Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Καραμανλής. Κέρδισε την ιδεολογική ηγεμονία στο Βουκουρέστι

Ανεξάρτητα από τις ατέλειωτες μαλακίες που γράφουν, οι νεοδημοκράτες, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ.

Ολοι κρατούσαν την ανάσα τους, αναλογιζόμενοι, την "πιθανότητα" να φανεί η κυβέρνηση λιγώτερη, απ'αυτό που και ένα παιδί του Νηπιαγωγείου, θα μπορούσε να κερδίσει.

Ψυχολογικά, του δικαιολόγησαν την υποχώρηση από τον "εθνικό στόχο" για την μη αναγραφή του Μακεδονία και των παραγώγων του στο όνομα της ΦΥΡΟΜ, επειδή ήταν παράλογη "δέσμευση".
Δεν θα μπορούσαν μετά απ'αυτήν την "υποχώρηση" να του δικαιολογήσουν και άλλη υποχώρηση.

Πόσο πιό χαμηλά να πέσει.
Το επόμενο στάδιο θα ήταν να παρακαλάει να την ονομάσουν Μακεδονία σκέτο.

Εν πάσει περιπτώσει, ας μην είμαστε μικρόψυχοι. Για τα κυβικά της η κυβέρνηση τα πήγε καλά ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ότι ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ πλέον ΝΑ ΚΑΝΕΙ και οι οπαδοί της έχουν δίκιο να χαίρονται.

Οπως τους λέγαμε εδώ και πολύ καιρό, μένει να στοχεύσουν στο λογικό όνομα ΒΟΡΕΙΑ ή ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για να ολοκληρώσει την δουλειά που της έχουμε "ΑΝΑΘΕΣΕΙ εγώ και διάφοροι άλλοι διεθνιστές, αντεθνικώς δρώντες μειοδότες".

Η στάση της κυβέρνησης, δίνει στον Καραμανλή ιδεολογική ηγεμονία στην πολιτική σκηνή της χώρας, ανασυντάσει τον δικομματισμό και προφανώς θα της δόσει τις επόμενες εκλογές όταν και αν γίνουν.

Η κυβέρνητική πολιτική μου θυμίζει πολύ καιρό τώρα την ιστορία του Χότζα, που στο αίτημα του χωρικού που δεν τον χωράει πλέον το σπίτι του τώρα που μεγάλωσε η οικογένειά του και ζητάει την άδεια να το μεγαλώσει, του ζητάει να βάλει μέσα στο σπίτι και τα σκυλιά και τις γάτες και να πάει να τον δεί σε ένα μήνα.
Οταν πηγαίνει και του λέει ότι η κατάσταση είναι αφόρητη, του λέει να βάλει μέσα και τις κότες και να ξαναπάει σε ένα μήνα.
Με την παρέλευση του μήνα και ενώ έχει φτάσει στα όριά του ο χωρικός και το δηλώνει στον Χότζα, αυτός τον διατάζει να βάλει στο σπίτι και τις αγελάδες και να ξαναπάει σε ένα μήνα.

Περιττό να πεί κανείς ότι δεν καταφέρνει να βγάλει τον μήνα πέρα από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και πηγαίνει να το πεί στον Χότζα νωρίτερα.
Παραδόξως ο Χότζας δείχνει κατανόηση και του λέει βγάλε έξω τις αγελάδες και έλα σε έναν μήνα, ξανά.
Στον επόμενο μήνα του λέει να βγάλει έξω τις κότες και τον επόμενο μήνα να βγάλει έξω τα σκυλιά.
Ο χωρικός στο τέλος δηλώνει ότι πλέον νοιώθει πάρα πολύ άνετα στο σπιτάκι του και ότι θα τον παρακαλούσε να του επιτρέψει να κρατήσει τουλάχιστον το ένα σκυλί μέσα στο σπίτι.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χωριάτη,

Πριν 50 περίπου χρόνια, εάν είχε υλοποιηθεί η πρόταση του κόμματος ( 1 είναι το κόμμα το ΚΚΕ) ,
εμείς οι σημερινοί Έλληνες δεν θα αντιμετωπίζαμε αυτο το πρόβλημα.
Δυστυχώς όμως δεν υλοποιήθηκε η δουλική προσπάθεια ικανοποίησης της πάλαι ποτέ κουμουνιστικής ΕΣΣΔ και ευτυχώς για μας ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ο Καραμαλής δεν είναι της ΝΔ αλλά ο Πρωθυπουργός ΟΛΩΝ και μόνο των ΕΛΛΗΝΩΝ και το απέδειξε. Αντίθετα με κάποιους άλλους ψοφοδεείς, κατατρομαγμένους "ηγέτες" που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ευχαριστούσαν τους προστάτες τους Αμερικανούς και ΣΙΑ για την προστασία που προσέφεραν.
Θέλεις να αγνοείς βέβαια, οτι ο κάθε προστάτης είναι και ο πρώτος διακορευτής....

KOSTAS είπε...

Η γνώμη μου για τον Καραμανλή, είναι διαφορετική φίλε.

Κατά την γνώμη μου είναι ένας κουτοπόνηρος υπαλληλάκος συμφερόντων.
Δεν τον εκτιμώ καθόλου

Επικοινωνιακά , το επιτελείο του, παίζει καλά, αλλά όλα έχουν το όριό τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ελμεταλεύεται την βλακεία της "εθνικιστικής χριστοδουλικής δεξιάς", που γλύφει εκεί ακριβώς που έφτυνε. Εννοώ την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Από κεί και πέρα, μη συγχέεις τα μεγέθη.

Το πιθανότερο είναι ότι θα επαναλάβει το λάθος του Τάσσου.

Θα αποπειραθεί να ξεγελάσει τους "κουτόφραγκους", αλλά αυτή την φορά θα το πληρώσει ακριβά.

Alexantro Trollientes είπε...

Ρε τι θα ακουσουμε ακομη , συγχαρικια ρε για την επιτυχια της πολιτικης του αυτονοητου .

Χοχοχοχοοχο

Ο Καραμαλής δεν είναι λεει της ΝΔ
αλλά ο Πρωθυπουργός ΟΛΩΝ και μόνο των ΕΛΛΗΝΩΝ και το απέδειξε!!!!!!!!!!!

Πραγματι ειναι εξισου πρωθυπουργος δικος μου και του Λατση και του Κοκαλη .

Το αλλο με τον τοτο;



Ναι ναι το απεδειξε , το απεδειξε με το ξεπουλημα των παντων και τις επιτευξεις του με , ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ασφαλιστικο, ανεργια ,συγκοινωνιες, υγεια, παιδεια.

Το απεδειξε δεν λεω με το αφγανισταν, το Ιρακ , τη σουδα κλπ κλπ

Εχετε πλακα εσεις οι δεξιοι οταν παιζεται τους χατζιαβατες ...

Ανώνυμος είπε...

Χωριάτη
Θυμήσου πριν λίγα χρόνια .¨έκανε ο Σημίτης την επιτυχία στο Ελσίνκι και οι Νεοδημοκράτες μέμψιροι και λίγοι έψαχναν τον υποαστερίσκο για να του κάνουν κριτική.
Έβαζε ο Ανδρέας βέτο για τα ολοκληρωμένα μεσογειακά και οι Νεοδημοκράτες μέμψιροι και λίγοι έλεγαν προσβάλαμε τους συμμάχους μας.
Πετύχαινε ο Σημίτης την ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη και της Ελλάδος στην Ονε και οι Νεοδημοκράτες μέμψιροι και λίγοι έψαχναν υποσημειώσεις για να κάνουν αντιπολίτευση.

Και ο λαός που καταλαβαίνει τους άφησε 23 χρόνια στην αντιπολίτευση.
Σήμερα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν επιτυχία του καραμανλή το Βουκουρέστι .Χωρίς μεμψιμοιρία και άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε , να το πούμε και να του κάνουμε αντιπολίτευση σε τόσα άλλα πράγματα . Ο λαός θέλει σοβαρότητα.
Δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ η στείρα αντιπολίτευση .
GF

Alexantro Trollientes είπε...

Ρε GF και αλλοι.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ

Νοτια της Βαυαρικης επαρχιας της Γερμανιας , ιδρυεται ενα κρατος που ονομαζεται Βαυρια .
Υστερα απο 15 χρονια βλακωδους στρουθοκαμιλισμου, αυτουπνωτισμου, βαυκαλισματος , αδιαφοριας μπρος σε 120 αναγνωρισεις του κρατους της Δ.βαυαριας και ηλιθιων εθνικιστικων κορωνων του τυπου ...
"η βαυαρια ειναι γερμανικη και εμεις ειμαστε οι απογονοι βασει DNA του Γκαιτεκλπ κλπ "

...φτανει λοιπον η ωρα ενταξης της Δημοκρατιας της Βαυαριας στους διεθνεις οργανισμους και ο/η προεδρος της Γερμανιας λεει ας πουμε veto.

Τι θα σημαινει αυτο ;

- οτι κατηγαγε μεγαλη πολιτικη νικη και πρεπει να του το αναγνωρισουνε;

- η οτι μετα απο χρονια μαλακινση εκανε απλως το στοιχειωδως αυτονοητο και πρπει να ζητηθουν ευθυνες τοσο απ αυτον ,οσο και απ ολους οσους τα εκαναν μανταρα τοσα χρονια ;

Ελεος πια .

Εσεις ειστε σαν να μας λετε οτι πηγατε χθες σε μια δημοσια υπηρεσια οπου σας μιλησανε με ευγενεια και σας εξυπηρετησαν και γιαυτο διχως μεμψιμοιρία και αλλα λογια να αγαπιομαστε θα πρεπει να υποκλιθουμε στη μεγαλοσυνη Του !!!!!!!!!!!!

Το αυτονοητο εκανε ο ανθρωπος και τιποτα παραπανω , ενω εκανε πολλα μα παρα πολλα λιγωτερα ,αφηνοντας ην κατασταση να φτασει στα ορια της

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟΝ ΠΥΧΗ

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι δεν πρέπει να ειμαστε μικρόψυχοι και θα πρέπει να αναγνωρίζουμε και τα θετικα της κυβερνησης.Δεν ειμαι ΝΔ, νομιζω όμως οτι ο Κ.Κ κράτησε σωστη θέση..και αυτη που το σύνολο της ελληνικής βουλής απαιτούσε.
Μπορει να ηταν αυτονόητο..αλλα κι αλλα πραματα ειναι αυτονοητα και δεν γινονται..κατα συνέπεια η στάση του ΚΚ υπήρξε σημαντική και επιτέλους έδειξε στους αμερικάνους ότι τους έχουμε "γραμμενους" σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα.
Δεν ξέρω αν θαπρεπε να πανηγυρίζουμε..ωστόσο ειναι ό μόνος σύγχρονος πρωθυπουργός μετα τον Ανδρέα που τα "ριχνει" ή αγνοει το θελω των αμερικάνων.
Αυτο όμως που με εντυπωσίασε ειναι και η θέση των ευρωπαίων ηγετών που επιτέλους βάζουν στην άκρη τους αμερικάνους..και τους δείχνουν τα δόντια τους..Η Ευρώπη θαπρεπε να ειναι ..κι ευχομαι να γίνει υπολογίσημη δύναμη για την αμερική..Να καταλάβουν τα αμερικανάκια ότι δεν θα περνάει το δικό τους..και δεν θα μας χορεύουν όλους στο δικό τους ταψι..
Κλείνοντας ότι νομίζω ότι στο Βουκουρέστι η ελλαδα πέτυχε...η ευρώπη πέτυχε...
..........
Aυτα έγραψα πριν λιγο στο πρες..

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα αυτό δεν έχουμε κατακτήσει . Το Αυτονόητο.
Πόσες φορές δεν αρνηθήκαμε το αυτονόητο .
Κύπρος :Από την εποχή της Ζυρίχης μέχρι το σχέδιο ΑΝΑΝ 10 φορές έπρεπε να κάνουμε το αυτονόητο και δεν το κάναμε.
Σκοπιανό :Από το 1992 μέχρι σήμερα ποιός έκανε το αυτονόητο?
και πολλά άλλα και ένα πρόσφατο
11 Νοέμβρη :αυτονόητο για μένα ήταν ν'αλλάξουμε αρχηγό και όμως εμείς κάναμε το αντίθετο.
Αυτονόητο θα ήταν αφού ο Πρόντι και ο Θαπατέρο θα στήριζαν την Ελληνική πρόταση έπρεπε ο ΓΑΠ να τους έχει συναντήσει και να του πιστωθεί.Αλλά αυτός ήθελε να πάει τη παραμονή στα Σκόπια και εσύ μάλιστα πανηγύριζες για τη καταπληκτική ιδέα.
Για τα μέτρα του Καραμανλή και της δεξιάς το χθεσινό δεν ήταν αυτονόητο αλλά επιτυχία και εκπληξη.
gf

Alexantro Trollientes είπε...

εθνικος θριαμβος
αναστασιμη μερα
ελληνικη μαγκια
τι λετε μωρε ;;;;;;;;;;;;;

μη τσιμπατε ρε, ελληναρες, τιποτα δεν εγινε...
δεν υπηρχε πρωθυπουργος που θα ελεγε οκ και θα γυρναγε αγιαουρτοτος

122 αναγνωρισεις επι πασοκ και νδ και το μονο που απαντουσατε ηταν οτι στις φλεβες των εδω ιθαγενων, τρεχει αιμα ελληνικο , ενω στων αλλων σλαβικο.

ποτε δεν ειπατε
-ρε μαλακες εδω αναγνωριζετε μια χωρα που εχει ονομα ιδιο με μια επαρχια μας !!!

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ

το μονο που κανανε ηταν να φτασει η κατασταση εδω που δεν χωραει αλλο , για να πειτε μπαστα .

Ενα μπαστα που ενω δεν αλλαζει σε τιποτα τα σχεδια του ΝΑΤΟ , παλι θα μετεχουν σε αποστολες στο αφγανισταν , στο κοσσοβο, στο ιρακ, παλι θα μετεχουν στην αντιπυραυλικη ασπιδα , παλι θα εξυπηρετουν συμφεροντα αμερικανικα , παλι θα ειναιπροτεκτορατο .... και το μονο που θα γινει θα ειναι να πανε σε εκλογες , να βγαλουν μια πιο εθνικιστικη ακομη κυβερνηση και στη τελικη να οξυνθουν περαιτερω οι σχεσεις με πιθανη συνεπεια χοχοχοχοχοοοχοχοχοοχοχοχο να τους υποβαλουμε εμπαργκο εισαγωγης εμπορικωνπροιοντων .... χοχοχοχοχοχο

που ετσι και αλλιως ΚΥΡΙΩΣ ειναι αυτα που παραγουνε οι ελληνικες επιχειρησεις στα σκοπια χχεχεεχεχεχεχεχεχε ...

θα γελασει ο καθε πικραμενος με το
εμπαργκο στην βονταφον , κοσμοτε/μαρινοπουλο/βεροπουλο , λαναραδες (ειναι και αυτος εκει , αραγε ;)κλπ κλπ

παιδια λιγωτερη τιβι

Ανώνυμος είπε...

ρε χωριάτη μήπως είσαι .....ο Παπακωνσταντίνου. Είπε τα ίδια πράγματα με σένα . Μήπως είσαι χωμένος στη Χαριλάου τρικούπη και γράφεις τα ανακοινωθέντα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι γίνεται.
gf

KOSTAS είπε...

Οχι δεν είμαι κάν μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Απλά όποιος μιλάει λογικά, δεν μπορεί να πεί κάτι άλλο.

Δεν είναι και πολλά αυτά που μπορεί να σκεφτεί κανείς.

Αυτά που λές πάρα πάνω για Ισπανία, Ιταλία, είναι πολύ σωστά.

Αυτό που λές ότιμπανηγύριζα για την επίσκεψη στα Σκόπια δεν το θυμάμαι, αντίθετα ήμουν πολύ-πολύ επιφυλκτικός.

Ξαναδιάβασε το

ΑΝΑΚΑΤΑ: Ευτυχώς που ο Καραμανλής αρνήθηκε στον ΓΑΠ την επίσκεψη στα Σκόπια

Χωρίς να αρνούμαι ότι κάποια στιγμή μπορεί να ξεγελάσθηκα και να συναίνεσα, στην αρχή-αρχή

Ανώνυμος είπε...

χρειαζεται πρόταση-απάντηση στους εθνικιστές της γείτονος και στην επιμονή τους να χρησιμοποιούν το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας μας στις συσκευασίες χαλβά παραγωγής Σκοπίων;;;;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

χωριατη στο καλαθι ελευθερς αναρτησεις ερχεται σε λιγο ανακοινωση

απάντηση στους εθνικιστές της γείτονος και στην επιμονή τους να χρησιμοποιούν το τιμημένο όνομα της Μακεδονίας μας στις συσκευασίες χαλβά παραγωγής Σκοπίων;;;;;;;;;;;;;;