Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Απάντηση στον μητροπολίτη Αμβρόσιο για την ομοφυλοφιλία και την αμαρτία

Στο ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ανέβασε ένα πόστ για την ομοφυλοφιλία και την αμαρτία. Δεν άντεξα και του απάντησα με το παρακάτω σχόλιο.
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=31249303&postID=5013488717192666768&page=1

Αμβρόσιε, έχετε καταντήσει πολύ ανιαροί.Είστε αμόρφωτοι και δεν καταλαβαίνετε στοιχειώδη πράγματα.

Αμαρτία εξομολογηθείσα ουκ έστιν αμαρτία λέτε χωρίς να καταλαβαίνεται τι σημαίνει.

Οσοι λοιπόν δηλώνουν δημόσια , όπως στην περίπτωση του γάμου των ομοφυλοφίλων,την αμαρτία τους δεν είναι αμαρτωλοί.

Ο Χριστός με αυτή την απλή φράση, μας είπε και μας που δεν είμαστε Χριστιανοί -όπως εγώ-, ότι μια κοινωνία που δεν έχει θεσμούς που θα φροντίζουν τα παιδιά και τους γέρους, είναι μια κοινωνία που "αμαρτάνει", γι'αυτό στις αγροτικές κοινωνίες που έζησε η ανθρωπότητα εκείνες τις εποχές, ο "γάμος" ήταν ιερός, αφού έτσι φτιαχνόταν το κύτταρο που θα φρόντιζε αυτές τις δύο "αδυναμίες" του ανθρώπινου είδους σε σχέση με τα ζώα, τα μικρά παιδιά και τους γέροντες που αλλιώς θα πέθαιναν.

Στην εποχή μας, τον ρόλο της κοινωνικής δομής που φροντίζει τα παιδιά και τους γέροντες, τον έχει αναλάβει το κοινωνικό κράτος, μέρος του οποίου είναι το ασφαλιστικό που συζητείται αυτές τις μέρες και που η εκκλησία έμεινε παγερά αδιάφορη έως εχθρική.

Σ'αυτές τις εποχές λοιπόν που ζούμε πλέον , τις κοινωνικές εποχές, τις εποχές της δημοκρατίας, τα παιδιά και τους γέροντες τα φροντίζει η δημοκρατική πολιτεία.

Οσον αφορά την ομοφυλοφιλία, όχι μόνο δεν είναι αμαρτία, αφού είναι "ομολογημένη", αλλά όταν διατίθεται να υιοθετήσει ορφανά παιδιά γίνεται άλλο ένα χέρι φροντίδας της ανθρώπινης αδυναμίας, στα παιδικά της χρόνια και μια σχέση φροντίδας στα γηρατειά κάποιων ανθρώπων που έχουν διαφορετικές σεξουαλικές επιλογές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή προσπάθεια . Θα είμαι και εγώ εδώ για τις δικές μου απόψεις , όσο και να διαφωνείς με αυτές .
Κα λή επισκεψιμότητα ( Αν έτσι λένε την ευχή )
gf

KOSTAS είπε...

Καλώς ήρθες.
Ισχύουν και για σένα όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις που αναφέρονται στο ΚΑΛΑΘΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ"

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν δεν τίθεται θέμα σχετικά με τον απόλυτο σεβασμό στην ομοφυλόφιλη " επιλογή"
Όμως διαφωνώ κάθετα στη δυνατότητα τής υιοθεσίας παιδιών απο ομοφυλόφιλους .Και αυτό για δύο κυρίως λόγους:
1.Ένα παιδί έρχεται στον κόσμο για να αναπτύξει την προσωπικότητά του και να ζήσει σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες και όχι για να στηρίξει τούς γονείς του στα γηρατειά τους - είτε αυτοί είναι ετεροφυλόφιλοι , είτε ομοφυλόφιλοι.
2.Ενα παιδί για να μεγαλώσει σωστά χρειάζεται ένα πατέρα και μιά μητέρα .Δηλαδή δύο γονείς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ .Τι απάντηση θα πάρει αυτό το παιδί απο τους ομοφυλόφιλους " γονείς" ,στο ερώτημα ποιος είναι ο πατέρας του και ποιά η μητέρα του? Τό ίδιο ισχύει και γιά όσες κυρίες δηλώνουν αυτάρεσκα ότι θέλουν ένα παιδί αλλά και όχι ένα σύντροφο για να το μεγαλώσουν .Το παιδί δεν είναι λύση στην υπαρξιακή μοναξιά μας.