Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Βόρεια ή Ανω Μακεδονία

Βόρεια ή Ανω Μακεδονία.

Πρέπει να συνηθίσουν πλέον στην ιδέα της εγκατάλειψης των όρων Σκοπιανοί, Γυφτοσκοπιανοί, Βαρδαριανοί κλπ, όσοι επί 17 χρόνια είχαν συνηθίσει να στρουθοκαμηλίζουν, βάζοντας σε τέτοια άμμο το κεφάλι τους.

Βόρεια ή Ανω Μακεδονία.

Αυτό είναι το νόημα, της απόφασης που λήφθηκε χθές στο Βουκουρέστι.

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ονομάζει εφ'εξής την ΦΥΡΟΜ ως Μακεδονία τάδε ή τάδε Μακεδονία, εξαιρουμένων των Ψευδο, Γύφτο, Τούρκο και μάλλον και Σλάβο.

Οταν πριν , όχι πολύ 5 μέρες έλεγε κανείς ότι η μόνη λύση είναι το Βόρεια ή Ανω Μακεδονία, οι χαρακτηρισμοί τους οποίους θα δεχόταν, όπως μας διαβεβαιώνουν και οι δημοσκοπήσεις -85% υπέρ την μη συμπερίληψης του όρου Μακεδονία, Μακεδονικός- ήταν αυτές που αρχίζουν από το επίθετο "περίεργος" και καταλήγουν στο "πράκτορας του εχθρού".

Το Βουκουρέστι ήταν η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την εθνικιστική τύφλωση, που επί 17 χρόνια ταλαιπώρησε την χώρα, με την σφραγίδα του συμβουλίου των αρχηγών κομμάτων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το θετικό ήταν ότι αυτές τις μέρες είδα φανατικούς εθνικιστές όπως ο Λυγερός και ο Καραμπελιάς, να διαλέγουν τον δρόμο της λογικής.

Βόρεια ή Ανω Μακεδονία, λοιπόν και πάντως Μακεδονία

Βορειο ή άνω μακεδόνες οι γείτονες για μας και Νοτιο ή κάτω μακεδόνες οι κάτοικοι της Ελληνικής Μακεδονίας γι'αυτούς, ανεξάρτητα αν είναι σέρβοι, βουλγαροι,βλάχοι, πόντιοι, αλβανοί, αρβανίτες ή Σλαβομακεδόνες και από δώ και από κεί.

Ηταν μια καλή μέρα.

Αν είχαν συνταχθεί με αυτή την πρόταση, λίγες μέρες νωρίτερα, τώρα θα είχαμε εξασφαλίσει όχι μόνο γι'αυτούς, αλλά και για μάς , όρους σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Ας ελπίσουμε το επόμενο οχτάμηνο να μην είναι ακριβώς εκείνος ο αναγκαίος χρόνος για την έκφραση διαλυτικών γεγονότων, μεταξύ σλάβων και αλβανών, διότι τότε θα μείνουν μόνο οι επικοινωνιακοί θρίαμβοι.

Οι εξελίξεις στο Κόσσοβο, οι πολώσεις Σέρβων-Αλβανών, μπορεί να οδηγήσουν σε ανάλογες πολώσεις και στην ΦΥΡΟΜ. Χάσαμε την ευκαιρία να απομακρύνουμε αυτή την πιθανότητα, ας κρατήσουμε την ελπίδα ότι το οκτάμηνο δεν είναι αρκετός χρόνος.

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία βέβαια, αλλά καλό είναι να την υποβοηθάμε και μείς.

8 σχόλια:

admin είπε...

Θα παρω το Ανω γιατι το Βορεια μου θυμιζει Β. Κορεα.

Αλλα να σου πω την αληθεια, πολυ θα γουσταρα τωρα να πηγαιναμε για λιγο πισω στο καθολου μακεδονια μεσα στο ονομα, ετσι για να τους φυγει ο τσαμπουκας που ειχαν, και μιλαω για τις σημαιες με σβαστικες κλπ

takis

KOSTAS είπε...

Κούλαρε Τάκη. Κούλαρε.
Το χειρότερο σενάριο θα είναι, να διαλέξουν αυτοί καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας και να ενωθούν με Σερβία, για να εναντιωθούν στην Αλβανία και να περάσουν στην προστασία της Ρωσίας.
Θα φέρουμε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό στη Γευγελή.

admin είπε...

Καπου διαβασα, δεν θυμαμαι, οτι η ενδιαμεση ειχε ημερομηνια ληξης και ειναι τωρα κοντα. Βαριεμε να παω να το ψαξω.

takis

Ανώνυμος είπε...

το άνω δεν εχει επιστημονική οντότητα

και δεν έχει συναντηθεί ως σήμερα σε ονομασία ανεξαρτήτου κράτους, θα είναι ως να λέγονται Μακεδονία. Μην πιάνεστε κοροΐδα.

KOSTAS είπε...

Η ενδιάμεση ήταν δεκαετής, αλλά σιωπηρά είχε παραταθεί και από τις δύο πλευρές. Εχει λήξει από το 2004 νομίζω.

Για τον φίλο που λέει να πιανόμαστε κορόιδα, αν χρησιμοποιηθεί το ΑΝΩ, δεν έχει καταλάβει ότι η συμφωνία θα είναι δεσμευτική για κάθε χρήση και μέσα και εξω.

Αυτή είναι η σημασία της διαφοράς που έχει η μία σύνθετη ονομασία, από την διπλή ονομασία, που θα επιτρέπει άλλη ονομασία μέσα και άλλη έξω και κυρίως θα αφήνει στις διμερείς σχέσεις με άλλες χώρες της χρήσης του συνταγματικού ονόματος.

Το Βόρεια ή Ανω ως υποχρεωτική ενιαία χρήση, υποδηλώνει ότι υπάρχει και άλλη που είναι Κάτω ή Νότια .

Και με δεδομένο ότι εμείς δεν θα ονομάσουμε ποτέ την Μακεδονία στις διεθνείς σχέσεις ως Μακεδονία, στην ουσία λειτουργεί ως θετικό σημαινόμενο, σ'αυτή την "αδυναμία" μας.

Alexantro Trollientes είπε...

Η ελληνικη εξωτερικη πολιτικη ανεκαθεν διαχειριζοταν απο ηλιθιους
Ηλιθιους κυβερνητες,ηλιθιους ΤΠΕΞ, ηλιθιους συμβουλους κλπ.
Επειδη τοση ηλιθιοτητα ξεπερναει καθε θεωρια περι των ελαστικων και διαστελομμενων οριων της βλακεις , πιστευω σοβαρα οτι ολο το παιχνιδι ειναι σικε και στημμενο.
Στα αρχιδια ολου του πλανητη αν η Μακεδονια ειναι Μακεδονικη η Ελληνικη.
Στα αρχιδια ολου του πλανητη αν οι κατοικοι των σκοπιων εχουν αιμα μακεδονικο/αλεξανδινο/φιλιπικο κλπ η σλαβικο .
ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΟΛΩΝ αν οι Ελληνες ειναι γνησιοι η μπασταρδοι απογονοι του Πλατωνα ,του Ζηνωνα, του Μεγα Αλεξαντρου , του Μεγα Κωνσταντινου, του Αγιου Βασιλλειου, του Τσεγκις Χαν η του Ραμση , αν ειναι Ελ η Ολ, αν ηρθαν απ τον Αρη , η τον Πλουτωνα .
Και ομως ολη η εξωτερικη πολιτικη σε αυτα βασιστηκε .
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ , δεν ειπε καποιος/α το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
Ρε μαλακες γερμανοι πχ, αν στα συνορα σας τα νοτια δημιουργοταν ενα κρατος με το ονομα Βαυαρια , η στα Βορεια ενα με ονομα Σαξωνια, ενω κομματι βαυαριας ειναι δικο σας , ενω κομματι Σαξωνιας ειναι επαρχια σας ... θα γουσταρατε η θα ζηταγατε αλλαγη ονοματος με προσθηκη προσδιορισμου; πχ Νοτια Βαυβαρια, Δυτικη Σαξωνια κλπ.
Θα σου απαντουσανε ασφαλως ΝΑΙ.
Οποτε και θα ζητουσες συμπαρασταση στο ομολογο προβλημα .
Αλλα εμεις αντι να πουμε αυτο το τοσο απλο .

Λεμε ειμαστε περηφανοι που ειμαστε ελληνες (ΣΑΝ ΤΟΝ γνωστο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ , ΑΔΑΗ , συνταγματολογο ,ΓΗΤΕΥΤΗ ΚΟΜΜΩΤΡΙΩΝ βουλευτη του ΠΑΣΟΚ και αλλους ανοητους εκσυγχρονιστες και συντηριτικους εθνιοκαβλους ).

Λεμε οτι εχουμε αιμα ελληνικο, εχουμε DNA του Πλατωνα και αλλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ (σαν κατι σουργελα καθηγητες γενητικης και εθνοφασισταδες πολιτικους , απο ολες τι; παραταξεις )

Υ.Γ. Δεν εχω τιποτε με τις κομμωτριες , ισα ισα που τις εκτιμω
και τις θεωρω ως το ποιο γλυκο , ηδονικο γυναικειο γενος , απλως μου την σπανε οι γητευτες που τις βλεπουν ως κομπρες και αυτοι μαγοι
Ουστ

Ανώνυμος είπε...

Φρονώ πως οι πνευματικοί μας ταγοί στερούνται φαντασίας, λειτουργικότητας και -το κυριότερο- επαφής με την πραγματικότητα.

Τα επίθετα "νέα" και "άνω" που ψελλίζουν για να περιγράψουν το κρατίδιο των Σκοπίων είναι άπο άνοστα και αφελή έως επικίνδυνα.
Δεν έχετε παρά να δείτε στην σημερινή (6-5-2008) ενημέρωση των εφημερίδων για την διέλευση των αεροσκαφών της Macedonian Air Transport (ΜΑΤ) από τον ελληνικό εναέριο χώρο για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος.

Ως εκ τούτου θέλω να αφιερώσω την παρακάτω λίστα ονομάτων στον Νίμιτς, την παρέα του και σε όλους εκείνους που μας αποπαίρνουν για εθνικιστές

Slaboalvanic Union

Μακεσλαβία (Maceslavia)

Western Boulgaristan

The Unspeakable Republic of
Macedonia (Η Ακατανόμαστη Δημοκρατία της Μακεδονίας)

Κατά Riemann παράλληλη Μακεδονία (εφαρμόσιμο σε ένα παράλληλο σύμπαν!)

Φιρωμ (ΦΙΡί-φιρί το πάτε Ωρε Μαγκες να τις φάτε!)

Πηπα! (Παράρτημα Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!)

Πουγουδουμούδες! (βλέπε Βερμούδες!)

Μακεδονικός Χαλβας ή Γιαλατζί Μακεδονία

Κατεχόμενη Μακεδονια

Σαν Μακεδονια (Οπως λέμε Σαν Ρέμο, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Σαλβαδόρ και πάει λέγοντας.)

Μακεδονία Μακεδονία (Πως λέμε Duran-Duran)

Δημοκρατία βορείως της Μακεδονίας (ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό!)

Monkeydonia ή McDonia

Μπανανία

Κεντρική Βαλκανική Ένωσις

Μπακλαβαδωτή ονομασία: «ΜαΚαιΓωνία»

Δημοκρατία του Ρωβινσώνα Κρούσου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ..... Βουκεφάλας σας

Σλαβική Ένωση της Πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Περιοχής Πάνω από την Ελληνική Μακεδονια στην Οποια Παιζει να Εβοσκε ο Βουκεφάλας
ή Σ.Ε.Π.Γ.Δ.Π.Π.Ε.Μ.Ο.Π.Ε.Β. να τελειώνουμε


Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

12.55
Θέλω να σου πώ ότι δεν έχω δεί στο διαδίκτυο, μεγαλύτερες ανοησίες, απ'αυτές που αραδιάζεις.
Θα ήθελα να καταλάβω είναι η αλήθεια, τι έχεις στο μυαλό σου. Πόσο φανατισμό και μίσος, για να σκέφτηκες όλες αυτές τις αρλούμπες.
Σου έχουν καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα, αυτές οι ανοησίες.
Αρνείσαι να καταλάβεις κάτι πολύ απλό. Οι άνθρωποι κατοικούν στην Μακεδονία και αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες.
Αυτό δεν αλλάζει με τίποτε, με καμμία αλλαγή της επίσημης ονομασίας τους.
Οπως δεν αλλάζει ότι ΕΣΥ θεωρείς ότι είσαι Ελληνας, παρ'ότι εγώ το αμφισβητώ.