Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Οικολογικό γλέντι....στο Καρβουνάρι Θεσπρωτίας


Από την ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ
ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


Πρωτομαγιά, καθιερωμένη από αγώνες, ημέρα παγκόσμιας αντίδρασης στο κατεστημένο.
1η Μαΐου 2008 ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ημέρα αγώνα ενάντια σε κάθε οικολογική καταστροφή.

Η Συντονιστική επιτροπή αγώνα οργανώνει οικολογικό γλέντι για ενημέρωση και διαμαρτυρία κατά της αυθαιρεσίας και της προχειρότητας των αποφάσεων διορισμένων «πολιτικών ταγών» με ανυπολόγιστες οικολογικές καταστροφές στην περιοχή.

Καλεί όλους όσους δεν περιορίζονται απλά στην υιοθεσία διαφημιστικών μηνυμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος να παλέψουν με την παρουσία τους για να αντιμετωπίζεται η ζωή μας και η υγεία των παιδιών μας όχι με σαθρά τεχνικοοικονομικά κριτήρια στα γραφεία των υπουργείων αλλά με ευθύνη και αγάπη γι’ αυτούς που σε τελευταία ανάλυση τους πληρώνουν.

Για εμάς η δράση δεν φέρνει αντίδραση αλλά είναι πηγή δημιουργίας.
Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε τούτο το ειρηνικό οικολογικό γλέντι, να μιλήσετε για τα προβλήματα των περιοχών που χαρακτηρίζονται από την πληγωμένη «αναπνοή» μας.

Σας καλούμε να κάνουμε Θεσμό το ειρηνικό οικολογικό μας γλέντι.
Κάθε χρόνο και σε έναν άλλο πληγωμένο οικολογικά χώρο της πατρίδας μας να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην κουφαμάρα και την αδιαφορία των υπευθύνων για την ποιότητα της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας. Πατριώτης είναι αυτός που σέβεται και φροντίζει το χώμα που τον ανέθρεψε.
Ζητάμε κι από εσάς τους ευαίσθητους λειτουργούς της 4ης εξουσίας να ακούσετε και να στηρίξετε την προσπάθειά μας.

Εμείς οι κάτοικοι του Καρβουναρίου θα σας περιμένουμε από το πρωί της πρωτομαγιάς όχι να μαζέψουμε «ρόδα και κρίνα» αλλά να ενώσουμε τη φωνή μας και την αγωνία μας για τα όσα καταστροφικά συμβαίνουν.

Από το πρωί της πρωτομαγιάς οι κτηνοτρόφοι και οι νοικοκυρές του χωριού θα ετοιμάζονται για μια πραγματική Ηπειρώτικη φιλοξενία με κρασί τσίπουρο παραδοσιακές πίτες και σούβλες με κομμάτια από το βιός τους.
Έτσι για να μεθύσουμε τον Ήλιο και τη μυρσίνη αυτή τη δοξαστική για να μη λησμονάνε τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: