκειται για μία προαναγγελθείσα εκατόμβη» προειδοποιεί ο Ζιγκλέρ.

μαθε λοιπον να διαβαζεις , πισω απο τις ετικετες