Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Μιζέρια και ρουτίνα στο Πολιτικό σκηνικό

Η "αποκατάσταση της τάξης", όπως επισημάθηκε από τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, μεταθέτουν το ενδιαφέρον, από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην μόνη μία λύση που υπάρχει για την πολιτική κατάσταση.
Θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να προηγηθεί της ΝΔ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι και να κάνει πλέον, θα μοιάζει με σπασμωδικές κινήσεις, άρνησης της πραγματικότητας.
Ο Τσίπρας θα τρέξει παντού, κολλημένος με το αχτιβίστικο πνεύμα που υποτίθεται του δίνει πόντους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπεί σε χρονοβόρες διαδικασίες εσωτερικής "τάξης". Θα επιχειρηθούν να βγούνε σιγά σιγά τα μαχαίρια, μεταξύ αυτών που πιστεύανε ότι χρειαζόταν μια μεταρυθμιστική πολιτική ατζέντα και εκείνων που τα μυαλά τους τα είχε κατακλύσει η αδρεναλίνη της μεγάλης απόβασης.
Ετσι το πρόβλημα ακούει πλέον στο όνομα ΓΑΠ, όχι επειδή αμφισβητείται από περιθωριακές φωνές του "ρεύματος", αλλά επειδή πλέον πρέπει να αρθρωθεί κυβερνητική πρόταση, που θα λαμβάνει υπόψη της και θα αξιολογεί τα μεγάλα προβλήματα που θα κρίνουν τις επόμενες εκλογές.

1. Το πρόβλημα της τραπεζικής πίστης, στα δύο σκέλη του
α. Το σκέλος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
β. Το σκέλος των μεσαίων επιχειρηματιών

2. Το πρόβλημα ανεργία, κοινωνική πολιτική

3. Το πρόβλημα δημοσιονομικά και δημόσια διοίκηση.

Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι η πολιτική της ΝΔ θα ολοκληρώσει την θητεία της με μίζερη έως εχθρική οικονομική πολιτική και θα ξαναπάει στις εκλογές με υποσχέσεις για μετεκλογική ανάκαμψη.

Δεν θα πρέπει να της δοθεί καμμία σημασία.

Ο λαός πλέον περιμένει από το ΠΑΣΟΚ μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση και δημοσκοπικά θα εξαντλήσει τον χρόνο για να το "πιέσει", θα το εκβιάσει μέχρι να του δόσει την σύμφωνη γνώμη.

Μην τον υποτιμήσουν. Η πρωτιά σε πρώτη φάση και η αυτοδυναμία σε δεύτερη φάση, θα αποτυπωθούν με απόλυτη ακρίβεια, στις τρείς εκλογικές αναμετρήσεις που θεωρητικά του προσφέρονται ως όπλα. Ευρωεκλογές, εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και εκλογές με τον επόμενο εκλογικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: