Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Στεγαστικά. Η ώρα της "εναλλακτικής πολιτικής" στην Ελληνική κρίση.

Ο χρόνος της πολιτικής αδράνειας, γύρω από τον ρόλο των τραπεζών, τελείωσε.

Ηδη δύο τουλάχιστον εφημερίδες σήμερα, αναδεικνύουν σε πρώτο θέμα το θέμα των δανείων και της αυξανόμενης αδυναμίας, να εξυπηρετηθούν.

Οπως φαίνεται από τα δημοσιεύματα, ενώ μέχρι την προηγούμενη χρονιά, οι αδυνατούντες να τα ξεπληρώσουν κατέφευγαν στις "αναγκαστικές πωλήσεις", ώστε να ξεπληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος τους, από φέτος, φαίνεται ότι υπάρχει αδυναμία να προβούν σε "αναγκαστικές πωλήσεις", αφού ήδη στην αγορά υπάρχουν απώλητα 350.000 διαμερίσματα και οι τράπεζες προχωρούν σε πλειστηριασμούς.

100.000 προσφυγές για ικανοποίηση απλήρωτων δόσεων σε σπίτια και αυτοκίνητα έχουν ήδη κατατεθεί στα πρωτοδικεία μέχρι τώρα.

Ο Γκαργκάνας προειδοποιεί τις τράπεζες να προσαρμόσουν την τακτική τους, διότι θα οδηγηθεί η χώρα σε κοινωνική έκρηξη, αν καταλαβαίνω καλά την γλώσσα τους.

Τα κόμματα, της αριστεράς, πρέπει να περάσουν το ζήτημα στα θέματα πρώτης γραμμής.

Η ευκαιρία με τον Βγενόπουλο και τα παιχνίδια στον ΟΤΕ, είναι κατάλληλη, για να ανοίξει μέτωπο στο χειρότερο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης.

Το μέτωπο θα ανοίξει και μόνο του, όπως δείχνουν τα πράγματα και όλοι θα αναγκαστούν να το ακολουθήσουν.

Η δυνατότητα να το δούν αυτό από νωρίς το ΠΑΣΟΚ , ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ, θα είναι κριτήριο για τις σχέσεις τους με τον κόσμο.
Ελπίζω ότι δεν θα μετρήσουν άλλες "δουλείες".

Ο Κόσμος έχει μάθει πλέον, να καταλαβαίνει και να μη "συγχωρεί" τις "αθώες" άγνοιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: